Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Κυνηγέ, πρόσεχε!

Η αφίσα αυτή είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης μερίδας ανθρώπων: Έχουν βέβαια το πάθος τους, κατανοητό, αλλά το να επιμένουν ντε και καλά να ασκούν μια δραστηριότητα που από κάθε άποψη έχει περάσει πια η εποχή της, είναι βλαβερή για τη φύση και διατηρείται νομικά σε ύπαρξη μόνο λόγω των χρημάτων από το εμπόριο κυνηγετικών ειδών και για τους φόρους του Δημοσίου, ε, αυτό είναι ακατανόητο. Προκαλεί μάλιστα χαμόγελο η παράθεση των λέξεων "Φύση - Κυνήγι - Ψάρεμα - Παράδοση", που παραπέμπουν σε υψηλά ιδανικά - είναι τόσο, μα τόσο αταίριαστες με την πρακτική ορισμένων κυνηγών... Ας ρωτήσουν και την Κοινή Γνώμη για την πάρτη τους, θα μάθουν πολλά...

Post: Αητομάχος

Bookmark and Share

127 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στη Ζάκυνθο, το κυνήγι είναι επίσης και "πολιτικό εργαλείο" μεγάλης αξίας για κάποιους αιρετούς... Όπως φαίνεται, εξαγοράζουν ψήφους κάνοντας "πλάτες" στο παράνομο κυνήγι...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως οι κυνηγοί θέλουν να κάνουμε και την πάπια;

Unknown είπε...

Σώπα ρε Αητόμαχε το να κυνηγάς απο πότε αποτελεί απαγόρευση?
Τι φασιστική νοοτροπία είναι αυτή που προσπαθείς εσύ και μερικά ατομα να περάσετε?
Με συγχωρείτε αλλά το να κυνηγάς σημαίνει να είσαι κοντά στην φύση και στο περιβάλλον, εκτός αν μας θέλετε ανθρώπους των πόλεων.
Βέβαια θα μου πείς, υπάρχουν και κυνηγοί κάφροι, ναι υπάρχουν όπως υπάρχουν και αστυνομικοί κάφροι και οικολόγοι κάφροι και δικαστικοί κάφροι και τα λοιπά.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων Κυνηγών είναι σωστή και ξέρεις να λαμβάνει τα μέτρα της, ορισμένες φασιστικές απόψεις ότι οι κυνηγοί ενοχλούνε αποτελούν συκοφαντίες και τίποτε άλλο...

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΗ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΣ ΒΑΡΑΝΕ ΠΗΛΙΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΗΠΩΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΦΑΝΕ?

kostas είπε...

Παλι τα ιδια αρχισαμε?
Δεν βγαλατε τα εσωψυχα σας κατα του κυνηγιου σε παλαιοτερα σχολια?
Νισαφι πια...
Αντε ξανακουστε και το τραγουδακι απο τον Μπαμπουρανο για τον κυνηγο μπας και χαλαρωσετε...

http://www.youtube.com/watch?v=CK5ZKCppyAw&feature=channel_page

Ανώνυμος είπε...

parolo pou den kynigao oi kinigoi einai oi monoi poy pragmatika prostatweyoun ta dasi oloi oi alloi skata oikologoi einai

Ανώνυμος είπε...

1) Σε περίοδο απαγόρευσης, αν βγούμε τσάρκα, πόσους κυνηγούς θα πιάσουμε επ' αυτοφώρω;

2) Ποια είναι η απάντηση για τις φήμες που θέλουν κυνηγούς να βάζουν φωτιές (λίγες φυσικά) για να κατέβουν οι λαγοί προς τα χαμηλά;

Ανώνυμος είπε...

isa psaromagkes kunigoi!!
mou skotwnetai zwakia mia palamis kai meta kanete parelasi sti xwra me ta thwrikta sas gia na deiksete ti piasate...oust!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό μου "Παιδί της Πλατείας", ως "Παιδί" δικαιολογείσαι βέβαια να μην χειρίζεσαι πολύ καλά την Ελληνική γλώσσα, επίσης να μην γνωρίζεις ακριβώς τι σημαίνει "φασισμός" - άρα αβασάνιστα να χρησιμοποιείς τη λέξη αυτή εκεί όπου δεν αρμόζει, προσπαθώντας να δημιουργήσεις κάποια εντύπωση, αφού δεν φαίνεται να έχεις άλλα επιχειρήματα για να υπερασπιστείς λογικά τη θέση σου.
"Φασισμός", αγαπητό μου "Παιδί", είναι, εκτός των άλλων, οι λίγοι να προσπαθούν να επιβάλλουν αυτό που θέλουν με το ζόρι στους πολλούς. Και οι "πολλοί" στην Ελλάδα δεν είναι οι κυνηγοί, είναι οι "άλλοι". Eπίσης, στον ορισμό του φασισμού περιλαμβάνεται η μη ανοχή κριτικής εκ μέρους των φασιστών - δεν είναι όμως η μη ανοχή της κριτικής ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των "κυνηγών", τουλάχιστο όπως φαίνεται από όσα λένε ή γράφουν; Πρόσεξε λοιπόν, "αυτοπυροβολείσαι" με τους χαρακτηρισμούς σου, οι οποίοι δεν τιμούν δημοκράτη.

Όσο για το θέμα της υποτιθέμενης φυσιολατρείας σου, δεν μπορώ να καταλάβω από που και ως που πρέπει να εκδηλώνεται με πυροβολισμούς εναντίον άκακων πλασμάτων - ίσως μπορείς να μου εξηγήσεις (είναι αξιοπερίεργο από ψυχολογικής άποψης) για ποιο λόγο πρέπει να οπλοφορείς και να σκοτώνεις για να "χαρείς" την εξοχή και το περιβάλλον... Ή ακόμα, ποια είναι ακριβώς η λογική του "επειδή υπάρχουν κάποιοι "κάφροι" εδώ ή εκεί" (από χαρακτηρισμούς πάντως πάμε καλά, εύκολα τους αποδίδουμε, "παιδικό" προνόμιο - ο χαρακτηρισμός "κάφρος" πάντως, όπως ίσως ξέρεις, χρησιμοποιείται κυρίως από τους ρατσιστές) πρέπει το κυνήγι να διατηρηθεί, κι ας είναι ενοχλητικό, κι ας βλάπτει τη φύση (ρίξε μια ματιά εδώ, σκέψου και απάντησε, αν θέλεις: http://www.idausa.org/facts/hunting.html)... (είναι στην Αγγλική).

Επίσης, με όλο το θάρρος και την άδειά σου, αφού είσαι "Παιδί", να σου υποδείξω ταπεινά μερικά λαθάκια σου, ίσως σε ενδιαφέρει να διορθώσεις λίγο το γράψιμό σου... (εκτός από τη σκέψη σου).
- "Σώπα ρε Αητόμαχε": Αγενές και ανάρμοστο.
- "Το να κυνηγάς από πότε αποτελεί απαγόρευση?" - Ασυνάρτητο και ασύντακτο.
- Γενικά, δεν έκανες και την καλύτερη εισαγωγή, δίνεις την εντύπωση αυθάδους και αγενούς ατόμου, που σίγουρα δεν είσαι...
- "Η πλειοψηφία των Ελλήνων Κυνηγών είναι σωστή": Η "πλειοψηφία" αναφέρεται σε ψήφους, το σωστό είναι "πλειονότητα", επίσης το "σωστή" πρέπει να γίνει "σωστοί".
- "και ξέρεις να λαμβάνει τα μέτρα της..." - ασύντακτο.

Και μια τελευταία συμβουλή, μιας και είσαι "Παιδί" (πράγμα που όντως φαίνεται πολύ καθαρά από τα γραπτά σου): Πριν μιλήσουμε ή γράψουμε ή κάνουμε επιλογές, πρώτα ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ. Δοκίμασέ το, θα σ'αρέσει το αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, δεν μπορεί να επιτίθεσαι με έντονους και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς εναντίον όσων δεν σου αρέσει η γνώμη τους, όσο καλά τεκμηριωμένη κι αν είναι, επίσης να θες να πυροβολείς άκακα ζώα εισβάλλοντας στο περιβάλλον τους - και να έχεις ως άβαταρ τον κύκλο της ειρήνης... Δεν αρμόζει... Έχουν κι οι άλλοι άνθρωποι μυαλό, δεν έχεις μόνον εσύ, καλό μου "Παιδί"...

Καλό μεσημέρι!

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος ο φίλος που λέει ότι οι κυνηγοί προστατεύουν τα δάση, μπορεί να μας πει και ΜΕ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ;

Ανώνυμος είπε...

Θαπρεπε και το τριγονι να μπορει να σκοτωσει το ταιρι του κυνηγου για να δει κι αυτος τη γλυκα. Ντροπη να υποστηριζουν καποιοι οτι το κυνηγι ειναι αθλημα. Η σκοποβολη ειναι, το κυνηγι και η εκτελεση, ταρυματισμος και βασανισμος ζωων δεν ειναι. Γιατι αν καποιος σκοτωσει ενα σκυλι δικαζεται, ενω το να σκοτωνει πουλια, αγριοχοιρους,ελαφια, ειναι ταχα αθλημα; Δεν το βαζετε και στους ολυμπιακους αγωνες να δουμε αιμα κι εκει;;; Απλουστατα παιρνει λεφτα το κρατος και διατηρειται αυτο το εγκλημα εναντιον της φυσης που διαπρατουν ανθρωποι με αγρια ενστικτα και απωθημενα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kostas, φτωχέ και μόνε καου-μπόι που καλπάζεις πάνοπλος λεβέντης κι αγέρωχος προς τη Δύση, δεν πιστεύω να θες να αμφισβητήσεις το δικαίωμα ελεύθερου λόγου σε όσους θέλουν να σχολιάζουν δικαιολογημένα εναντίον της αγαπημένης σου δραστηριότητας αφαίρεσης ζωής! Πάρτο αλλιώτικα φίλε, γιατί αν συνεχίσεις έτσι θα σε βγάλει φασίστα το Παιδί της Πλατείας που είναι ειδικός όπως φαίνεται.

Πάρε αν θες το τουφεκάκι σου, γέμισέ το σαν άντρας αργά αργά με πυρομαχικά και άντε να σκοτώσεις, να διασκεδάσεις, να χαλαρώσεις κι εσύ βρε παιδί μου λίγο από τα άγχη της ζωής και να επιδείξεις τα ευγενή σου ένστικτα και τον πολλαβαρύ σε τεστοστερόνη ανδρισμό σου, και μη προσπαθείς μάταια να μας νουθετήσεις, εμάς τους δειλούς, τις κότες, που δεν επιλέξαμε αντρίκια κι ένδοξα να πυροβολούμε εναντίον πουλιών και να προκαλούμε ενόχληση και αγανάκτηση στην πολιτισμένη κοινωνία...

kostas είπε...

Που να σφιξουνε και οι ζεστες ....

Sirocos είπε...

Πολυ θα ηθελα να καταλαβω (αλλα μου ειναι αδυνατο)ποια πρωτογονα ενστικτα ικανοποιουν,σκοτωνοντας ανυπερασπιστα πλασματα βλεποντας τα να αιμοραγουν και να πεθαινουν τραυματισμενα στο εδαφος η στο στομα καποιου σκυλου.Τι ειδους ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ειναι αυτη?Και στο τελος να κρεμανε τα "λαφυρα" τους στη μεση και να καμαρωνουν ποιος σκοτωσε τα περισσοτερα.Θλιβερο και απολιτιστο θεαμα απο καθε αποψη.....Η χλωριδα και η πανιδα του τοπου μας δεν χρειαζεται τους κυνηγους...Η φυση μπορει να κανει μια χαρα το εργο της,αρκει να της δοθει η ευκαιρια και αν καποιοι σταματησουν το καταστροφικο τους εργο,αφανιζοντας σπανια ειδη για το...χομπυ τους.

Ανώνυμος είπε...

Η "απάντηση" του φίλου μας Kostas δείχνει καθαρά μέχρι που φθάνει το επίπεδο αντίληψης και λογικής που διαθέτει ο μέσος υποστηρικτής του κυνηγιού. Δεν έχει ο άνθρωπος απολύτως καμμία απάντηση που να μπορεί να σταθεί έστω κουτσαίνοντας, και προσπαθεί απλά να πει κάτι ως πιτσιρικάκι που το στρίμωξαν στη γωνία και θα σκάσει αν δεν πει την τελευταία λέξη.

Και τι βρήκε να πει: "Που να σφιξουνε και οι ζεστες ....". Ε, βέβαια!


Φίλε Kostas, αν δεν έχεις επιχειρήματα και δεν μπορείς να συζητήσεις για θέματα που σε "πονάνε" ως άνδρας, καλύτερα να σιωπάς, σώζοντας τουλάχιστο την εκτίμηση των αναγνωστών αυτού του blog, διότι έτσι που ενεργείς εκτίθεσαι σοβαρά - και είναι κρίμα, αν κρίνω από κάποια άλλα πολύ ωραία post σου. Καλύτερα είναι να πεις έντιμα "Εμένα μ'αρέσει το κυνήγι και θα κυνηγάω αφού το επιτρέπει ο νόμος μέχρι να σκοτώσω και το τελευταίο τριγόνι", το σεβόμαστε αυτό, παρά με παιδιάστικους και ιλαρούς τρόπους να προσπαθείς να υπερασπιστείς κόντρα στην κοινή λογική το κυνήγι ως "άθλημα" και "αγάπη για τη φύση". Δεν είναι, στην εποχή μας είναι ακριβώς το αντίθετο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΟΟΥΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΥΝΕ ΗΔΗ ΣΦΙΞΕΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ

kostas είπε...

Kαταρχην να σε ευχαριστησω πολυ για την προσωπικη επιθεση και τους χαρακτηρισμους.Ηδη διαβαστηκαν με πολυ προσοχη και γραφτηκαν εκει που λεει και ο λαος μας...Εκει που δεν πιανει μελανι...
Για τα υπολοιπα που αναφερεις,θα σου θυμησω προηγουμενες δηλωσεις σου :
http://www.youtube.com/watch?v=HoePGRDnnpY
Δεν μπορει σοι θα εισαστε...
Υγ.Ανοδο θερμοκρασιας προβλεπει η ΕΜΥ για αυριο...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kostas,

Δυστυχώς, η νέα "απάντησή" σου στο ίδιο πάντα στυλ, χωρίς κανένα επιχείρημα αλλά με την ευγενική, σοβαρή και πολύ ανδροπρεπή δήλωση ότι μας γράφεις κανονικά κτλ. κτλ., δείχνει ακόμα μια φορά σαφώς το επίπεδο λογικής, αντίληψης και σεβασμού που διαθέτουν οι άνθρωποι που δεν βλέπουν τίποτε μπροστά στο πάθος τους. Σε αυτούς δυστυχώς κατατάσσεις κι εσύ τον εαυτό σου με τη συμπεριφορά σου. Οι άνθρωποι με αυτό το πρόβλημα δεν ενδιαφέρονται να δουν την πραγματικότητα, αλλά την παραμορφώνουν μέσα από τις επιθυμίες τους και αδιαφορούν για τις συνέπειες.
Έτσι, για αλλαγή έστω από το συνηθισμένο σου τρόπο, θα μπορούσες να παραθέσεις κάποιο έστω υποτυπώδες επιχείρημα εκτός από τραγουδάκια και άλλα διάφορα - πού να το βρεις όμως, δεν υπάρχει, αλλά έστω και να υπήρχε, το μυαλό σου είναι πολύ απασχολημένο με τις σημαντικές σου δηλώσεις για να το δεις...
Δεν το περίμενα ότι θα αυτοχαρακτηριστείς τόσο άσχημα και τόσο επιπόλαια... Είχα την εντύπωση ότι σέβεσαι περισσότερο τον εαυτό σου...
Δεν πειράζει, νάσαι καλά, καταλάβαμε καλά το πρόβλημά σου και σε ανεχόμαστε μεταξύ μας. Πρέπει πάντα να υπάρχει κάποιος να γράφει όπως εσύ, για να μπορεί να γίνεται αντιπαραβολή και να ξεχωρίζει καθαρά η πραγματικότητα. Μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις σχετικά με το κυνήγι (πολύ ωραία το υποστηρίζεις!), αλλά πάντα να περιμένεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν την πραγματικότητα πιο καθαρά από σένα, μη έχοντας το πρόβλημά σου, και θα σε βάζουν πάντα στη θέση σου, αφού όλοι όσοι διαβάζουν το blog αντιλήφθηκαν ότι δεν έχεις απολύτως τίποτα σοβαρό να απαντήσεις...

Και κάτι τελευταίο, αφού σ'ευχαριστήσω: Γιατί μας έστειλες να δούμε τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, ο οποίος επί αρκετό χρόνο είδαμε να μιλά χωρίς να λέει απολύτως τίποτε; Μήπως είναι κι αυτός ...κυνηγός;

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΕΙΣΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΤΑΣ ΗΣΗΧΟ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΗΝΗΓΙΟΥ ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ

kostas είπε...

*Φίλε Kostas, φτωχέ και μόνε καου-μπόι που καλπάζεις πάνοπλος λεβέντης κι αγέρωχος προς τη Δύση*

*εναντίον της αγαπημένης σου δραστηριότητας αφαίρεσης ζωής!*

*Πάρε αν θες το τουφεκάκι σου, γέμισέ το σαν άντρας αργά αργά με πυρομαχικά και άντε να σκοτώσεις, να διασκεδάσεις, να χαλαρώσεις κι εσύ βρε παιδί μου λίγο από τα άγχη της ζωής και να επιδείξεις τα ευγενή σου ένστικτα και τον πολλαβαρύ σε τεστοστερόνη ανδρισμό σου,*

*δείχνει καθαρά μέχρι που φθάνει το επίπεδο αντίληψης και λογικής που διαθέτει ο μέσος υποστηρικτής του κυνηγιού*

*καμμία απάντηση που να μπορεί να σταθεί έστω κουτσαίνοντας, και προσπαθεί απλά να πει κάτι ως πιτσιρικάκι που το στρίμωξαν στη γωνία και θα σκάσει αν δεν πει την τελευταία λέξη.*

*αν δεν έχεις επιχειρήματα και δεν μπορείς να συζητήσεις για θέματα που σε "πονάνε" ως άνδρας, καλύτερα να σιωπάς,*

*"Εμένα μ'αρέσει το κυνήγι και θα κυνηγάω αφού το επιτρέπει ο νόμος μέχρι να σκοτώσω και το τελευταίο τριγόνι", το σεβόμαστε αυτό, παρά με παιδιάστικους και ιλαρούς τρόπους*

*σοβαρή και πολύ ανδροπρεπή δήλωση ότι μας γράφεις κανονικά κτλ. κτλ., δείχνει ακόμα μια φορά σαφώς το επίπεδο λογικής, αντίληψης και σεβασμού που διαθέτουν οι άνθρωποι που δεν βλέπουν τίποτε μπροστά στο πάθος τους. Σε αυτούς δυστυχώς κατατάσσεις κι εσύ τον εαυτό σου με τη συμπεριφορά σου. Οι άνθρωποι με αυτό το πρόβλημα δεν ενδιαφέρονται να δουν την πραγματικότητα, αλλά την παραμορφώνουν μέσα από τις επιθυμίες τους και αδιαφορούν για τις συνέπειες.*

*Είχα την εντύπωση ότι σέβεσαι περισσότερο τον εαυτό σου...*

*αφού όλοι όσοι διαβάζουν το blog αντιλήφθηκαν ότι δεν έχεις απολύτως τίποτα σοβαρό να απαντήσεις...*

Mε τετοιους χαρακτηρισμους και προσβολες,που μονο ενδεια επιχειρηματων φανερωνει,νομιζεις οτι αξιζεις σοβαρης κουβεντας?
ΕΣΥ διαλεξες το επιπεδο και σε πειραζει τωρα που γελαω με σενανε..

Εγω το μονο που μπορω να πω ειναι οτι κανω αυτο που μου δινει την δυνατοτητα ο νομοθετης δηλ να κυνηγαω νομιμα τα ειδη που επιτρεπονται και την περιοδο που επιτρεπεται ,με τα μεσα και τον τροπο που επιτρεπεται..

Τωρα για το ζορι που τραβας εσυ με το κυνηγι,ΕΓΩ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΩ?
ΠΑΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...

Οσο και με προσβαλλεις,χωρις να σου εχω δωσει το δικαιωμα(μονο οταν προκληθηκα),νομιζεις οτι θα σταματησει το κυνηγι?

Βρε μπελλα που βρηκα....

Υγ.Αυτο, με τους ανδρισμους και τις τετοστερονες κτλ που αναφερεσαι συνεχως,να κοιταξεις,μην το αφησεις ετσι...ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kostas,

Πρέπει τελικά σε κάποιο βαθμό να συννενοηθήκαμε, αφού βλέπω ότι η τελευταία σου δήλωση "Εγω το μονο που μπορω να πω ειναι οτι κανω αυτο που μου δινει την δυνατοτητα ο νομοθετης δηλ να κυνηγαω νομιμα τα ειδη που επιτρεπονται και την περιοδο που επιτρεπεται ,με τα μεσα και τον τροπο που επιτρεπεται.." είναι ακριβώς αυτή που σε προέτρεψα κι εγώ να κάνεις, ως έντιμη και τη μόνη έγκυρη τοποθέτηση που μπορεί να γίνει σχετικά με το κυνήγι στην εποχή μας. Οποιαδήποτε "παράδοση" που καταντά αναχρονιστική και συνάμα βλαβερή όταν γίνεται πράξη σήμερα, δεν έχει καμμία αξία εκτός από εκείνη της καταγραφής της στα βιβλία λαογραφίας.

Μαζί σου ή με τον οποιονδήποτε άλλο συζητητή δεν υπάρχει απολύτως τίποτε προσωπικό (ένα από τα καλά της ανωνυμίας στα blog, όπου όλοι κρίνονται από αυτό που γράφουν κι όχι από το ποιοι είναι), ούτε σε "έγραψα" εγώ "εκεί όπου δεν πιάνει μελάνι", αλλά από την άλλη μεριά δεν μπορώ να δέχομαι αδιαμαρτύρητα να υποτιμάται η νοημοσύνη μου, όταν κάποιοι υποστηρίζουν ότι το κυνήγι είναι "άθλημα" και ότι είναι "φασίστας" όποιος θεωρεί έστω βάσει στοιχείων ότι το κυνήγι πρέπει να σταματήσει (όπως και πολλές άλλες βλαβερές για το περιβάλλον ανθρώπινες δραστηριότητες, π.χ. αποψίλωση δασών, ρύπανση, αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων, κτλ.). Η εποχή που μπορούσαμε να είμαστε "απρόσεκτοι" με το περιβάλλον μας τελείωσε - και όλοι πρέπει να θυσιάσουμε κάτι για να διατηρηθεί η απαιτούμενη ισορροπία.
Δικαίωμά σου (προς το παρόν τουλάχιστον) να κυνηγάς ν ό μ ι μ α, δικαίωμά μου να έχω την άποψη ότι πρέπει το κυνήγι να σταματήσει για πολλούς και διάφορους λόγους που τεκμηριώνει η Επιστήμη. Δεν υπάρχει εμπάθεια από μέρους μου, αν μπορείς να μου παρουσιάσεις τεκμηριωμένα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το κυνήγι σήμερα ωφελεί με κάποιο τρόπο το περιβάλλον και δεν αποτελεί μια αναίτια πράξη αιματηρής βίας εναντίον ανυπεράσπιστων άτυχων ζώων, εγώ θα παραδεχτώ ότι είχα λάθος πληροφορίες και μπορεί να γίνω και κυνηγός.

Καλό βράδι.

Ανώνυμος είπε...

KOSTAS ΠΡΙΝ ΓΕΛΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΣΚΟΝΗ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΣΕ ΠΟΝΕΝΕ ΟΙ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΥΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ

kostas είπε...

"Εγω το μονο που μπορω να πω ειναι οτι κανω αυτο που μου δινει την δυνατοτητα ο νομοθετης δηλ να κυνηγαω νομιμα τα ειδη που επιτρεπονται και την περιοδο που επιτρεπεται ,με τα μεσα και τον τροπο που επιτρεπεται.." είναι ακριβώς αυτή που σε προέτρεψα κι εγώ να κάνεις, ως έντιμη και τη μόνη έγκυρη τοποθέτηση που μπορεί να γίνει σχετικά με το κυνήγι στην εποχή μας.

Eπειδη τα γραπτα μενουν εσυ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΕΣ:

*πεις έντιμα "Εμένα μ'αρέσει το κυνήγι και θα κυνηγάω αφού το επιτρέπει ο νόμος μέχρι να σκοτώσω και το τελευταίο τριγόνι",

Ποιος νομος λεει οτι το κυνηγι του καθε ειδους επιτρεπεται μεχρι το θανατο του τελευταιου?
Ονειρα βλεπεις?

Προφανως, δεν ξερεις οτι καθε χρονο κυνηγαμε βασει ρυθμιστικης που εκδιδεται καθε χρονο κια οριζει σαφως το τι,που,ποτε και μεχρι ποιο οριο επιτρεπεται...
Και ολα αυτα βασει τεκμηριωμενων στοιχειων και ερευνων....

http://www.e-fox.gr/index.php?pN=rithmistiki

Ελπιζω αυτην την φορα να εγινα κατανοητος...

ΥΓ.Πες στον αντρα σου να μην ποσταρει ακριβως μετα απο σενα...
Εκτιθεται...

Ανώνυμος είπε...

Εγω απορω με την υπομονη του ανθρωπου του ανωνυμου να ασχολειτε και να συζητα με τον Κοστα που νομιζει πως καποιος εινε και μπορει να λεει οτι του γουσταρη επειδη βασταη καραμπινα. Κατι τετοια ατομα δεν ειναι γα σοβαρη σηζητηση μονο για να τους λυπασε για την κατασυαση τους και το μικρο μυαλο. Ασε που νομιζει οτι με το να του λενε αληθειεσ τον προσβαλουν ενω αυτος ειναι που μας προσβαλει με τισ ανοησιες που μας αραδιασε και τη ψευτομαγκια οτι τα γραφει ολα στα μεγαλα του τα α. μην αχολειστε αλλο με το ατομο δεν αξιζει, αν ειναι ετσι οι κηνηγιοι ζητω που καεικαμε.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kostas,

Παρόλο που σου δόθηκε μια ευκαιρία να σώσεις κάτι από την υπόληψή σου ως κυνηγός, εσύ συνεχίζεις προκλητικά να υποτιμάς τη νοημοσύνη όσων διαβάζουν αυτά τα σχόλια, παραθέτοντας άσχετες με το θέμα αυτής της συζήτησης "οδηγίες" και διατάξεις που τάχα εξασφαλίζουν ότι δεν θα σκοτωθεί μέχρι και το τελευταίο τρυγόνι. Επιπλέον προσπαθείς μάλλον αδέξια να υποδυθείς το θιγμένο για να προκαλέσεις τη συμπάθεια, με ένα τουλάχιστο αστείο ισχυρισμό, ότι αδικείσαι για το "τελευταίο τρυγόνι", ενώ εσύ σκοτώνεις θηράματα σύμφωνα με το νόμο και τις ρυθμιστικές διατάξεις. Εγώ πάντως θα τιμήσω αυτή την απεγνωσμένη προσπάθειά σου να πεις κι εσύ κάτι, σεβαστή κι αυτή, θα πιστέψω λοιπόν ότι εσύ προσωπικά κυνηγάς τηρώντας τους κανονισμούς, αλλά θα σε ρωτήσω κάτι, μιας και μας παραθέτεις ρυθμιστικές διατάξεις του κράτους που βγάζει λεφτά από το κυνήγι (όπως επίσης και π.χ. από τα καρκινογόνα τσιγάρα), προσπαθώντας έτσι να αποφύγεις να απαντήσεις στο κύριο θέμα:
1) Πόσοι κυνηγοί από όσους γνωρίζεις εσύ καλά θα περιοριστούν στα 12 τρυγόνια και δεν θα χτυπήσουν το δέκατο τρίτο όταν το δουν;
2) Μπορείς να εγγυηθείς εσύ, ως υπερασπιστής του κυνηγιού και έντιμος κυνηγός, ότι οι υπόλοιποι θα φερθούν επίσης νόμιμα;
Αφού μας απαντήσεις σε αυτά, τοποθετήσου επιτέλους και στο κύριο θέμα: Από που κι ως που είναι το κυνήγι ωφέλιμο για το περιβάλλον, από που και ως που πρέπει να οπλοφορείς και να σκοτώνεις για να χαρείς τη φύση, από που και ως που η αναίτια εκτέλεση ή τραυματισμός ζώων δεν είναι μια βαρβαρική και κατακριτέα πράξη με τα δεδομένα του σήμερα;Επειδή μάλιστα διαβάζω ότι άρχισες να βλέπεις φαντάσματα, σου δηλώνω ότι δεν ζήτησα και δεν χρειάζομαι βοήθεια από κανέναν για να βάλω ορισμένα πράγματα στη θέση τους με βάση τη λογική και την πραγματικότητα. Θα παρακαλέσω μάλιστα τους συμμετέχοντες σε αυτή τη συζήτηση να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκφράσεις τους, το γεγονός ότι ο φίλος μας Kostas δεν παρουσιάζει επιχειρήματα αλλά εκθέτει απλά το πάθος του πέρα από τη λογική είναι κατανοητό, ανθρώπινο και δεν μας δίνει το δικαίωμα να παρεκτρεπόμαστε. (Μακάρι βέβαια την ίδια ευαισθησία που έχει για το άτομό του να την είχε και για τα άτυχα θηράματά του.) Επίσης, αν κάποιος έχει απόψεις που συγκλίνουν με του Kostas, παρακαλώ να μας τις γράψει, ίσως μπορέσει κάποιος να μας αποδείξει ότι ο σκοτωμός ζώων για χόμπι είναι ηθική και αποδεκτή πράξη. Τα ίδια εξάλλου περί παράδοσης λένε και οι Ιάπωνες για τη φαλαινοθηρία, και τη συνεχίζουν όσο υπάρχουν φάλαινες, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, σε μια πράξη απίστευτης αγριότητας.
Κατά τα άλλα, εγώ επιθυμώ να συνεχίσει αυτή η αντιπαράθεση απόψεων, έχω προσκαλέσει πολλούς από πολλές μεριές και την παρακολουθούν, ο φίλος Kostas έχει μεταβληθεί χωρίς τη θέλησή του σε πολύ κακό υπηρέτη του κυνηγιού, αποκαλύπτοντας κι αυτός, όπως πολλοί άλλοι όμοιοί του πριν από αυτόν, τη γύμνια επιχειρημάτων υπέρ αυτής της αιμοχαρούς δραστηριότητας.

Πέρα και πάνω από όλα αυτά: Χρόνια πολλά για αύριο, Kostas, αν είναι αυτό το όνομά σου. Ειλικρινά κι από καρδιάς.

kostas είπε...

Το αν δεν σε πειθουν ολες αυτες οι προυποθεσεις ,που λαμβανονται υποψιν,προκειμενου να ανοιξει η κυνηγητικη περιοδος,δεν ειναι προβλημα δικο μου ,ειναι δικο σου...
Τα ερωτηματα σου περι της χρησιμοτητας του κυνηγιου σημερα,εχουν απασχολησει πολλους αρμοδιους και αυτο που μεχρι τωρα υπερισχυει-καλως η κακως-ειναι οτι η δραστηριοτητα αυτη δεν εππηρεαζει αρνητικα το περιβαλλον.

Τωρα αν θες εσυ να νομιζεις οτι οι νομοι πρεπει να ερμηνευονται και να εφαρμοζονται ,συμφωνα με τα κομπλεξ του καθενος μας,παλι δικο σου θεμα ειναι...

Μην επιτιθεσαι σε μενα,επειδη ,εγω δεν βλεπω τον κοσμο με τα ματια τα δικα σου...Αλοιμονο,αν εχεις τετοιες απαιτησεις...
Το κυνηγι εχει καταφερει να επιβιωσει ,απο πολυ πιο απεγνωσμενες προσπαθειες απο τις δικες σου,και σε καιρους που η *οπλοφορια* οπως την αποκαλεις εσυ-και κει ψεμματα λες,γιατι υπαρχου περιορισμοι αυστηροι-
ηταν δυσκολη κατασταση.

Προσπαθησε να πεισεις τους αρμοδιους για τα λεγομενα σου-μεχρι στιγμης οπως καταλαβαινεις δεν πειθεις και πολλους,και μετα πες οτι θες...
Με αλλαλαγμους και ψευτοεξισωσεις με τσιγαρα,δολοφονους και τα λοιπα δεν γινεται τιποτα...Μας τα ειπανε και αλλοι πριν απο σενα...

Μεχρι τοτε ας συνεχισουμε την ζωη μας,οπως ο καθενας νομιζει σωστη και στην προκειμενη περιπτωση ,εγω αγκαλια με την φυση και τα σκυλια μου και εσυ *σκουζοντας*...

Να σε ευχαριστησω για τις ευχες σου και να πω οτι το θεμα απο μεριας μου ΕΚΛΕΙΣΕ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kostas,

Επιμένεις βλέπω με σθένος να αοριστολογείς περί ανέμων και υδάτων όπως ήδη μας συνήθισες, μη απαντώντας ούτε σε μια από τις ερωτήσεις που σου απευθύνθηκαν, και μεταθέτοντας (αναμενόμενα) την ευθύνη για τις πράξεις σου σε κάποιους τρίτους "αρμόδιους", παραμένοντας φανερά ανίκανος ο ίδιος (και οι ομοϊδεάτες σου) να αντιληφθείτε το παραμικρό για το περιβάλλον και τα οικοσυστήματα που διαταράσσετε με το βάρβαρο και αιματηρό "χόμπι" σας αφαίρεσης ζωής (το επαναλαμβάνω αυτό), αναίσθητοι και αδιάφοροι στον πόνο και την αγωνία που προκαλείτε αναίτια σε άκακα ζώα.

Εγώ ρώτησα συγκεκριμένα πράγματα, δεν ζήτησα να μου αναμασήσεις ανεφάρμοστες διατάξεις των ανευθυνοϋπεύθυνων του κράτους. Η δική σου λογική δεν λειτουργεί πια; Εσύ βλέπεις δηλαδή π.χ. να είναι σταθερός ο αριθμός των τρυγονιών; Δεν παρατηρείς τάχα ότι συνέχεια μειώνεται και ότι το κυνήγι συμβάλλει σ’αυτό; Ή βλέπεις πολλά στον ύπνο σου; Μπορεί ποτέ πυροβολώντας τα τρυγόνια να αυξήσουμε τον αριθμό τους; Απάντησε ειλικρινά και λογικά αν μπορείς έστω σ’αυτό το πιο απλό ερώτημα, οι ίδιοι οι κυνηγοί το λέτε ότι χάνονται τα πουλιά και παραπονιέστε κιόλας!!! Αλλά από την άλλη μεριά, σκοτώνετε όσα μπορείτε.

Όμως δεν απαντάς τίποτε, βιάζεσαι (εύλογα) να "κλείσεις" εδώ αμήχανος και εκνευρισμένος το θέμα, προσπαθώντας να μεταθέσεις την αγωνία σου και τον έλεγχο της συνείδησής σου στον ανταποκριτή σου...

Από μια μεριά καλύτερα έτσι, καταντάει πια πολύ δυσάρεστο να βλέπουμε να αυτομαστιγώνεται ηθικά ένας άνθρωπος προσπαθώντας να μας ψελλίσει μισόλογα ότι τηρεί τους νόμους, άρα δικαιολογείται να σκοτώνει αναίτια, λες και είναι τρωγλοδύτης που εξαρτάται από αυτή την πράξη για να επιβιώσει... Ο κόσμος προοδεύει, φίλε Costas… δεν ζούμε πια σε σπηλιές, ούτε είμαστε κυνηγοί-συλλέκτες.

Είσαι, εσύ και ο κάθε άλλος οπαδός αυτής της πρακτικής, αδικαιολόγητος και κατακριτέος από κάθε άποψη επιμένοντας να τη συνεχίζεις, παρόλο που (ακόμα) είναι …νόμιμη (φαντάσου!), αλλά δεν πρόκειται βέβαια ν’ αλλάξεις, επειδή πιθανότατα κάποιο παιδικό τραύμα σε έκανε να θέλεις να αφαιρείς ζωή και να κουβαλάς μεγάλα όπλα για να αυτοεπιβεβαιώνεσαι... Βρήκες ιδανική διέξοδο στο αιμοχαρές κυνήγι, λες και δεν υπήρχαν τόσα άλλα πράγματα να κάνεις!

Δεν παρουσιάζεσαι να έχεις άλλο ουσιαστικό ενδιαφέρον, π.χ. να μελετήσεις έστω επιφανειακά τα οικοσυστήματα που υποβαθμίζεις, αντίθετα φαίνεσαι "κολλημένος" με το τουφέκι και (όπως είπα και πριν) ναι μεν σε κατανοούμε, επειδή έχεις σαφώς το πρόβλημά σου, όμως δεν θα σου επιτραπεί να διαδίδεις χωρίς αντίδραση τις παράλογες, βάρβαρες και αναχρονιστικές ιδέες σου ως τάχα "αξία" και «παράδοση». Υπάρχει αντίλογος στο παραλήρημα των κυνηγών περί μη βλάβης του περιβάλλοντος από τη μανία τους, και θα ακούγεται ηχηρά, να είσαι σίγουρος, σε κάθε ευκαιρία.

Στο επόμενο post η συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

...Από την κοινωνία αυτή απαιτούμε να βελτιώνεται και να εκπολιτίζεται, και κάτι οπισθοδρομικές ομάδες σαν και τη δική σου πρέπει γρήγορα να περάσουν στην ιστορία, για να ξεπεράσουμε τη φρικαλέα βαρβαρότητα του κυνηγιού και να προχωρήσουμε προς το σεβασμό για τα ζώα και τη φύση. Είμαι δε σίγουρος, μιας και το αναφέρεις, ότι τα σκυλιά σου είναι πράγματι η καλύτερη παρέα που είσαι σε θέση να εξασφαλίσεις, αφού εκείνα σε υπακούνε, σου κουνάνε την ουρά και σε θεωρούν ανώτερό τους, επιβεβαιώνοντας έτσι τον υπερφίαλο εγωισμό σου ακόμα περισσότερο κι από τις καραμπίνες σου.

Και μην παρασύρεσαι και αυτοκολακεύεσαι, δεν σου επιτίθεμαι προσωπικά, γιατί απλούστατα δεν σε ξέρω - επιτίθεμαι στις ιδέες σου και στον τρόπο που αποπειράσαι να τις περάσεις λαθραία ως αξίες. Παραδέχομαι όμως ότι αξιοποίησα την ευκαιρία, μιας και εσύ μας προέκυψες εδώ αυτόκλητος και ένθερμος υπερασπιστής του κυνηγιού, για να παρουσιάσω με δικά σου λόγια στην πολυπληθή κοινότητα των αναγνωστών αυτού του blog σε όλη την Ελλάδα τον οικτρό παραλογισμό, την κενή ιδεολογία, την ηθική παραμόρφωση και την τυφλή αδιαλλαξία των ανθρώπων με το πρόβλημά σου.

Σ' ευχαριστώ λοιπόν θερμά που εξυπηρέτησες (έστω εν αγνοία σου) τόσο καλά το σκοπό μου, νομίζω ότι όποιος διαβάζει εδώ έχει καταλάβει χωρίς καμμία αμφιβολία ποια είναι η νοοτροπία των υπερασπιστών της αποτρόπαιας πράξης αφαίρεσης ζωής που λέγεται κυνήγι, είσαι πολύ, μα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα...

Σώσε λοιπόν όση πια γίνεται από την αξιοπρέπειά σου σιωπώντας από εδώ και μπρος για τα περί κυνηγίου, γιατί οι λεονταρισμοί εδώ όπως βλέπεις δεν περνούν, μόνο η λογική, ούτε προσφέρεις με τον τρόπο σου καλή υπηρεσία στην υπόθεση του κυνηγιού. Θα ήταν μάλιστα πολύ καλό για το κυνήγι, αν δεν είσασταν τόσο "βαμμένοι" μερικοί κυνηγοί!

Ίσως παρατήρησες εξάλλου, ότι τα σχόλια των άλλων συμμετεχόντων (αυτών που υποτίθεται τους λέω εγώ τι να γράψουν...) σε αυτή τη συζήτηση δεν είναι και τόσο ευνοϊκά για τον τρόπο σου και το κυνήγι, άρα αναρωτιέμαι ποιος τελικά δεν έπεισε μ’αυτά που λέει…


Και πάλι χρόνια σου πολλά, σου εύχομαι να δεις κάποτε την πραγματικότητα, όχι βέβαια με τα δικά μου μάτια, αλλά με τα δικά σου.

kostas είπε...

Να σαι καλα που βοηθησες και εσυ να αποδειχτει περιτρανα,οτι το αντικυνηγετικο μενος και τα μεγαλα ΨΕΜΜΑΤΑ ορισμενων του ειδους σου,θολωνει το μυαλο και οδηγει σε *περιεργες* διαδρομες την κοινη λογικη...

Ευτυχως που εχουν προνοησει οι αρμοδιοι να μην παρετε ποτε οπλο,γιατι ο Φουκας μπροστα σας θα εμοιαζε Δαυιδ...

Υγ.Ολοι οι χαρακτηρισμοι που προσπαθησες να μου αποδωσεις επιστρεφονται με την σιγουρια οτι στην επομενη κουβεντα που θα κανεις,δεν θα θελεις να σε θυμουνται για τις βρισιες σου και τον ασχημο χαρακτηρα σου, αλλα για αυτα που ηθελες να πεις,ασχετα με το αν τα καταφερνεις η οχι...

Θα χειροκροτω ομως καθε ενεργεια σου που εχει σχεση με το περιβαλλον,στις περιπτωσεις εκεινες που σεβεσαι τον συνομιλητη σου και δεν προσπαθεις τον προσβαλλεις...Μονο τοτε εχει αξια η κουβεντα,αφου μονο τοτε μπορει να βγει καποιο αποτελεσμα...
Εσυ απο οτι καθαρα φανηκε δεν εχεις τοσο προβλημα με το κυνηγι αλλα με τους κυνηγους...
Συγγνωμη αλλα σε αυτο το θεμα δεν μπορω να σε βοηθησω(ικανοποιησω)...

Το γιατι κρατησα το θεμα ζωντανο ο ΑΤΣΑ ξερει τον λογο ...

Υγ.Θυμασαι ενα αυτοκολλητο που ειχε βγει σχετικα με τους δηθεν οικολογους που ηρθαν για να μας εκπολιτισουν,τοτε με την χελωνα ?

Ελεγε ,ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ,ΜΕ ΣΑΣ ΟΧΙ.

Περασαν δεκαετιες απο τοτε...
Για ρωτησε τους τα ιδια λενε και τωρα...Για να μην πω και χειροτερα...

Εκεινοι ομως τρεχανε και νοιαζοτανε ,οταν βγαινανε τα σκατα του Μισσιδη στην θαλασσα και ρυπαιναν ολη την περιοχη...
Αντιθετα, αλλοι που σας ειχαν εκπροσωπησει και σε εκλογες καποτε ,βοηθουσαν τον ιδιο επιχειρηματια να κανει το εκτρωμα στον Σκοπο...

Τελος παντων ο καθενας ας εχει τις αποψεις του και την ηθικη του ,οπως λες και εσυ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Kostas,

Με χαρά βλέπω επέστρεψες τάχιστα, αν και όπως πάντα χωρίς απαντήσεις και με τις ίδιες συναισθηματικές απόψεις, ενώ τα όσα υποστηρίζεις περί αντικυνηγετικού μένους δυστυχώς υπάρχουν μέσα στο κεφάλι σου και μόνο.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ, αλλά να είσαι πολύ σίγουρος ότι πολλοί είναι ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΖΩΩΝ που βάζουν οι κυνηγοί στο στόχαστρο, ενώ αν τους άρεσαν απλώς τα όπλα μπορούσαν να ασκούνται στη σκοποβολή, χωρίς ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΖΩΗ. Πού διαφωνείς με αυτά; Επίσης, πώς ακριβώς θέλεις να τραβήξω διαχωριστική γραμμή κυνηγιού/κυνηγών, αφού οι κυνηγοί και μόνο το ασκούν;!!

Τι δουλειά έχουν στη συζήτηση αυτή οι μπίζνεσμεν-οικολόγοι της χελώνας και το κακό που έκαναν με το γνωστό τρόπο στους κατοίκους του Καλαμακίου και του Λαγανά; Εγώ με απλότητα σου ζήτησα να μου συμβιβάσεις την αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον με την πρακτική του κυνηγιού, προφανώς παραδέχεσαι σιωπηρά ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Μη θυμώνεις που επιμένω σ'αυτό, βλέπω ότι έχεις ευαισθησίες για το περιβάλλον, μόνο που αυτές σταματούν απότομα σε ό,τι έχει να κάνει με το κυνήγι.

Μη με κατηγορείς λοιπόν ότι δεν σέβομαι το συνομιλητή μου, εφόσον δεν απαντάς σε τίποτε από όσα ερωτάσαι και προσπαθείς μόνο να "θολώσεις τα νερά". Να ξέρεις ότι η πρώτη ειρωνική σου τοποθέτηση περί "εσωψύχων" μου έδωσε το δικαίωμα να εκμαιεύσω (με τον κατάλληλο τρόπο) τα δικά σου εσώψυχα με τα δικά σου λόγια - και με λίγο "δόλωμα" πέτυχα "διάνα", όπως λέτε κι εσείς, αποκαλύπτοντας εδώ σε κοινή θέα τον ψυχισμό του μέσου κυνηγού, που στην καλύτερη περίπτωση δεν είναι ενημερωμένος για το κακό που διαπράττει ενώ στη χειρότερη απλά αδιαφορεί. Μη με κατηγορείς που σε έκανα να νιώσεις στριμωγμένος στη γωνία ή ότι υπάρχει "μένος", οι πράξεις σου ως κυνηγού και μόνο είναι η αιτία (ίσως το κάνω και για να νιώσεις λίγο ως "θήραμα" χωρίς διέξοδο...).

Αν επίσης περιμένεις ότι θα σου χαριστώ και δεν θα σου παρουσιάσω τον εαυτό σου όπως πραγματικά φαίνεται απ'έξω, τότε θα απογοητευτείς, γιατί περιέγραψα μέσω των λόγων σου την ψυχολογία του κυνηγ(ι)ού με τα πραγματικά της χρώματα, και όχι με την αθώα περιβολή που προσπαθούν να παρουσιάσουν οι κυνηγοί. Ξέρουν ότι κάνουν κακό και συνεχίζουν να το κάνουν. Δεν σου αρέσει, το ξέρω, λυπάμαι που σε στενοχωρώ και σου γίνομαι δυσάρεστος και φορτικός, αλλά η αλήθεια είναι αυτή που είναι - μην τη χρωματίζεις συναισθηματικά με την αγάπη σου για το κυνήγι.

Ακόμα, μην ανησυχείς, όπλο δεν θα πιάσουμε ποτέ οι μη κυνηγοί στα χέρια μας, όχι επειδή δεν μπορούμε (εδώ κάθε καρυδιάς καρύδι παίρνει άδεια θήρας και κάνει τον κυνηγό), αλλά επειδή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ, και επειδή θεωρούμε ΑΝΗΘΙΚΗ πράξη την εν ψυχρώ αναίτια αφαίρεση ζωής.

Εσύ μπορεί να θεωρείς τον εαυτό σου ηθικό άτομο, εξαρτάται βέβαια ποια κλίμακα ηθικής σε βολεύει να χρησιμοποιείς και πόσο ελαστική είναι εκεί όπου έχεις "ευαισθησίες"...

Δικαίωμά σου λοιπόν να κυνηγάς, αλλά μην περιμένεις αποδοχή και χειροκρότημα, φίλε κυνηγέ. Αντίθετα, να περιμένεις έντονη κριτική και δυσαρέσκεια για τις πράξεις σου, επειδή είναι αδικαιολόγητες.

Δραστηριότητες φυσιολατρείας και προστασίας του περιβάλλοντος υπάρχουν πάμπολλες, δραστηριότητες με όπλα επίσης, δεν χρειάζεται η αφαίρεση ζωής για να χαρείς κάτι από αυτά.

Στη Ζάκυνθο δε, δεν μπορώ να θυμηθώ καμμία οργανωμένη κίνηση προστασίας του περιβάλλοντος από κυνηγούς, γνωρίζεις εσύ καμμιά; Για να μη μένουμε μόνο στα λόγια... τουλάχιστον αν έκαναν κάτι ουσιαστικό οι κυνηγοί προς αυτή την κατεύθυνση ίσως βουλώνανε κάποια στόματα.

Είμαι σίγουρος ότι έχεις μπει σε σκέψεις...

Καλό απόγευμα.

Ανώνυμος είπε...

Eδώ που τα λέμε Κώστα (Χρόνια σου Πολλά!) πραγματικά δεν απαντάς σε κανένα ερώτημα, ούτε μας λες πιο ψέμα λέει ο συμομιλητής σου. Αυτά που γρα΄φει τα βλεπω σωστα, συγγνώμη αλλα έτσι είναι. Έχω δει να σκοτώνουν τσίχλες κυνηγοι και με στενοχωρησε πολυ αυτο που ειδα. Είμαι μαθήτρια Λυκείου και δεν μου αρέσει το κυνήγι αλλά προσπαθω να είμαι δικαιη μαζι σου, να καταλάβω γιατι μπορει καποιος να θελει να κυνηγάει. Νομιζω οτι ειναι πολυ σκληρο να σκοτωνεις πουλια, δεν θαθελα ο αδελφος μου να κυνηγαει και να φερνει σπιτι τα σκωτομένα πλασματακια, ειναι πολυ σκληρο. Γιατι το κανεις εσύ, δεν καταλαβαίνω, με συγχωρεις, δεν μπορω.Μαρία

kostas είπε...

* ΜΠΙΖΜΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ*

Σε ευχαριστω πολυ για την παραδοχη των οσων ανεφερα...
Σιγουρα θα τους εχεις κανει την ιδια κριτικη,με αυτην που κανεις εδω για τους κυνηγους.Με πολυ προσμονη θα περιμενουμε να την δουμε...Αν υπαρχει βεβαια...
Ειναι απαραιτητο για να αποδειξεις οτι τουλαχιστον τα κινητρα σου για το περιβαλλον ειναι σταθερα και χωρις παρωπιδες,οπως καταλαβαινουμε ολοι..Εκτος αν θεωρεις οτι οι κατοικοι που υπεστησαν τα δεινα απο γιαλαντζι οικολογους,δεν ανηκους στο δικο σου οικοσυστημα..

Αλλιωτικα ,η παραδοχη σου αυτη,θα φαινεται σαν το *στριβειν δια του αρραβωνος*...
Το γνωστο ξερεις,εγω δεν ειμαι με αυτους που ειναι κακοι, ειμαι με τους αλλους...
Σε ευχαριστω και παλι...

* ΜΠΙΖΜΕΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ*


Αληθεια ,ποιος το περιμενε,στην αρχη της κουβεντας μας,γιατρε μου,οτι θα αντιστραφουν οι ρολοι και οι εξομολογησεις θα ερθουν απο την μερια σου...

kostas είπε...

Μαρια καταρχην να μην ζητας συγνωμη για τις αποψεις σου...
Κατα δευτερον ,ενα μεγαλο μπραβο,για το επιπεδο των γραφομενων σου,που φανταζει σαν οαση στον οχετο των υβρεων και των υπονοουμενων ,που γραφτηκαν παραπανω.Δεν βγαζω τον εαυτο μου απεξω,αλλα τουλαχιστον οπως ολοι διαβασαν προκληθηκα αναιτια..

Το ΣΩΣΤΟ κυνηγι δεν ειναι ουτε αθλημα ,ουτε σπορ οπως αποτυχημενα προσπαθουν να το παρουσιασουν καποιοι.ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ...
Στο βουνο δεν παμε για να σκοτωσουμε οπως λενε.Μας αρεσει η φυση,μας αρεσει το βουνο ακομα και αν τις περισσοτερες φορες το σακκιδιο ειναι αδειο και η κουραση απο το περπατημα/σκαρφαλωμα ειναι μεγαλη...

Υπηρετουμε το αρχεγονο ενστικτο του κυνηγου που βρισκεται μεσα σε καθε ανθρωπο απο χιλιαδες χρονια τωρα..Κυνηγαμε απο το περισσευμα των ειδων που επιτρεπονται και οχι απο τα ειδη που ειναι προς εξαφανιση...Τα οποια φροντισαν καποιοι με τα χημικα,με τα φυτοφαρμακα ,με τις πυρκαγιες,με την αλογιστη ανοικοδομηση,με την ρυπανση να τα εξαφανισουν σχεδον...Και για αυτους καποιοι γιαλαντζι οικολογοι δεν βγαζουν κιχ,προφανως γιατι μιλαει η δυναμη του χρηματος,οπως ηδη ομολογηθηκε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ...
Κατα την γνωμη μου η μεγαλυτερη απειλη για το κυνηγι ειναι η λαθροθηρια...
Ομως τα τελευταια χρονια εχουν γινει πολλα και σημαντικα βηματα και στο νησι μας προς την παταξη της.Να υπενθυμισω σε οσους μας διαβαζουν οτι ειμαστε ο μοναδικος κλαδος που πληρωνουμε απο την τσεπη μας,για τον ελεγχο μας.(Ομοσπονδιακη θηροφυλακη).

Εν κατακλειδι για σκεψου :Ο ψαρας της γειτονια σου ειναι δολοφονος και αρεσκεται στην αφαιρεση της ζωης,οπως καπου διαβασα...
Η τα ψαρια δεν εχουν ζωη?
Η το κοτοπουλο που τρωμε δεν εχει ζωη?
Η το γουρουνι που τρωμε δεν εχεοι ζωη?
Η το κατσικι/το αρνι που τρωμε δεν εχει ζωη?
Αυτα δεν τους αφαιρεσε καποιος τηνζωη για να τα εχουμε στο πιατο μας?
Μπορεις να θεωρησει ο καθενας τον εαυτο του καταναλωτη πτωματων?

Προφανως οχι.Αρα κατι αλλο συμβαινει και σιγουρα ολοι μπορουμε να υποθεσουμε τι...
Και παλι μπραβο για το επιπεδο της αναρτησης σου,η οποια ισως φανταζει στα ματια αλλων ανεπαρκης και λιγη...
Θεωρω οτι μονο τετοιες αναρτησεις προσφερουν κατι στον χωρο που μας φιλοξενει....
Δεν προσπαθω να σε πεισω για τα λεγομενα μου ,απλα σου παραθετω την κοινη πραγματικοτητα,χωρις να απαιτω να υπερισχυσει η αποψη μου...
Ασε μας και μας ομως να εχουμε ιδιο δικαιωμα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Costas,

Επέστρεψες λοιπόν για τα καλά και αυτό μου δίνει σημαντική χαρά, επειδή γίνεται φανερό ότι εξαναγκάζεσαι πια να προσπαθήσεις απεγνωσμένα να εξηγήσεις τους λόγους που σε ωθούν στην ...φυσιολατρική δραστηριότητά σου. Και τι είδους λόγους μας παραθέτεις! Ακριβώς αυτούς που ήθελα για να συνεχίσει η αποκάλυψη... Σου αναγνωρίζω βέβαια ότι είσαι ειλικρινής, αλλά αυτό δεν σε απαλλάσσει από τον έλεγχο της λογικής.

Μαρία, σκέψου σε παρακαλώ και αυτά που θα διαβάσεις εδώ, μην παρασύρεσαι από συναισθήματα αλλά αξιοποίησε μόνο τη λογική σου.

Εκτός λοιπόν από τους αποκαλυπτικούς συναισθηματισμούς και τις ατυχείς συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων και καταστάσεων που κάνει ο Costas "δικαιολογώντας" τα αδικαιολόγητα και επιχειρώντας να παραπλανήσει τους μη γνωρίζοντες, δεν μας λέει και τίποτε καινούργιο. Σε όσα ακολουθούν θα καταρριφθούν εύκολα με τη λογική και τα γεγονότα οι αβάσιμοι ισχυρισμοί του.

Costas, καταλαβαίνω βέβαια τη μεγάλη χαρά σου που αναφέρθηκαν οι "γιαλαντζί" οικολόγοι, σου έδωσαν άλλωστε ένα «πάτημα» που το είχες μεγάλη ανάγκη για να πεις δυο τρεις σωστές κουβέντες, αλλά μη χαίρεσαι πρόωρα, είπαμε, εδώ αυτά που μας γράφεις περνούν από τον έλεγχο της λογικής και όχι του πάθους και του συναισθήματος.

Το ότι υπάρχουν ψευτο-οικολόγοι που σκοπό έχουν το κέρδος δεν σημαίνει με καμμία λογική ότι το κυνήγι ΣΗΜΕΡΑ είναι αθώο και αμέτοχο για την υποβάθμιση οικοσυστημάτων.

Αν εσύ δε γνωρίζεις μελέτες, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν! Μάθε ότι τα συμφέροντα στο κυνήγι είναι σχεδόν εξίσου ισχυρά με εκείνα των ψευτο-οικολόγων, και μαζί κάνουν ζημιά, ο καθένας στον ...τομέα του. Αφού δεν γνωρίζεις, ρίξε μια ματιά σε μια μόνο πρόσφατη είδηση για τον κίνδυνο εξαφάνισης σπάνιων μεταναστευτικών πουλιών από το κυνήγι, είναι στα Αγγλικά, ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα σ'αυτό: http://exitstageright.wordpress.com/2008/12/30/illegal-bird-hunting-drives-rare-species-toward-extinction/.

Πριν χαρείς πάλι πρόωρα, πανηγυρίζοντας ότι το ΠΑΡΑΝΟΜΟ κυνήγι είναι εκείνο που κάνει το κακό, θα κάνω και πάλι μια ερώτηση που δεν απαντάς: ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΥ (που τηρείς κανονισμούς) ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ; Ή μήπως δεν βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι όταν κυνηγάς εσύ;;;

Για να σε βγάλω από τη δύσκολη θέση, το δηλώνω εγώ, κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί, «ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΝΙΑ ΕΙΔΗ και ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ!» Άρα τα όσα μας λες για το "σωστό" και το "παράνομο" κυνήγι είναι αβάσιμα και προϊόντα της εκούσιας μη πληροφόρησης και του πάθους σου, επειδή ο μέσος κυνηγός πουλιών ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ βάσει των μελετών (α) δεν σταματά να χτυπά όσο βλέπει θηράματα και (β) δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα σπάνια, υπό εξαφάνιση είδη! (τα γράφει πολύ καθαρά και η είδηση...) (Μαρία, παρακολουθείς;)
Σας παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα στην Αγγλική:

“Some hunters kill migratory birds, mistakenly thinking that this does not affect the local environment,” Khatib said. “But what they don’t understand is these birds belong to the world and their disappearance affects the ecosystem.”

A study carried out by SPNL between 2004 and 2007 found that only 18 percent of hunters were able to distinguish between resident and migratory birds. The majority could not identify a rare species.

And while nature lovers are crying foul over the killing of the migratory population, they also warn that local species face similar dangers.

“In the space of five years, the number of common birds decreased by 18 percent according to a study that we conducted from 2002 to 2007, whereas the figure was previously at 9 percent” over a similar period, Jaradi said.

Γι'αυτά Costas, μήπως έχεις να μας γράψεις κάτι πέρα από αοριστολογίες; Ορίστε φίλε οι μελέτες που ήθελες!!! Μαρία, μόλις αποκαλύφθηκε ποιος ψεύδεται και για ποιο λόγο!!

Συνέχεια στο επόμενο post...

Ανώνυμος είπε...

…Εκείνα που με έκαναν να χαμογελάσω πικρά ήταν τα περί "αρχέγονου ενστίκτου"! Μέχρι που μπορεί να φθάσει ένας άνθρωπος για να δικαιολογήσει το πάθος του!!! Εκτός Costas και αν θεωρείς τον εαυτό σου άνθρωπο του Neanderthal, που εξηρτάτο από το «ένστικτο» αυτό για την επιβίωσή του!!!
Ο δε «ψαράς-δολοφόνος»! Πολύ ευρηματικό, όσο και άκυρο λογικά! Πολύ συγκινητικά δεν μας τα γράφει ο Costas, Μαρία; Στη ζωή μας όμως, Μαρία, μόνο η λογική και η μελέτη οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα!

Στη σημερινή πραγματικότητα, σου εξηγώ φίλε Costas για πολλοστή φορά, ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. Δεν είναι βέβαια ΚΑΘΟΛΟΥ ωραία η θανάτωση ψαριών ή κατσικιών ή μοσχαριών, αλλά προς το παρόν - προς το παρόν, πρόσεξε Costas!! - δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάρουμε τη σάρκα τους για τη διατροφή μας. Επιπλέον, όπου είναι δυνατόν, χρησιμοποιούνται ΑΝΩΔΥΝΟΙ τρόποι θανάτωσης, δεν είδα ποτέ κανένα τραυματισμένο από σφαγέα μοσχάρι να περιφέρεται αιμορραγώντας μέχρι να πεθάνει στα βουνά, πουλιά χτυπημένα από κυνηγούς όμως έχω δει ΠΑΜΠΟΛΛΑ και τα έχω κρατήσει στα χέρια μου ενώ πέθαιναν!!! Να μια συναισθηματική εικόνα που πρέπει να εξετάσεις, Μαρία!

Εσύ Costas θα πεινάσεις αν δεν κυνηγήσεις; ΟΧΙ!!! Άρα τα υπόλοιπα που μας γράφεις δεν ισχύουν, φίλε Costas. Απλά, απολαμβάνεις να σκοτώνεις Α-Ν-Α-Ι-Τ-Ι-Α!

Όσο για το ...άδειο σακκίδιο, αχ φίλε Costas, σε παρακαλώ και πάλι, μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας με λυπητερές εικόνες του κουρασμένου και πεινασμένου κυνηγού! Το «άδειο σακκίδιο» στις μέρες μας είναι ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ!!! Ορτύκια, τρυγόνια, τσίχλες στα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν αποδεκατιστεί!! Σε ρώτησα και πριν, και πάλι δεν απάντησες: Νομίζεις ειλικρινά ότι πυροβολώντας τα πουλιά αυξάνεται με κάποιο μαγικό τρόπο ο αριθμός τους;;; ΑΠΑΝΤΗΣΕ, ΦΙΛΕ COSTAS! Ας σεβόμαστε και λίγο τους αναγνώστες των γραφομένων μας!!! Διαφορετικά, καλύτερα να σιωπούμε!

Τα όσα λες για Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, προκαλούν μόνο μειδίαμα, αφού τσάμπα τους πληρώνετε, με το προσωπικό και τον εξοπλισμό που διαθέτουν είναι αστείο επιχείρημα ότι κάνουν τάχα ελέγχους! Είδαμε και τον Απρίλη τι έλεγχοι γινόντουσαν!!! Χάλαε ο κόσμος από τα σμπάρα στα χωριά και το τζιπάκι όλο ήταν στη Λούμπα!!


ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤ’ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΤΗ ΦΥΣΗ, COSTAS, ΠΑΡΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ! ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. AYTH EINAI H ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΨΑΞΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ! Το θέμα είναι, έχεις την ακεραιότητα του χαρακτήρα και τη δύναμη να το κάνεις, ή θα παραμείνεις τυφλός από το πάθος σου;

Και τέλος, αν εσύ βλέπεις «οχετούς», φίλε Costas, δεν τους δημιούργησα εγώ! Το πάθος σου και η πρώτη αναφορά σου σε «εσώψυχα» άλλων τους δημιούργησαν, είναι εξολοκλήρου δικοί σου – ο δικός σου ψυχισμός είναι που απογυμνώνεται εδώ από τη λογική εξέταση των όσων υποστηρίζεις.

Σε παρακαλώ θερμά Costas, συνέχισε να γράφεις, καλύτερη ευκαιρία δεν θα μπορούσα να είχα βρει να εκθέσω την πραγματικότητα και τον ψυχισμό του κυνηγιού! Και σε διαβεβαιώ, έχω κάνει κάθε ενέργεια ώστε να μας παρακολουθούν πολλοί!

Μαρία, ελπίζω να κατάλαβες καλά τι συμβαίνει εδώ! Διάδοσέ το όσο μπορείς και στα άλλα παιδιά της ηλικίας σου, να μαθαίνουν ότι με τη λογική τοποθετούνται τα πάντα στη θέση τους και ότι κανείς δεν μπορεί να υποτιμά τη νοημοσύνη των άλλων επειδή η δική του έχει παρωπίδες! Παιδιά, αγαπάτε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το περιβάλλον, επειδή μόνο αυτό έχουμε!

Καλό σας μεσημέρι!

kostas είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ...και το αντεπιχειρημα:

μια μόνο πρόσφατη ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΦΩΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΦΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ...


ILLEGAL bird hunting drives rare species toward extinction

Προσεξτε και το αλλο :
ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΚΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...(Σας θυμιζει τιποτα)?..
*μπίζνεσμεν-οικολόγοι της χελώνας *
Που να τολμησει βεβαια να τους ονοματησει... Αυτο θα πει εχω το θαρρος της γνωμης μου..


Και η αποκορυφωση:
Εσεις οι κυνηγοι δεν εισαστε καλοι και κακοι εισατε ολοι ιδιοι...
Τι νομιμοι ,τι παρανομοι εισαστε το ιδιο...

Και πραγματικα το κορυφαιο επιχειρημα:
* ΜΟΝΟ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΖΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ*
Αραγε απο ποιον δικαιολογειται?Απο εσενα?Ε τοτε ενταξει...!!!!!
Θανατωστε αφοβα λοιπον ζωα προκειμενου να καταληξουν στο πιατο του...

Εσυ που εισαι κυνηγος δεν δικαιολογησαι να θηρευεις σε καμμια περιπτωση,αυτος/η ομως δικαιολογειται αμα ειναι για να τα φαει?
Γιατι εμεις τι τα κανουμε?
Που να δεις τσιμπουσια...

Ηθικο διδαγμα:
Αν το κυνηγι αφορα αγελαδιτσες,κατσικακια,ψαρακια και σκοτωθουν για τα φας ,πανε και οι ηθικες,πανε και οι δολοφονιες,πανε και οικολογικες ευαισθησιες πανε ολα...Στο ειπα εμεσσα, οτι οταν θα σταματησει η ωρα των αλλαλαγμων και των υστεριων και ξεκινησει η κουβεντα με επιχειρηματα θα εξευτελιστεις και θα ανακαστεις να ζητησεις συγνωμη για ολες τις συκοφαντιες,τις κακοηθειες,τα ψεμματα που σου σε οδηγει το αντικυνηγετικο σου μενος να αβιαστα να προσαπτεις κατα παντων...
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙς ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ...
Ας προσεχες...

Ανώνυμος είπε...

Aχ, Costas, Costas!

Τελικά δεν θα μπορούσα να βρω ιδανικότερο συζητητή (κι ας μην απαντάς σε καμμία ερώτηση!) για να παρουσιαστεί χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι το κυνήγι είναι βλαβερό, και ότι το ασκούν περιορισμένης επαφής με την πραγματικότητα άτομα... λόγω παρωπίδων! Costas, σε ευχαριστώ ακόμη μια φορά! Να ξέρεις ότι ο παραλογισμός σου ήδη σχεδιάζεται να γίνει αντικείμενο σχετικής εργασίας σε ΤΕΙ, όπου έχουν μείνει κατάπληκτοι από τις ...θεωρίες σου, έχεις δημιουργήσει ...Σχολή! Κάνεις μεγάλο καλό άθελά σου, επειδή "διδάσκεις" με τον πιο σπαρταριστό και διασκεδαστικό τρόπο νέους ανθρώπους τι σημαίνει φανατισμός και αδιαφορία για το περιβάλλον.

Αυτό το γράφω, επειδή κύριο χαρακτηριστικό των φανατισμένων ανθρώπων είναι, το ότι αν τους παρουσιάσεις αποδείξεις που δεν τους αρέσουν θέλουν πάντα περισσότερες, δεν σου φτάνει π.χ. που στην είδηση που σου παρέθεσα αναφέρονται συγκεκριμένες μελέτες και αποτελέσματα, θες κι άλλες, κι άλλες, και ποτέ δεν θα παραδεχτείς τίποτε! Η αλήθεια θα περνά πάντα από τον παραμορφωτικό φακό του πάθους σου. Γι'αυτό σε λυπούμαι βαθύτατα, αλλά όσο επιμένεις να προσπαθείς αδέξια να διαδώσεις ότι το κυνήγι είναι ευεργετική για το περιβάλλον πράξη στις μέρες μας, θα εξαναγκάζεσαι να αυτο-εξευτελίζεσαι δημόσια.
Ας εξετάσουμε μερικά από τα σημεία της ...έκθεσης ιδεών σου:

- Εδώ, Costas, ΔΕΝ συζητάμε για τη χελώνα ούτε για τους ψευτο-οικολόγους (που σου δίνει ΤΟΣΗ αυτοϊκανοποίηση να τους αναφέρεις!). Οι θλιβερές προσπάθειές σου να ανακατέψεις άλλα, άσχετα θέματα δείχνουν πόση αγωνία έχεις, μην το κάνεις.
- Για τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από το κυνήγι, έχεις κάτι να μας γράψεις; Τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τους ψευτο-οικολόγους μάλλον τα ξέρεις καλά!!!
- Το ότι το κυνήγι ΣΗΜΕΡΑ δεν αποτελεί τρόπο ζωής, αλλά αναίτια αφαίρεση ζωής, αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ, πού ακριβώς σε δυσκολεύει να το καταλάβεις;
- Το ότι εδώ και χρόνια το κυνήγι γινόταν με πολύ πιο απλά (και ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΑ) μέσα και δεν προκαλούσε την ΑΝΑΙΤΙΑ καταστροφή που προκαλεί ΣΗΜΕΡΑ, το σκέφτηκες ποτέ ενώ γέμιζες με οκτώ φουσέκια την καραμπίνα σου;;
- Ποιος είναι ο λόγος που δεν μπορείς να χαρείς τη φύση χωρίς όπλο; Το έψαξες ποτέ;
- Τί έχεις να μας πεις για τα τραυματισμένα πουλιά που κατά χιλιάδες πεθαίνουν χωρίς λόγο και δεν καταλήγουν στα ...τσιμπούσια σας;;
- Εσύ έχεις καμμια μελέτη υπόψη σου που να υποστηρίζει ότι η πλειονότητα των αδειούχων κυνηγών ΤΗΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ; Για δείξε κι εσύ κάτι! Ενώ εδώ σου παρουσιάστηκαν αποδείξεις για το αντίθετο, που είσαι ανίκανος, ως φαίνεται, να χωνέψεις...
Κι ενώ βέβαια άλλα μας δείχνουν και τα γεγονότα Costas, ακόμα και στη Ζάκυνθο, π.χ. φαντάζομαι άκουσες τα "ΝΟΜΙΜΑ" σμπάρα των συγκυνηγών σου τον Απρίλη - εκτός και συμμετείχες κι εσύ, έτσι, για το "αντέτι"!... Αν οι ομοβροντίες που ακούγονταν σε όλο το νησί (και μας ρεζίλεψαν πανελλήνια) έχουν αντιστοιχία με τον αριθμό των κυνηγών, μόνο χαζός θα πίστευε ότι αφορούν σε μια τοσοδούλα μειονότητα "μη σωστών" κυνηγών! Τι μας απαντάς, Costas;
- Αυτά που λες για το κυνήγι αγελάδων κτλ., μήπως μας τα γράφεις υπό την επήρρεια κάποιας ουσίας; Διότι μόνο ως παραληρήματα ενός απελπισμένου μπορούν να εκληφθούν...
- Tα περί "Γκαιμπελικού τσουβαλιάσματος" μήπως πρέπει εξετάσεις αν ταιριάζουν γάντι γι'αυτά που μας λες εσύ για τους οικολόγους; Αχ, Costas, τέτοια λογικά σφάλματα μόνο μαθητές ...Δημοτικού διαπράττουν! Μήπως είσαι μαθητής, να σταματήσω αμέσως, επειδή δεν θέλω να φέρω σε ακόμη δεινότερη λογική θέση έναν ...ανήλικο;

Εδώ ερωτάσαι να δώσεις ΛΟΓΙΚΕΣ και τεκμηριωμένες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, όχι να μας εκθέσεις το πάθος σου, φίλε Costas. Αλλά, απαντήσεις και στοιχεία ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ, μόνο κλάψες περί αντικυνηγετικού μένους ("βρε τους κακόμοιρους τους κυνηγούληδες τι τραβάνε!!!")...

Περιμένουμε το επόμενο ...επεισόδιο κυνηγετικής λατρείας! Μην το καθυστερείς, please! Αλλά, έτσι για γούστο, σε παρακαλώ απάντησε ΛΟΓΙΚΑ σε ΜΙΑ έστω από τις ερωτήσεις μου! Να ξέρεις, αν το κάνεις, ΧΑΝΩ στοίχημα!

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Με παροιμιώδη αντι-οικολογική αδιαφορία συνεχίζεται η συνέργεια του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των κυνηγετικών συλλόγων, που στόχο έχει την παγίωση στις συνειδήσεις μας του δήθεν φιλοπεριβαλλοντικού ρόλου του ρυθμιστή-κυνηγού.
Όμως, το κυνήγι, ό,τι μανδύα κι αν φορέσει, δεν είναι αρκετός για να καλύψει σε τίποτα την παράλογη στην εποχή μας φύση του, που δεν είναι άλλη από αυτή του εξολοθρευτή θηλαστικών και πτηνών. Οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός αποτελεί απεγνωσμένη προσπάθεια συγκάλυψης του αρρωστημένου χαρακτήρα του κυνηγιού, αφού πλέον δεν αποτελεί παρά μια απλή εκτόνωση των βάρβαρων και επιθανάτιων ενστίκτων που σκορπούν το θάνατο.

Στόχος μας δεν πρέπει να είναι πλέον ούτε οι συμβιβαστικές λύσεις, ούτε οι βελτιωμένες ρυθμιστικές περί αειφορίας, ελεγχόμενων κυνηγότοπων και προσωρινών ανακωχών, γιατί όλα αυτά δεν είναι παρά σκέτος εμπαιγμός για τη φύση! Η ζωή των ζώων δεν μας ανήκει για να μπορούμε να τη διαπραγματευόμαστε ούτε τα ζώα είναι πιάτα σκοποβολής, αλλά αισθανόμενα όντα με δικαίωμα στη ζωή, όπως και οι άνθρωποι. Ποιος ηθικός κώδικας μας δίνει το δικαίωμα να αποφασίζουμε ποια είδη, που, πότε και πόσα θα σκοτώνονται, για να απολαμβάνουν την ηδονή του φόνου, οι ηδονιστές του θανάτου, «λάτρεις και προστάτες της φύσης», κυνηγοί;

Έτσι, ζητούμε από όλους μας εδώ, να ψηφίσουμε υπέρ της οριστικής και άμεσης κατάργησης του κυνηγιού για όλους τους παρακάτω λόγους:

1) Η ζωή είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ύπαρξης και δεν χωράει καμία διαπραγμάτευση.
2) Οι αξίες που διέπουν το κυνήγι ως δραστηριότητα ουδεμία σχέση έχουν με την οικολογία. Η πανίδα με όλη της τη θαυμαστή βιοποικιλότητα συρρικνώνεται (π.χ. με την εξαφάνιση πολλών ειδών και με την όχληση των μεταναστευτικών πουλιών, που πεθαίνουν από εξάντληση εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν) και το περιβάλλον με τους πολύτιμους βιότοπους μολύνεται και καταστρέφεται (π.χ. με τη συσσώρευση πλαστικών απορριμμάτων και μολύβδου σε δασικές περιοχές, ενώ συχνά γίνεται και η αιτία πυρκαγιών από απροσεξία).
3) Το κυνήγι διεξάγεται πλέον για λόγους ψυχαγωγίας και όχι για αναζήτηση και εξασφάλιση τροφής.
4) Ο χαρακτήρας του είναι αιμοδιψής. Συγκεκριμένα, καλλιεργεί τη θεσμοθετημένη και νομιμοποιημένη βία, καθώς δολοφονούνται όντα που αισθάνονται και υποφέρουν, ενθαρρύνοντας έτσι την εκδήλωση των βάρβαρων και επιθετικών μας ενστίκτων.
5) Είναι αντιπαιδαγωγικό αφού υιοθετεί το καρτέρι, που ενθαρρύνει την πιο ανέντιμη και θρασύδειλη συμπεριφορά.
6) Είναι αντιδημοκρατικό καθώς η δύναμη και οι ευκαιρίες των κυνηγών είναι δυσανάλογες με εκείνες των θυμάτων τους (π.χ. επαναληπτικές καραμπίνες και γενικώς όλα τα πλεονεκτήματα της υψηλής τεχνολογίας).
7) Θεωρείται εχθρική δραστηριότητα για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που αντιπαθούν τη βία και τα θανατηφόρα ατυχήματα που συμβαίνουν στο κυνήγι.

Και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ενώσω υπάρχουν άλλες εναλλακτικές και πραγματικά οικολογικές δραστηριότητες που μπορούν να αντικαταστήσουν το κυνήγι. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές όπως η μελέτη της φύσης μέσω της παρατήρησης και της φωτογράφισης, ημέρες γευσιγνωσίας και βιολογικών προϊόντων, ξεναγήσεις, άλλα αθλήματα, λαογραφία κλπ.

Λέμε ΟΧΙ στο κυνήγι γιατί λέμε ΝΑΙ στη Ζωή!

20 Συνέδριο ΠΑΝΔΟΙΚΟ
Σέρρες, 24-25-26 Οκτωβρίου 2008
Πηγή:
ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.
http://pofyzo.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΠΥΡΓΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ!!!
Αυτή τη φορά όχι με αποχαρακτηρισμούς.
Αυτή τη φορά όχι εκφράζοντας έκπληξη βλέποντας ελαιώνες στη θέση δασών.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ!!!!

Με τις λίγες γνώσεις μου απο τις υπουργικές αποφάσεις, ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ. ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΕΝΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ!

Μετά απο πιέσεις λοιπόν του εκπροσώπου της κυνηγετικής ομοσπονδίας κου ΚΑΠΝΙΣΗ & μετά απο αιτήματα των κυνηγών, ο κος ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΣΙΑΝΟΣ, επισκέφτηκε με τους κυνηγούς τα καμμένα για να επιτρέψει το κυνήγι ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΤΩΝ από τις ΚΑΡΟΥΤΕΣ & ΠΑΝΩ που υπήρχε απαγόρευση λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών!!!!

Θεωρώ το θέμα τόσο απεχθές που αρνούμαι να το σχολιάσω.
Αφήνω τα σχόλια αλλά και τις αντιδράσεις σε εσάς!

ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΚΟΣ ΚΟΡΙΣΙΑΝΟΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 26210-22966

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ; Αυτό για να μη νομίζει ότι μας δουλεύει με "νομιμότητες" ο Costas...

Έκκληση προς τους κυνηγούς: ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΥΝΗΓΙΟΥ που έδωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας καταδικάζει την απόφαση που ανακοίνωσε χθες βράδυ ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης για παράταση του κυνηγιού στην χώρα μας. Μετά τις φωτιές του Ιουλίου, έγιναν προσφυγές από Οικολογικές οργανώσεις της Ελλάδας για ολοσχερή εφετινή απαγόρευση του κυνηγιού, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στα διάφορα είδη πουλιών να αναπαραχθούν και να πολλαπλασιαστούν, όσο γίνεται περισσότερο.

Η ανάγκη να σταματήσει για εφέτος τελείως το κυνήγι, ενισχύθηκε με τις επόμενες φωτιές του Σεπτεμβρίου, μετά τις οποίες θεωρήσαμε αυτονόητο ότι από μόνος του ο υφυπουργός Αγροτικής; Ανάπτυξης κ. Κιλτίδης θα έδινε την οριστική απαγόρευση στο κυνήγι.

Το αντίθετο, όμως έγινε:

Το ΣτΕ δικαίωσε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η "Ζωοφιλική Οικολογική Ένωση Ελλάδας" με την αιτιολογία ότι η υπουργική απόφαση που έδωσε άδεια για κυνήγι την περίοδο 2007 – 2008, έγινε χωρίς να γίνει κάποια μελέτη σχετικά με τι επιπτώσεις των φωτιών στο περιβάλλον.

Ο υφυπουργός κ. Κιλτίδης όμως αντί να σεβαστεί την απόφαση του ΣτΕ, ανακοίνωσε, αμέσως, της έκδοση νέας, παράνομης απόφασης για παράταση του κυνηγιού σε όλη την χώρα θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την πανίδα και ιδιαίτερα τα προστατευόμενα είδη της χώρας μας.

Η τακτική αυτή, των υπουργικών αποφάσεων οι οποίες, στην ουσία ακυρώνουν παράνομα (αλλά με τρόπο νομότυπο) τις αποφάσεις του ΣτΕ, είναι γνωστή από το παρελθόν. Με την τακτική τους αυτή, η σημερινή ηγεσία του υπουργείου, απέδειξε ότι σε τίποτα δεν διαφέρει από την τακτική που εφάρμοζαν οι προκάτοχοί του και που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει κάποιους (τις τόσες πολλές οικογένειες που είναι δηλωμένες ως κυνηγοί), κυρίως για ψηφοθηρικούς λόγους και ότι μπροστά στα πολιτικά συμφέροντα είναι έτοιμοι να θυσιάσουν και αυτοί, την οικολογική ισορροπία στην πανίδα της χώρας μας ακόμα και στην χειρότερη περίοδο φωτιών στην Ιστορία της.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας καταδικάζει την απόφαση αυτή του Υπουργού και ζητάει από του κυνηγούς να ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ και να αρνηθούν οι ίδιοι να κυνηγήσουν, τουλάχιστον για εφέτος.

Αν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν σεβάστηκε την απόφαση του ΣτΕ, καλούμε τους κυνηγούς να την σεβαστούν και να στείλουν έτσι ένα μήνυμα στο Υπουργείο ότι δεν μπορεί να αυθαιρετεί σε βάρος του ίδιου του Περιβάλλοντός με τέτοιες αποφάσεις οι οποίες, εκτός των άλλων εκθέτουν την χώρα μας απέναντι στους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με πολύ αγανάκτηση,

για το Δ.Σ. της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Κέρκυρας
Δημήτρης Φαναριώτης
Πρόεδρος
Φώτης Σαββάτης
Αντιπρόεδρος.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΤΑΣ! ΚΕΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΙΕΖΕΤΕ ΑΛΛΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ

kostas είπε...

*Εδώ, Costas, ΔΕΝ συζητάμε για τη χελώνα ούτε για τους ψευτο-οικολόγους (που σου δίνει ΤΟΣΗ αυτοϊκανοποίηση να τους αναφέρεις!). .*

Παλι δεν τολμας να τους ονοματησεις?Τι εγινε καταπιες την γλωσσα σου παλι?Τους φοβασαι η εξαρτασαι οικονομικα απο αυτους ?


*- Για τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από το κυνήγι, έχεις κάτι να μας γράψεις; Τα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τους ψευτο-οικολόγους μάλλον τα ξέρεις καλά!!!*

Ειναι γνωστο ποσες χιλιαδες οικογενειες ζουν τιμια απο το κυνηγι...Απο τους ψευτοοικολογους που αποκαλεις,αληθεια ποσοι?


*- Το ότι το κυνήγι ΣΗΜΕΡΑ δεν αποτελεί τρόπο ζωής, αλλά αναίτια αφαίρεση ζωής, αφού ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΣ, πού ακριβώς σε δυσκολεύει να το καταλάβεις;*

Γιατι εσυ εσυ αναγκη να φας το πτωμα που αγοραζεις απο τον χασαπη ,για να ζησεις ?Εγω γνωριζω μια χαρα ανθρωπους Vegetarian ..
*- Τί έχεις να μας πεις για τα τραυματισμένα πουλιά που κατά χιλιάδες πεθαίνουν χωρίς λόγο και δεν καταλήγουν στα ...τσιμπούσια σας;;*

Oτι ευτυχως για μας, η φυση εχει προνοησει και την αστοχια .


*- Εσύ έχεις καμμια μελέτη υπόψη σου που να υποστηρίζει ότι η πλειονότητα των αδειούχων κυνηγών ΤΗΡΕΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ;*

Αρα ομολογεις οτι το προβλημα σου ειναι οι λαθροθηρια....Η το κυνηγι γενικα...Η και τα δυο μαζι ...Η οτι ....Τελος παντων ,ξεκαθαρισε μου πιο ακριβως εινα να σε βοηθησουμε....
Το αστειο με σενανε ειναι οτι ,δεν μπορεις να υποστηριξεις τις αποψεις αφου τις λεει καποιος ανωνυμος..Και μετα το χαος..

Οταν σου παρουσιαζω ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεια ,βγαινεις εκτος εαυτου και βριζεις...
Σου παρουσιασα την ρυθμιστικη καθε ετους ,που αναφερει συγκεκριμενα στοιχεια βασει των οποιων ,επιτρεπεται το κυνηγι .Τι μου αντιπαραθεσες? Ενα απολυτο ΤΙΠΟΤΑ..
Σε προκαλω συνεχως επαναλαβανοντας την φραση


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

Ακομα δεν βρηκες καμια? Οχι του παρανομου,του σωστου.

Σε προκαλεσα να μου πεις απο ποιον δικαιολογειτα η θανατωση ζωων για το πιατο σου...
ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ...

Εφτασες ,λογω ενδειας επιχειρηματων,να μου πεις οτι επειδη εγω δεν μπορω να εγγυηθω,οτι ολοι οι κυνηγοι θηρευουν τον νομιμο αριθμο,τοτε να απαγορευτει το κυνηγι..
Ξερεις ποσο κωμικο ακουγεται ,οτι επειδη δεν μπορεις να μου εγγυηθεις οτι τα οχηματα δεν θα τηρουν τα ορια ταχυτητας,να απαγορευτει η κυκλοφορια τους...
Για γελια δεν ειναι?

Ακου να δεις γιατρε μου λοιπον,τα ψεμματα τελειωσαν...Οπως ειδες δεν ασχολουμε καθολου με τις προσωπικες σου επιθεσεις και χαρακτηρισμους,γιατι ΕΓΩ ΕΧΩ
επιχειρηματα να υποστηριξω τις θεσεις μου...
Απο δω και περα θα απανταω μονο αν μου φερνεις ΕΠΙΣΗΜΑ στοιχεια για να τεκμηριωνεις αυτα που λες...



Δεν μπορω να χανω την ωρα μου με ανθρωπους που εχουν σαν ηρωα τους τον ΠΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ...
(Τα μαθες και με την Θωδη...Ακομα δεμενη την εχουνε....)



Αντε ομως να σου δωσω και λιγα αλλα στοιχεια ΕΠΙΣΗΜΑ να τα μελετησεις το Σαβαττοκυριακο...

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=11&url=http%3A%2F%2Feuropa.eu%2Frapid%2FpressReleasesAction.do%3Freference%3DIP%2F09%2F398%26format%3DPDF%26aged%3D0%26language%3DEL%26guiLanguage%3Den&ei=7vQWSr7hL-XPjAfvh83jDA&usg=AFQjCNHsnQlJaY-jrdMrSvRq3vyeuldkuQ&sig2=WYiJ7fvDoZ-xWZHVADNi0Q


Διαβασε καλα την δευτερη παραγραφο...
Αλλα προς ΘΕΟΥ ΜΟΥ ΠΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ και το εχω βαρος στην συνειδηση μου...

Και μην ξεχασεις...Απαντησεις μονο με επισημα στοιχεια,οχι με το τι πιστευει ,η θελει ο καθενας μας...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχα! Κώστας ο κυνηγημένος κυνηγούλης!!!!!!! Καλό εεεεεεεεεεεεεεεεεε;

Αntidrasex είπε...

"*- Τί έχεις να μας πεις για τα τραυματισμένα πουλιά που κατά χιλιάδες πεθαίνουν χωρίς λόγο και δεν καταλήγουν στα ...τσιμπούσια σας;;*

Oτι ευτυχως για μας, η φυση εχει προνοησει και την αστοχια ."

Μόνο αυτό σαν επιχείρημα με κάνει να σηκώνω τα χέρια ψηλά!
Ανάθεμα αν κατάλαβα τι εννοεί ο ποιητής, πως μπορεί αυτό να λειτουργήσει σαν επιχείρημα.
Κώστα, συγγνώμη αλλά τα επιχειρήματα σου είναι σαν του Βουλγαράκη:
Οτι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.
Μπορεί σε μερικά σημεία να μη συμφωνώ με το ύφος του "αντιπάλου" σου στην κουβέντα, αλλά δεν έχει ούτε ένα επιχείρημα που να στέκει στη λογική.

Ανώνυμος είπε...

Kostas,μπραβο.Δεν ειμαι κυνηγος αλλα αν ειναι αληθινο το εγγραφο που μας παρουσιασες,τοτε τα πραγματα ειναι σκουρα για τον ανωνυμο.

Ανώνυμος είπε...

Αχ και πάλι, Costas,

Αν αυτά τα απίθανα που γράφεις τα θεωρείς ...απαντήσεις, αυτοκατατάσσεσαι εύλογα στους ανθρώπους του Neanderthal που σίγουρα εκτιμούσαν το κυνήγι όσο και συ, χωρίς βέβαια όλα τα "ΗΘΙΚΑ" μέσα των "ΝΟΜΙΜΩΝ" κυνηγών, που αντιμετωπίζουν "δίκαια" τα θηράματα!

Οι "απαντήσεις" σου θα χρησιμεύσουν το Σεπτέμβρη (εκτός από πηγή γέλιου) ως παράδειγμα φανατισμού και διαστρεβλωμένης σκέψης για μαθητές και φοιτητές, ως δείγματα λόγου ενός εμπαθούς ανθρώπου, που μας παραθέτει συνέχεια ...επίσημες "ρυθμιστικές διατάξεις" ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ, για να μας πείσει ότι έχει ...επιχειρήματα, ότι το κυνήγι είναι ...ωφέλιμο για το περιβάλλον!! Είναι σαν κι αυτό που λέμε... "χαρτί μιλήσει, χωριάτης πληρώσει!!!" Αφού το λέει η διάταξη, οι κυνηγοί το ...εφαρμόζουν πειθαρχημένα! Το άλλο, με τον Τοτό, το ξέρετε;;;Πλανάσαι πλάνην οικτράν Costas αν νομίζεις ότι πείθεις έτσι ούτε καν τον εαυτό σου! ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΥΡΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΣΟΥ ΟΛΟΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, αλλά σ'ευχαριστώ ακόμα μια φορά που μας δείχνεις το επίπεδο συζήτησης που είναι ικανός να ανταπεξέλθει ο μέσος υπέρμαχος του κυνηγιού. Το μόνο που μπορείς εκλιπαρώντας πια να κάνεις είναι να παραθέτεις ...διατάξεις, αντί για γεγονότα που ήδη σου παρατέθηκαν από πλευράς μου και από άλλους, όπως βλέπω! Αλλά για το "κουκί", κουβέντα!

ΠΟY TON EIΔΕΣ ΤΟ "ΣΩΣΤΟ" ΚΥΝΗΓΟ, COSTAS, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΜΙΛΑΣ και ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ;;!!! Όλοι αυτοί π.χ. τον Απρίλη ήταν μόνο "λαθροθήρες"; Τότε, ρε παιδιά, πόσοι και πού είσαστε οι "σωστοί";;; Μήπως είσαι ο τελευταίος των "σωστών" και δεν μας το είπες, να σε στείλουμε να κάνεις παρέα στην καλλιτέχνιδα που μας ανέφερες; Οσο για τη μελέτη που υποστηρίζει ότι δεν βλάπτει το ...σωστό κυνήγι, θα είχε νόημα ως επιχείρημα ΑΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ υπήρχε ο μηχανισμός ελέγχου και επιβολής που θα εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την εφαρμογή των νόμων στο κυνήγι. Εδώ, θέλω ο ίδιος να μας πεις ότι τάχα ...ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιος μηχανισμός και ότι το κυνήγι ασκείται ελεγχόμενα και νομότυπα, για να αυτοεξευτελιστείς ως τυφλός από φανατισμό ακόμα μια φορά!!! Και μην αναφέρεις την ...Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, ήδη γελάσαμε με αυτό!!

Παραδέχεσαι επίσης ότι από το κυνήγι ζουν χιλιάδες οικογένειες, αποκαλύπτοντας άθελά σου έμμεσα την ΑΘΕΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ του ΚΥΝΗΓΙΟΥ, που είναι και ο μόνος ουσιαστικός λόγος (εκτός από την ψηφοθηρία) που δεν έχει ήδη απαγορευτεί. Μήπως "αυτοπυροβολήθηκες", φίλε μας κυνηγέ; Τις αμπελοφιλοσοφίες σου για "αρχέγονα ένστικτα" μπορείς να τις συζητάς περήφανος για τις "γνώσεις" σου με τα φιλαράκια σου στα καφενεία των κυνηγών, εδώ όμως δεν σε παίρνει να τις αναφέρεις, εδώ κρίνεσαι δια της λογικής!

ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και ΜΟΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, και οι έχοντες οικονομικά ή πολιτικά συμφέροντα στο κυνήγι (τα οποία είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ) βάζουν κάποιους ...αφελείς φανατισμένους (καλή ώρα) να το υπερασπίζονται και να ξεπουπουλιάζονται (με συγχωρείς για το υπονοούμενο) συντηρώντας τη βιομηχανία του κυνηγιού!
Όσο για την απάντηση που "περιμένεις" σχετικά με τη θανάτωση ζώων για το πιάτο μας, έχει ήδη απαντηθεί, αλλά εσύ βλέπεις μόνο αυτά που σου αρέσουν - άλλο διατροφική ανάγκη και άλλο δολοφονική μανία χωρίς αιτία, άλλο θανάτωση σε σφαγείο με ανώδυνο τρόπο και άλλο η αγριότητα των πυροβολισμών εναντίον πουλιών!!! Κινδυνεύει μήπως να εξαφανιστεί κάποιο είδος από εκείνα που χρησιμοποιούνται ελεγχόμενα ευρέως για διατροφή ανθρώπων; ΚΑΝΕΝΑ δεν κινδυνεύει, ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΕΙΔΩΝ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥΝΤΑΙ! Μυστήρια σύμπτωση, φίλε Costas, δεν νομίζεις; Και έχεις το θράσος να θέλεις να μας πείσεις με αερολογίες περί ...διατάξεων, ότι το κυνήγι είναι ...ωφέλιμο για τα θηράματα!!! Εμ βέβαια, καλά λές, αφού τα ...απαλλάσσει από τα βάσανα της ζωής!! Γι'αυτό τα τρυγόνια, τα ορτύκια και οι τσίχλες ...περισσεύουν κάθε χρόνο, επειδή ...βοηθάει το κυνήγι!!!

Περιμένω τις επόμενες ...θεωρίες σου, μου είναι πολύ χρήσιμες ως εποπτικό εργαλείο...

Ανώνυμος είπε...

«Το κυνήγι είναι μια μορφή πολέμου»
– Γκαίτε

Γράφει ο Δρ Ευστάθιος Αβραμίδης

Ανέβαλλα την ενασχόληση μου με το θέμα αυτό, αν και το θεωρώ πολύ σημαντικό, μέχρι πρόσφατα, όταν είδα την είδηση ότι οι κυνηγοί διαμαρτύρονται, επειδή δεν τους δίνεται άδεια να σκοτώσουν το «απριλιάτικο τρυγόνι» (ύστερα ίσως ακολουθήσει το μαγιάτικο χελιδόνι και ο αυγουστιάτικος κότσυφας). Απειλούν μάλιστα να κατέλθουν στις εκλογές για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους να σκοτώνουν τα πουλιά που ανήκουν σε όλους μας – αυτή κι αν είναι απειλή. Αυτοαποκαλούνται «Ομοσπονδία κυνηγίου και διατήρησης της άγριας ζωής» και διατείνονται ότι είναι περιβαλλοντιστές. Εννοούν, προφανώς, ότι την άγρια ζωή την διατηρούν σκοτώνοντάς την!! Η προσπάθεια να παρουσιαστεί ως περιβαλλοντισμός, κάτι που είναι ακριβώς το αντίθετο, μου θυμίζει κάτι από τον Γκαίμπελς.

Οι κυνηγοί λένε, ότι το κυνήγι βοηθά στην διατήρηση της ισορροπίας των ειδών στη φύση. Είναι γνωστό από οικολογικές μελέτες, ότι η φύση βρίσκει από μόνη την ισορροπία της, η οποία παραβιάζεται, από τις παρεμβάσεις του ανθρώπου. Ας το αντιπαρέλθουμε όμως, για να δούμε τι γίνεται στη Κύπρο. Τα περισσότερα «θηράματα» ή θύματα καλύτερα των κυνηγών, εκτρέφονται από την υπηρεσία θήρας για να αφεθούν «ελεύθερα» κατά τη κυνηγετική περίοδο – έτσι διαταράσσεται η ισορροπία των ειδών στη φύση. Κατά την εκτροφή τους τα πουλιά, οι πέρδικες για παράδειγμα, έχουν την παραπλανητική εικόνα, ότι ο άνθρωπος είναι φίλος τους, ενώ τα ταΐζει μόνο και μόνο για να έχει τη χαρά να τα σκοτώσει μετά. Έχοντας μεγαλώσει υπό αυτές τις συνθήκες σε κλουβιά, τα πουλιά δεν αναπτύσσουν αντανακλαστικά άμυνας και γίνονται εύκολη λεία για τους κυνηγούς – αλήθεια γιατί δεν πάνε να τα πυροβολούν κατευθείαν στα εκτροφεία; Η συμπεριφορά του ανθρώπου, του κορυφαίου όντος της δημιουργίας, απέναντί τους, είναι για τα πουλιά και τα ζώα γενικά, μια οδυνηρή έκπληξη. Μου φαίνεται ότι ο άνθρωπος έχοντας αναπτύξει μια σχέση βουλιμίας και απληστίας έναντι της φύσης και έναντι των άλλων όντων που κατοικούν στον πλανήτη, μπορεί να τα ανεχθεί μόνο όταν είναι νεκρά ή στο κλουβί. Εκτός αν μπορεί να τα εκμεταλλευτεί διαφορετικά. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι πολλοί κυνηγοί εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους όταν τελειώσει η κυνηγετική περίοδος, καταλαβαίνουμε ακόμα καλύτερα τη σχέση που έχει ο άνθρωπος με τα ζώα που τον υπηρετούν.

Κατά την άποψή μου, η βία δεν είναι τέτοια μόνο όταν εκφράζεται εναντίον των ανθρώπων, αλλά και εναντίον άλλων μορφών ζωής. Ίσως μάλιστα, η βία να είναι ακόμα χειρότερης μορφής, όταν ασκείται εναντίον όντων πιο αδύναμων από εμάς, όπως τα πουλιά ή τα ζώα. Πολύ περισσότερο όταν οι άνθρωποι, όπως ξέρουμε, δεν σκοτώνουν επειδή έχουν ανάγκη να φάνε, όπως κάνουν τα άγρια ζώα, αλλά από ευχαρίστηση!! Και κομπάζουν μάλιστα γι αυτό...

Ανώνυμος είπε...

...Πρέπει να πω ότι δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να κάνει κηρύγματα ηθικότητας ή πνευματικότητας. Θέτω απλά προβληματισμούς. Με ανησυχεί πολύ λοιπόν, που η θανάτωση ζώων, μπορεί στον αιώνα μας να θεωρείται άθλημα ή χόμπι, όπως το κυνήγι των πουλιών ή των λαγών ή της αλεπούς στην Αγγλία ή ακόμα η βαρβαρότητα των ταυρομαχιών στην Ισπανία. Τα ζώα όπως ξέρουμε είναι πολύ ψηλά στην εξελικτική κλίμακα των όντων. Μπορεί να μην έχουν την συνείδηση των ανθρώπων, έχουν όμως μια φυσιολογία σχεδόν ίδια με την ανθρώπινη. Έχουν τη δυνατότητα να αισθάνονται τον πόνο και είναι ικανά για χαρά και λύπη. Όσοι έχουν ζώα, ξέρουν ότι είναι ικανά για πρωτοφανή αφοσίωση. Διερωτώμαι λοιπόν πως είναι δυνατό να διασκεδάζουν και να χαίρονται οι άνθρωποι, προκαλώντας πόνο ή θάνατο σε άλλα όντα και αυτό να θεωρείται έθιμο. Τόσο πολύ έχουμε εθίσει τη συνείδησή μας στη σκληρότητα, ώστε αυτή να θεωρείται κάτι φυσιολογικό;

Το κυνήγι είναι κάτι παράδοξο, που θεωρείται φυσιολογικό, όπως τόσα και τόσα στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού. Συνδέει τον άνθρωπο με το άγριο παρελθόν του, τότε που ντυμένος με δέρματα και ζώντας στα σπήλαια, κυνηγούσε ζώα για να τραφεί. Προσωπικά, όντας εκ φύσεως αισιόδοξος, πιστεύω, ότι σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, το κυνήγι θα αντιμετωπίζεται ως κάτι που ανήκει στις κακές στιγμές της ιστορίας μας. Φτάνει να θυμηθούμε ότι πριν από 150 περίπου χρόνια οι άνθρωποι σκότωναν όσους ανθρώπους είχαν μαύρη επιδερμίδα, σαν να ήταν ζώα και ότι η δουλεία ήταν κάτι φυσιολογικό. Η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, είναι η κατάργηση του κυνηγίου. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω δημοψηφισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες. Τα οικολογικά κινήματα θα πρέπει να προωθήσουν αυτή την ιδέα της ειρήνης με τη φύση που μας περιβάλλει. Ο πόλεμος με τα πουλιά και τα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη, θα πρέπει να σταματήσει. Η κατάργηση του κυνηγίου – θα προσέθετα και των σφαγείων – θα ήταν κατά την άποψή μου, ένδειξη εξύψωσης και εκλέπτυνσης της συλλογικής συνείδησης της ανθρωπότητας.

Ας μου επιτραπεί να κλείσω με μια φράση από το τελευταίο μου βιβλίο(«Αναζητώντας την Ελευθερία»): «Όσοι σκοτώνουν τα πουλιά, σκοτώνουν ταυτόχρονα αυτό που τα πουλιά συμβολίζουν και εκπροσωπούν, δηλαδή την αθωότητα, την ελευθερία, τη κίνηση, τη χαρά, την ειρήνη.»

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ, ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να σταματήσει το κυνήγι άγριων ζώων και πτηνών. Ίσως ο πιο σημαντικός να είναι τα πρόστιμα που πληρώνουμε κάθε χρόνο για χατίρι των κυνηγών.

Όλα αυτά τα κουμπουροφόρα συντάγματα με τις στολές παραλλαγής που σκοτώνουν αυτά τα φτερωτά θαύματα και όχι θηράματα, είναι και δικά μας πουλιά.

Αυτό που οι κυνηγοί αποκαλούν χόμπι παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα όλων ημών των υπολοίπων πολιτών.

Η φύση δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το ξεχωριστό από εμάς, η ζωή της φύσης είναι προϋπόθεση και της δικής μας ζωής.

Ντροπή στις πολιτικές εξουσίες που φοβούνται το πολιτικό κόστος και δεν απαγορεύουν το κυνήγι.

Αν θέλουν οι κυνηγοί να αποκαλούνται χομπίστες και όχι δολοφόνοι ας παρατήσουν τα όπλα και να πάρουν κιάλια. Απαιτούνται κότσια και εξυπνάδα για να φωτογραφίσει κάποιος ένα άγριο ζώο σε σύγκριση με το να τα σκοτώνει φορώντας φόρμα παραλλαγής και πυροβολώντας τα με επαναληπτική καραμπίνα.

Όλη η χώρα θα μπορούσε να γίνει ένας οικολογικός παράδεισος της Ευρώπης με οφέλη άπειρα μεγαλύτερα από αυτά του κυνηγιού.

Όλα τα πλάσματα επιτελούν έναν πολύτιμο ρόλο στον σοφό βιολογικό κύκλο.

Όταν ένας κρίκος της αλυσίδας σπάει κοστίζει σε εμάς, όχι στην φύση.

Το να σταματήσει το κυνήγι είναι θέμα κοινής λογικής, υπάρχει άραγε;

Εκτός της καταστροφής της πανίδας που επιφέρουν οι κυνηγοί, υπάρχει και το άλλο πολύ σοβαρό πρόβλημα μόλυνσης του περιβάλλοντος από τους τόνους πλαστικού και μολυβιού που πετιούνται από τα φυσίγγια και σκάγια των κυνηγών στην ελληνική φύση. Το μόνο που θέλουμε όλοι εμείς που είμαστε κατά του κυνηγιού είναι, μία πλούσια και υγιή φύση και το δικαίωμα όλων να την χαίρονται και απολαμβάνουν.

Η πανίδα της χώρας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία επιτείνονται από το κυνήγι. Οι πληθυσμοί των πουλιών μειώνονται, απειλούμενα είδη βρίσκονται τουφεκισμένα και αυτή η ανατροπή της οικολογικής ισορροπίας έφερε τους αρουραίους. Το φυσικό κόστος το πληρώνουμε όλοι.

evanrizo

Ανώνυμος είπε...

Ανδραγαθίες κυνηγών!

Τέτοια είναι τα έργα και οι ημέρες των ''ανδρείων'' κουμπουροφόρων που στις αντιπαραθέσεις, λόγω έλλειψης επιχειρημάτων το μόνο που κάνουν είναι να βρίζουν, να προσβάλουν και να απειλούν.

Αίσχος και στην πολιτεία που επιτρέπει την οπλοφορία σε επικίνδυνους ανθρώπους.

Ν τ ρ ο π ή

Ντροπή πρέπει να νοιώθουμε οι κάτοικοι της Φθιώτιδας για το έγκλημα που έγινε τούτες τις μέρες κι εμείς δεν κάναμε τίποτα για να το σταματήσουμε.
Τουλάχιστον 20.000 πουλιά, κυρίως τσίχλες, κοτσύφια, γερακότσιχλες, καλημάνες κ.α. υπολογίζουν απ’ το Δασαρχείο ότι σκοτώθηκαν απ’ τους κυνηγούς αυτές τις μέρες που το χιόνι κάλυψε τη Φθιώτιδα.
Δίπλα στα σπίτια μας, στα πάρκα, στις ελιές, στα τριφύλλια, στους δρόμους, παντού όπου προσπαθούσαν να βρουν λίγη τροφή και καταφύγιο τα δύστυχα πουλιά, έβρισκαν μπροστά τους οπλισμένους καραμπινοφόρους που τα εκτελούσαν εν ψυχρώ.
Τα καταστήματα ξεπούλησαν για πρώτη φορά όλα τα αποθέματα φυσιγγιών που διέθεταν, γέμισαν οι ελιές άδεια κουτιά και κάλυκες, γέμισε ο τόπος μας τόνους μολύβι για να δηλητηριάζει το χώμα μας και τα νερά για εκατοντάδες χρόνια.
Ντροπή στους κυνηγούς που εκτελούσαν πεινασμένα, ξεπαγιασμένα απ’ το κρύο πουλιά κι αυτό το έγκλημα το θεωρούν κυνήγι, «χόμπυ» και σπορ!
Ντροπή στην πολιτεία και σ’ όσους είχαν τη δυνατότητα να αποτρέψουν αυτό το έγκλημα και δεν το έκαναν, γιατί υπήρχε τέτοια δυνατότητα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη μπορούσε να απαγορευτεί το κυνήγι για κάποιες μέρες.
Ντροπή στα Μ.Μ.Ε. που αποσιώπησαν το έγκλημα ενώ τους έγιναν καταγγελίες. Φαίνεται τα δολοφονημένα κοτσύφια και τσίχλες, έστω και χιλιάδες, δεν «πουλάνε», δεν ανεβάζουν τηλεθέαση όπως τα παπαδοσκάνδαλα!
Ντροπή σ’ εκείνους που τους πλήγωνε αυτή η βαρβαρότητα και δεν κινήθηκαν όπως χρειαζόταν για να τη σταματήσουν.
Η παιδαγωγική ομάδα του Κ.Π.Ε. Υπάτης
Κώστας Καββαδίας
Στέλιος Συλεούνης
Ηλίας Κοντός
Θανάσης Μαγουλάς
Μπάμπης Χονδραλής

Ανώνυμος είπε...

Εγώ βρήκα ένα απόσπασμα κειμένου από κυνηγετικό βιβλίο όπου οι ίδιοι οι κυνηγοί παραδέχονται τη μεγάλη εξυπνάδα της μπεκάτσας που εξοντώνουν συστηματικά...

..."Η μπεκάτσα χειρούργος: πλήθος παρατηρήσεις αποδεικνύουν οτι η μπεκάτσα μπορεί να γιατρέψει από μόνη της μια θλάση κοκάλου ή μια πληγή σε κάποιο μυ της, βάζοντας πάνω καποιο έμπλαστρο από μείγμα λάσπης, ξερών χόρτων και φτερών. Το πιο εκπληκτικό είναι ότι το σημείο κάποιων τέτοιων εμπλάστρων αποκλείει την πιθανότητα να τα τοποθέτησε το ίδιο το πουλί, από μόνο του (όπως η περίπτωση μιας θλάσης στο ράμφος, από σκάγι και που θεραπεύτηκε με έμπλαστρο). Θα πρέπει από όλα αυτά να συμπεράνουμε ότι τα μυστηριώδη τούτα πουλιά αλληλοβοηθιούνται.

Πηγή: "Το τέλειο βιβλίο του κυνηγού. Η μπεκάτσα των δασών."

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ" ΠΟΥΛΙΑ ΤΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ...ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ!!! ΑΙΣΧΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ένα ποστ από τον arkoudo http://arkoudos.com/blog/?p=1511:

...Αλήθεια, δεν σας καταλαβαίνω:

“Συμφωνούμε αρκούδε, οι κυνηγοί είναι κακοί, αλλά αυτοί που τα θανατώνουν στις φάρμες είναι χειρότεροι και οι βοσκοί είναι ακόμα χειρότεροι…”

Δεν με ενδιαφέρει σε αυτό το ποστ ποιοι είναι χειρότεροι από τους κυνηγούς. Δεν θα αθωώσω τους κυνηγούς επειδή υπάρχουν χειρότεροι από αυτούς. Δεν κάνω σύγκριση. Στην σύγκριση θα βρω ένα τρισεκατομμύριο ανθρώπους που είναι πιο επικίνδυνοι. Δεν με ενδιαφέρει όμως αν κάποιοι άλλοι κάνουν μεγαλύτερη ζημιά, είτε για το κέρδος, είτε από βλακεία.

Δεν προτίθεμαι αθωώσω τους κυνηγούς επειδή υπάρχουν χειρότεροι από αυτούς.

Αυτοί με ενδιαφέρουν, με αυτούς ασχολούμαι.

Αυτοί που καυλώνουν σκοτώνοντας ένα ζώο με ενδιαφέρουν. Αυτοί που σημαδεύουν, πυροβολούν, και αφού το σκοτώσουν περηφανεύονται κιόλας. Οι ίδιοι παπάρες που ζουν απο τις λέξεις “έχω ένα όπλο”. Που τους σηκώνεται κάθε φορά που ακουμπούν το δάκτυλο στην σκανδάλη. Που έτσι νιώθουν “άντρες”.

Και (συμφωνώντας με την Κάθυ) γίνονται μετά και “οικολόγοι”, προστατεύουν την φύση -μη χέσω - που απλώς περιμένουν πότε μια περιοχή θα αποχαρακτηριστεί από προστατευόμενη για να πάνε να την ρημάξουν. Που ασχολούνται με τα ζώα και τις απίστευτες ικανότητές τους, μόνο και μόνο για να βρουν τρόπους να τα σκοτώνουν πιο εύκολα:

“Τι θαυμάσιο ζώο! Μπράβο του! Εντυπωσιακό! Ξέρεις πόσα σκότωσα σαν και αυτό φέτος;”

Πω πω μαλάκα μου, κατόρθωμα, μπράβο.

Βασικά, θα ήθελα να σε δω να κυνηγάς μία τίγρη ή μία αρκούδα όχι με το υπερσύγχρονο όπλο σου, ανεβασμένος σε ένα θωρακισμένο τζιπ- αλλά με τα χέρια σου, εκεί να δεις καύλες (που θα έκανε η τίγρη). Παπάρα.

Επαναλαμβάνω λοιπόν:

Δεν μπορώ να βρω λόγια για να περιγράψω τον θυμό που νιώθω όταν ένας δειλός και γελοίος μικροτσούτσουνος θανατόκαυλος, για να νιώσει λίγη καύλα, σηκώνει ανώδυνα το όπλο του, και σκοτώνει αυτό το υπέροχο πλάσμα.

@Cybertronical, έχεις δίκιο. Για έναν μυστήριο λόγο δεν είχα σκεφτεί τους ψαροντουφεκάδες. Ίσως για κάτι που άκουσα την πρώτη -και τελευταία- φορά που ψάρεψα: Ότι αν τα ψάρια είχαν κραυγή, θα γινόμασταν όλοι χορτοφάγοι.

14. Χαλκιδέος | November 24th, 2008 at 12:24 am

Συμφωνώ απόλυτα. Έχω φίλους που είναι κυνηγοί και πραγματικά αηδιάζω με τις περιγραφές τους! Και με την καύλα τους όταν αρχίζει η κυνηγετική περίοδος. Ξέρεις πόσες φορές τους έχω πει “Αν είστε μάγκες, πηγαίνετε στις σαβάνες να τα βάλετε με πραγματικά άγρια ζώα και με τόξα και όχι με τις πανάκριβες καραμπίνες σας να δούμε μετά αν θα σας αρέσει”.

Και ανάθεμα αν μου αρέσει το κυνήγι. Κα καλά να κυνηγάς τσίχλες που είχε και χιλιάδες και δεν κινδυνεύουν. Πάει κι έρχεται. Τους πάσης φύσεως αετούς, γεράκια κι άλλα σπάνια πουλιά γιατί τους πυροβολάτε και τους τραυματίζετε ή σκοτώνετε ρε αρχι-δολοφόνοι;

Η απάντηση: Επειδή είναι "ΝΟΜΙΜΟΙ"...

kinigos είπε...

Kostas μπραβο για τα αντικειμενικα επιχειρηματα σου...
Ανωνυμε για την ταμπακιερα ,θα πεις κατι?
Το εγγραφο της Ευρωπαικης Ενωσης,που παρουσιαζει ο kostas και λεει οτι το κυνηγι,οχι μονο επιτρεπεται αλλα σε μερικες περιπτωσεις επιβαλλεται,ειναι αληθινο η ψευτικο?
Απαντησε τουλαχιστον σε αυτο..

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε,απο οτι καταλαβα στις απαντησεις σου,δεν αμβισβητεις το χαρτι που σου παρουσιασε ο kostas...
Tοσο καιρο του ζηταγες αποδειξεις ,για το εαν το σωστο κυνηγι ,επιβαρρυνει την αγρια πανιδα.τωρα που στις εφερε του,δεν τις παραδεχεσαι..
Επειδη το εψαξα λιγο το θεμα,ΑΝ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ,λυπαμαι για σενα...
Απο οτι μεχρι στιγμης φαινεται,ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗ...

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι κυνηγοί,

Καλημέρα σας! Προστρέξατε βλέπω σε βοήθεια του φίλου σας Costas, που ήρθε χειραγωγούμενος σε λογικό αδιέξοδο, αλλά δεν θα μπορέσετε δυστυχώς να αλλάξετε τίποτε... Δεν ξέρω πόσες φορές θα χρειαστεί να σας το επαναλάβω, το να μου δείχνει κάποιος "ρυθμιστικές διατάξεις" που κανείς δεν τις εφαρμόζει από τους κυνηγούς, ούτε υπάρχει κανένας αξιόλογος μηχανισμός ελέγχου από πλευράς Κράτους για την επιβολή τους, είναι πολύ σαθρό επιχείρημα. Πού σταματάει κατά την άποψή σας το "παράνομο κυνήγι" και πού αρχίζει το "νόμιμο";

Όλοι μας π.χ. βλέπουμε τι γίνεται εδώ στη Ζάκυνθο κάθε Απρίλη, και θα πρέπει λογικά να συμπεράνουμε ότι αν αυτοί που κυνηγούν τον Απρίλη είναι οι "παράνομοι", τότε κατά μυστήριο τρόπο περίπου οι ίδιοι είναι και οι "νόμιμοι" τον Αύγουστο... Λοιπόν, φίλοι κυνηγοί, μη μας φέρνετε τέτοια "επιχειρήματα" και "χαρτιά", αυτά είναι για να καθυσυχάζετε την ένοχη συνείδησή σας! Καλύτερα θα ήταν να βλέπαμε μια ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ προσπάθεια να περιοριστεί έστω λίγο το παράνομο κυνήγι που ασκούν "νόμιμοι" κυνηγοί. Και εδώ, μη μας πείτε για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, με το εντυπωσιακό όνομα και την ανύπαρκτη υποδομή, εκτός αν προορίζεται για ελέγχους σε καφενεία στα χωριά!
Έπρεπε εσείς οι ίδιοι αν είστε ειλικρινείς να πιέζετε ασφυκτικά το Κράτος να φροντίσει για την εφαρμογή των Νόμων, ισχυρότατοι είστε και θα μπορούσατε να το κάνετε. Επίσης, να γίνουν πολύ αυστηροί οι κανόνες αδειοδότησης θήρας και κατοχής κυνηγετικού όπλου. Αντ'αυτού, όμως, λέω και πάλι, η πραγματικότητα είναι αυτή του Ζακυνθινού Απρίλη... έτσι που δεν μπορούν να σταθούν τα επιχειρήματα περί "διατάξεων".

Αντίθετα με τον φίλο Costas, εγώ παρουσίασα ΓΕΓΟΝΟΤΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΛΕΤΩΝ από τόπο διέλευσης μεταναστευτικών πουλιών, δεν παρουσίασα ανεφάρμοστες διατάξεις. Ρώτησα κι εγώ τον Costas αν νομίζει ότι πυροβολώντας τα πουλιά κατά κάποιο τρόπο τα προστατεύει και μάλιστα με ελεγχόμενο τρόπο - σ'αυτό, ούτε καν με τον διασκεδαστικό τρόπο που "απαντά" στα υπόλοιπα δεν καταδέχτηκε ν'απαντήσει.

Όσο για το κυνήγι που εφαρμόζεται για ΕΛΕΓΧΟ πληθυσμών ορισμένων ειδών, και που επιβάλλεται ενίοτε από τις συνθήκες, η περίπτωση αυτή ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το θέμα που συζητάμε εδώ. Εδώ συζητάμε για τη γενικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας με το κυνήγι (και ιδίως των μεταναστευτικών ειδών), όπου κάθε καρυδιάς καρύδι έχει πάρει ένα όπλο και μια κρατική "άδεια" και στήνει καρτέρι σε είδη που απειλούνται με εξεφάνιση - το δε πανίσχυρο λόμπι των κυνηγών φροντίζει να διατηρείται αυτή η κατάσταση, επειδή υπάρχουν κολοσσιαία ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά, πίσω από τη μάζα των κυνηγών.

Όποιος έχει μάτια βλέπει τι γίνεται σήμερα - εκτός και αν εσείς, οι κυνηγοί, βλέπετε να έχουν σταθεροποιηθεί οι πληθυσμοί των πτηνών που κυνηγάτε και να μην έχουν πάρει την κατηφόρα... Ορτύκια βλέπετε πολλά; Συκοφάγους; Κότσυφες, μπεκάτσες; Πάπουζες; Μόνο κάτι λίγα τρυγονάκια απέμειναν, και πέντε τσίχλες. Κι εσείς ξέρετε την πραγματικότητα, αλλά επιλέγετε να τηρείτε στάση όπως εκείνη του Costas, με μυξοκλάματα περί "διατάξεων" και "νομιμότητας".

Όταν κάποιος δεν έχει επιχειρήματα, κουνάει χαρτιά με "διατάξεις" και κλείνει τα μάτια στα γεγονότα ή προσπαθεί να αλλάξει θέμα - εγώ απλώς δεν του επέτρεψα να το κάνει, λυπάμαι που τον στενοχώρησα, πρέπει νάναι καλό παιδί, φαίνεται να έχει και κάποιες ευαισθησίες.
Όταν μάλιστα δω τους κυνηγούς στη Ζάκυνθο (μεταξύ των οποίων έχω πολλούς φίλους, που ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ, κυνήγησαν τον Απρίλη) να σέβονται περισσότερο τις διατάξεις που μας παραθέτει ως επιχείρημα ο Costas, τότε μπορεί να δεχθώ πιο εύκολα ότι υπάρχει καλή πρόθεση και ειλικρίνεια εκ μέρους των κυνηγών. Μέχρι να τα σεβαστούν οι κυνηγοί, τα "χαρτιά" του Cοstas δεν είναι παρά "παλιόχαρτα"... ενώ η πραγματικότητα ότι το κυνήγι έχει πάρει πλέον διαστάσεις που πριν είκοσι χρόνια ήταν αδιανόητες, επιβάλλει άμεσες ενέργειες.
Διαφορετικά, φίλοι κυνηγοί, σε λίγο θα κυνηγάτε ο ένας τον άλλο... και το "άδειο σακκίδιο" του Costas θα είναι η μόνιμη πια εμπειρία σας. Διαφωνείτε;

kinigaris είπε...

Aστο ανωνυμε...
Δεν τα καταφερες,γιατι πολυ απλα ειπες ,πολλα ψεμματα.Ο πλυθυσμος που συνεχως μειωνεται, σου απεδειξε με τον επισημο τροπο,οτι δεν οφειλεται στο κυνηγι.
Και ξερεις πολυ καλα που οφειλεται αλλα αμα εχεις εμπαθεια,αυτα παθαινεις.
Εσυ δεν εισαι που ελεγες οτι ειμαστε ανηθικοι και δολοφονοι?
Πως διαολο σε καταφερε σε σημειο ,οχι μονο να δεχεσαι το κυνηγι αλλα και να μας υποδεικνυεις και τροπους να γινεται καλυτερος ελεγχος,μονο αυτος το ξερει.
Οταν σε ρωτησε,ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου,το κυνηγι η η λαθροθηρια δεν απαντησες...
Το μονο σου επιχειρημα ηταν μια ειδηση για μια μελετη,που αφορουσε παρανομο κυνηγι στην μεση ανατολη.
Κοντολογις επιβεβαιωθηκαν δυο παροιμιες:
οτι το ψεμμα εχει κοντα ποδια και οτι, λαγος(ανωνυμος) την φτερη κουνησε κακο της κεφαλης του.
Ατε γεια.

kostas είπε...

Aπευθυνομενος,προς τους συναδελφους κυνηγους και τους υπολοιπους αναγνωστες(εξαιρω τον ανωνυμο που τελειωσε η κουβεντα μαζι του) που αρχισαν τα σχολια και τους χαρακτηρισμους,θα τους παρακαλουσα να σταματησουν.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ....
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ *ΝΙΚΗΣΕ*( Η ΟΧΙ) Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ,ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ...
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΤΥΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΙ....
Ο ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ...
ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ,ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ....

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΨΥΧΕΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ....
ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ...ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΤΑΝ APRIORI ,ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ,ΕΧΘΡΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ,ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ....
ΣΑΝ ΑΤΟΜΑ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ,ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ....ΘΕΩΡΩ ΜΑΛΙΣΤΑ,ΟΤΙ Η ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ,Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΚΙ Ο ΘΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΡΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ,ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...

ΑΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΓΗ...ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ,ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕς ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΘΑ *ΜΑΣ* ΣΤΟΛΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,ΑΡΓΟΤΕΡΑ,ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ....ΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ....ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ....
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ,ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΑΣ...



Ανώνυμος είπε...

μπραβο kostas,και μην ξεχνατε κυριοι οτι πολλοι ανθρωποι της επιστημης και των τεχνων ηταν και ειναι κυνηγοι,οπως ο Δαρβινος,Χεμινγουει,Βερντι,Σαιξπηρ και πολλοι αλλοι "μικροτσουτσουνοι" και "θανατοκαυλοι"..τι να πω γι αυτες τις εκφρασεις..ισως ο φιλος που τα ειπε αυτα να εχει ανωτερο επιπεδο απο αυτους,επισης οντως βασει ΔΙΕΘΝΩΝ μελετων το κυνηγι δεν βλαπτει το περιβαλλον,οπως δεν βλαπτει κανεναν η ασφαλης οδηγηση,η ηπια καταναλωση αλκοολ και αλλα,και τελος ΔΕΝ κυνηγαμε ολοι με οκτασφαιρες,ουτε ΟΛΟΙ πυροβολουμε τα σκυλια μας ουτε ΟΛΟΙ ξεπερναμε τα ορια,μην τα γενικευετε γιατι εκτειθεστε

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, σαν γυναίκα, απορώ που κανένας δε σχολίασε το άκρως σεξιστικό και απαράδεκτο περιεχόμενο της αφίσας των κυνηγών, που προσβάλλει και μειώνει το γυναικείο φύλο. Δηλαδή, είναι κατάντημα για τους κυνηγούς η ασχολία με το πλέξιμο; Είναι γυναικεία δουλειά; Μόνο τουφέκια πρέπει να κρατάνε τα αντράκια, μήπως και τους πέσει κανένα α......; Είναι τόσο πολύ άντρες, που φοβούνται μήπως και κάνουν κάποια γυναικεία δουλειά και χαλάσει ο μεγάλος ανδρισμός τους; Ντροπή τους, που κάνανε και κόμμα, μαυρίστε τους σεξιστές! Όσο για τις γυναίκες τους, καλά κάνουν και όσο κυνηγάνε τους μεταμορφώνουν σε κερασφόρα, δεν τους αξίζει τίποτε άλλο!
Αυτός εδώ ο τσίχλας που του λένε και μπράβο οι υπόλοιποι κομπλεξικοί σαν κι αυτόνε η λογικές του δεν αξίζουν μια πεντάρα, να πάει να τα πει στη γυνάικα του αυτά τα χαζά για να φάει την παντόφλα να έρθει στα ίσα του.
Σεξιστές και αιμοχαρής χομπίστες του θανάτου απ[οτελείτε ντροπή για την Ελλάδα και τον πολιτισμό.

Ανώνυμος είπε...

Που ειναι οι Οικολογοι-Πρασινοι της Ζακυνθου; Μηπως εχουν παει για κυνηγι;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΝΗΓΙ και ΚΥΝΗΓΟΙ

Το κυνήγι, αυτή η άχρηστη και αντί-οικολογική δραστηριότητα, είναι κύρια υπεύθυνο για την καταστροφή της Ελληνικής Φύσης και για την καλλιέργεια της βίας στην ίδια μας τη ζωή.
Είναι μια άχρηστη δραστηριότητα, γιατί δεν συνδέεται τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, με τις άμεσες βιοτικές ανάγκες του ανθρώπου και φυσικά δεν είναι άθλημα, γιατί η έννοια του αθλήματος προϋποθέτει συμμετοχή και σίγουρα κανένας κυνηγός δεν ρώτησε π.χ. ένα λαγό ή μια πέρδικα αν " αθλούνται " με το να τους πυροβολεί κανείς !
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΗΘΙΚΗ
ανθρωποκεντρική εικόνα του ανθρώπου-κυρίαρχου της Φύσης.
ΓΙΑΤΙ Η ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΜΟΦΑΓΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ
έχει επιπτώσεις στην ίδια την υγεία των δασών και των οικοσυστημάτων.
ΓΙΑΤΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΩΚΤΙΚΩΝ
εξ αιτίας της επικήρυξης, ως "επιβλαβών", των φυσικών διωκτών τους, έχει άμεσες επιπτώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ & ΣΚΟΥΠΙΔΟΠΟΙΟΥΝ
τη φύση με τους εκατοντάδες τόνους μολύβδου και πλαστικού που περιέχουν τα φυσίγγια τους.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ, για πολλές από τις πυρκαγιές που καταστρέφουν τα ελληνικά δάση.
ΓΙΑΤΙ Η ΝΕΑ, εναλλακτική, στάση των ανθρώπων των πόλεων απέναντι στη φύση και στη ζωή θα πρέπει να είναι η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ , γιατί η ελληνική πανίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι δεν ρωτήθηκαν ποτέ αν συμφωνούν με την εξόντωση της. Και όχι φυσικά στην ελάχιστη μειοψηφία των κυνηγών (σε σχέση με το σύνολο του Ελληνικού λαού), που απέκτησε μόνη της το δικαίωμα μόνη της το "δικαίωμα" να κυνηγά.
Το κυνήγι καλλιεργεί επίσης τη βία στη φύση και τη ζωή, είναι σίγουρα ένας προθάλαμος του πολέμου, αφού εκπαιδεύει τα πιο άγρια ένστικτα του ανθρώπου, ως είδους και διδάσκει, μέσα από την πρακτική του, όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αρνητικά τη σύγχρονη κοινωνία μας:

* το δόλο (μέσα από τα καρτέρια και τις παγίδες)
* το φθόνο για τα "θηράματα" του διπλανού,
* τη νομή και κατοχή πραγμάτων που δεν μας ανήκουν,
* τον ανθρώπινο εγωισμό, τη σκληρότητα και την απανθρωπιά.

ΠΗΓΗ:Καθημερινή

Ανώνυμος είπε...

Σας αφήνω φίλοι κυνηγοί να παίρνετε λίγη φόρα και να λέτε και ένα "μπράβο" στον Costas που τό έχει τόσο ανάγκη (είστε οι μόνοι που του το λέτε), διαβάστε τώρα επίσημο έγγραφο (ελλ.) του Ευρωκοινοβουλίου για την ηθική, την πολιτική και τον τρόπο των κυνηγών στη Μάλτα (νησί κι αυτό που περνούν τα μεταναστευτικά), έτσι για να μην αυταπατάστε νομίζοντας ότι γίνεστε πιστευτοί με μεγαλοστομίες:
http://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2004_2009/documents/dt/619/619183/619183el.pdf

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

"...οι συζητήσεις σχετικά με την παγίδευση και το κυνήγι άγριων πτηνών πυροδότησε αντιδράσεις κατά της ίδιας της ΕΕ μεταξύ του λόμπι των κυνηγών, μιας θορυβώδους και ισχυρής ένωσης που βρίσκεται στις νήσους."

"Αντιθέτως, είναι εμφανές ότι, για την πλειονότητα του πληθυσμού, το κυνήγι και η παγίδευση άγριων αποδημητικών ειδών πτηνών – ιδίως κατά την άνοιξη όταν τα πτηνά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, δεν είναι κάτι που εγκρίνουν ή υποστηρίζουν."

"...κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του φθινοπώρου, οι περιοχές όπου τα κουρασμένα και συχνά εξαντλημένα αποδημητικά πτηνά προσπαθούν να εγκατασταθούν εντοπίζονται εύκολα τόσο από τα πτηνά, όσο και από τους κυνηγούς και τους παγιδευτές. Aναγνωρίζοντας τους περιορισμούς του θηρευτικού χώρου στη στεριά, πολλοί επιδίδονται στο θαλάσσιο κυνήγι σε πλοία, προλαμβάνοντας την άφιξη του ταξιδιωτικού σμήνους στη στεριά." (Είπαμε, είναι έντιμοι.)

"...Σε αντίθεση με το ρυθμιζόμενο κυνήγι κατά τη φθινοπωρινή περίοδο, το εαρινό κυνήγι θεωρείται ιδιαίτερα κατακριτέο από την ΕΕ, διότι τα πτηνά πυροβολούνται από τους κυνηγούς σε μια περίοδο του κύκλου της ζωής τους που επιστρέφουν στους τόπους επώασής τους, όπου είναι πολύ αδύναμα και ευάλωτα και, ως εκ τούτου, είναι ιδιαίτερα εύκολοι στόχοι."
Αφιερωμένο στον κάθε ζακυνθινό που κυνήγησε τον Απρίλη."...Οι Times της Μάλτας, δημοσίευσαν στις 16 Μαΐου 2006 μια επιστολή από κάποιον κ. Charles Sammut, ο οποίος εξέφρασε
την έκπληξή του όταν ξύπνησε από τον ήχο των πτηνών που τιτίβιζαν αντί από τους πυροβολισμούς των κυνηγών, και αναρωτήθηκε εάν αυτό είχε να κάνει με την επίσκεψη της Επιτροπής Αναφορών στη νήσο!"

"...Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πολιτικές αρχές των νήσων έχουν λάβει σοβαρά υπόψη το πρόβλημα της θήρας πτηνών ακόμα και αν εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ορισμένα πολιτικά εμπόδια σχετικά με την επιβολή της νομοθεσίας."

"...Η Birdlife Malta ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι στην πραγματικότητα το 2004 συλλήφθηκαν 275 κυνηγοί και 470 το 2005. Τα δικαστήρια, βάσει των αριθμητικών αυτών στοιχείων, φαίνονται μάλλον επιεική και δεν επιβάλλουν κατάλληλες ποινές στους παραβάτες, σύμφωνα με πηγές στην αστυνομία. Παρόλα αυτά, τα αριθμητικά στοιχεία που αναφέρονται στο βιβλιάριο των κυνηγών θεωρήθηκαν αξιόπιστα από τις αρχές και μια μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μάλτας το 2003 συμπέρανε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ότι τα αριθμητικά στοιχεία ήταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα."


"...αναγνωρίστηκε επίσης ότι ο κόσμος έχει εξελιχθεί κατά τρόπο που οι άνθρωποι σήμερα συνδέονται με τα ζώα και την οικολογία. Ένας βουλευτής αναγνώρισε ότι οι φόβοι για την καταστολή του κυνηγιού
έχουν οδηγήσει πολλούς κυνηγούς σε κατάθλιψη." Εμ, βέβαια, θα χάσουν τη χαρά να σκοτώνουν! Τι σας έλεγα;Το κυνήγι πρέπει πια να σταματήσει ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΑΝΤΑ. Απλώς, όσοι έχουν λογική αναγνωρίζουν ότι πρέπει απλώς να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος για να μην πάθουν "κατάθλιψη" οι ευαίσθητοι κυνηγοί, οι πολιτικοί που "θηρεύουν" ψήφους, και όσοι κερδίζουν χρήματα από το κυνήγι. Και μην αρχίσετε πάλι τα ίδια ανάλατα για το "παράνομο" κυνήγι, αφού δεν ξεχωρίζει τελικά πουθενά από το "νόμιμο"... O Μαλτέζικος και Ζακυνθινός (και πόσοι άλλοι…) ΑΠΡΙΛΗΣ σας διαψεύδει!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σους αναγνωστες του βλογκ, σασ στελνω ενα κειμενο από τη σελιδα http://www.emprosnet.gr/Opinions/articles/?EntityID=8e537e44-1570-4743-bbf5-b1129abb09ad μπορειτε να το διαβαζετε ολο αλλα αυτο το κομματι αναφερετε στο κηνηγι


Όλα αυτά τα χρόνια άλλες περιοχές της Ελλάδας έχουν προχωρήσει. Η Δαδιά, που μέχρι πριν λίγα χρόνια η οικονομία της βασιζόταν αποκλειστικά στον πρωτογενή τομέα και τη φθίνουσα ξυλοπαραγωγή, την επισκέπτονται σήμερα 50.000 άτομα ετησίως και αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας της οποίας ο πληθυσμός δε φθίνει. Στην Τήλο, με τη δημιουργία του «Πάρκου της Τήλου», η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί κατά 30.000 άτομα ετησίως, ο πληθυσμός του νησιού τριπλασιάστηκε και το σχολείο που ήταν έτοιμο να κλείσει, έχει σήμερα 60 παιδιά. Και εκεί υπήρχαν έντονες αντιδράσεις όταν χρειάστηκε να απαγορευτεί το κυνήγι. Σήμερα οι ίδιοι που αντιδρούσαν, τρίβουν τα χέρια τους. Είναι πράγματι παράδοξο πώς ένα τόσο μικρό νησί διαθέτει την τεχνογνωσία και τους ανθρώπους να κάνει κάτι τέτοιο μέσα σε ελάχιστα χρόνια και η Λέσβος με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να αδυνατεί να κάνει το παραμικρό.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΠΟΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΑΝΗΚΑΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΤΕ ΣΑς ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΑΚΟΑΜ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΛΑ ΛΕΙΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ, ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΟΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΟΛΟΙ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΓΙΑ ΝΟΜΟΥΣ ΚΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΩΡΙΑΝΟΙ ΜΟΥ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???

Ανώνυμος είπε...

Παλι τα ιδια.
Βρε ανωνυμε για τις επιπτωσεις του ΝΟΜΙΜΟΥ κυνηγιου,εχεις να παρουσιασεις τιποτα? Η Μαλτα παρανομει,συμφωνα με αυτα που εσυ αποκαλεις παλιοχαρτα...
Η τωρα εγιναν αξιοπιστα?
Και βασει αυτων των παλιοχαρτων τιμωρειται απο την Ευρωπαικη Ενωση
http://www.econews.gr/2008/04/30/icj-hunt-malta/
Βρε μπας και σου εχει περασει απο το μυαλο,οτι το κυνηγι αφορα μονο το τρυγονι και στο παρανομο εαρινο κυνηγι του?
Βρε γελανε ολοι με σενα,το χεις καταλαβει ακομα?
Καλα κανει ο kostas και σε αγνοει και σε κολλαει στον τοιχο λεγοντας σου, οτι,
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΚΥΡΙΩΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Σταματα την κατρακυλα.Σε βαρεθηκαμε πια.
Αντε περιμενουμε το επομενο επιχειρημα σου,που απο οτι φαινεται θα αφορα ΠΑΡΑΝΟΜΟ κυνηγι κολεοπτερων απο την φυλη μασσαι στην Κενυα

Ανώνυμος είπε...

τοτε να απαγορευτει και η οδηγηση γιατι φαινεται οτι καποιοι ειναι ανικανοι και χανεται ενα χωριο καθε σαββατικυριακο.Επισης οι κυνηγοι δεν ειναι οι μονοι που αφηνουν σκουπιδια,ουτε και ευθυνονται αν καποιες κυριες βρισκουν το κυνηγι αφορμη για να τους τα "φορεσουν". Μαλλον θα γινοταν ετσι κι αλλιως

Ανώνυμος είπε...

To πόρισμα της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι ακόμη μια φορά το μίγμα πολιτικής και χρήματος έχει κρατήσει σε δράση ένα "χόμπι" (ο Θεός να το κάνει) που έπρεπε να έχει από καιρό απαγορευθεί ολοκληρωτικά. Είναι πράγματι καταπέλτης για την ασύδοτη κατάσταση που επικρατεί με το κυνήγι. Δεν καλούμε την Επιτροπή Αναφορών κι εδώ στην ωραία Ζάκυνθο τον επόμενο Απρίλιο, μήπως και ησυχάσουμε κι εμείς έστω για λίγο από τους πυροβολισμούς και τις ζημίες που προκαλούν οι νομοταγείς μας κυνηγοί; Θα κάνουν επίσης πολύ καλή παρέα με τις τόσο αποτελεσματικές Αρχές μας.
Θ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 2.18,

Δε φτάνει που οι κυνηγοιέχετε γίνει ο περίγελος όποιου εδωπέρα διαθέτει ένα δράμι μυαλό, αλλά, όπως προβλεψε και αυτός που σας έχει κάνει τνα μη ξερετε που πατατε και που βρισκεστε, πάλι θα μας λέτε τις ιδιες ανοησιες για διαχωρισμό παράνομου - νόμιμου κυνηγιου, που δεν υπαρχει παρα μόνο στο ταραπιανάδο μυαλό σας και το έχουμε δει όλοι οι ζακυθινοί χιλιες φορές. Θα μας βγέλτε μουρλους εσεις επιδή έτσι θελετε; Τα χαρτιά της ευρωπαικής ενωσης που τσαμπουνάτε να τα τσαμπουνάγατε κι όταν κυνηγάγατε όλοι μαζι τον απρίλιο και τώρα μας κάνετε τους νομιμους. Εδω σας μιλανε λογικα κι εσεις το βιολι σας σιγα μη κρατάτε νομο Χωρια που είστε αγριάνθρωποι και χαιρόσαστε να σκοτωνετε, νομίζετε πως εμεις δεν έχουμε μυαλό. Αρκετα, πάψτε τουλαχιστο και σταματηστε να προσπαθειτε να κανετε το μαύρο άσπρο, αφου πιστεύετε ότι το κυνήγι δεν φταίει που εξαφανιζονται τα πουλιά αλλα φταινε τάχα άλλα πράγματα, γιατι λοιπον κι εσείς βοηθατε ετσι κιαλλιως να εξαφανιστούν τουφεκίζοντας οτι βρειτε μπροστα σας; Ετσι δειχνετε την αγαπη σας για τη φύση;Δε χρειάζετε και πολυ να καταλαβει κανεις ότι είσαστε φανατισμενοι και δυστυχισμενοικαι οτι έχετε μεγαληστραβομάρα σεολα εκτός απο τα σμπαρα τετοιοι υποκριτες είσαστε
Καλα τους τα ειπες κυρια μου, ειναι και σεξιστες μαζι με τις αλλες πομπες τους, αυτο δεν το είχα προσεξη Ντροπη τους ειναι η αφισα οπως και τα αλλα κακα που κανουν

sexistis είπε...

(αφου πιστεύετε ότι το κυνήγι δεν φταίει που εξαφανιζονται τα πουλιά αλλα φταινε ΤΑΧΑ άλλα πράγματα)

Κατι λεει εδω ,βρε αθεοφοβοι ψευτες,αλλα επειδη δεν φοραω τα γυαλια μου ,μπορειτε να μου τα πειτε περιληπτικα ?

Μα τοσα ψεμματα πλεον?
θα λαθεψετε να πειτε αληθεια...
Ντροπη σας...
http://www.ornithologiki.gr/gr/kap/gr/agr/b5.htm

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,

Ως Νομικός, αλλά και ως παλαιός κυνηγός που εδώ και πολλά χρόνια για λόγους ηθικής έχει αποσυρθεί, μπορώ να πω ότι παρακολουθώντας την ανταλλαγή απόψεων που έγινε στο θέμα, αλλά και από τη δική μου έρευνα και πολύχρονη εμπειρία ως κυνηγός, έχω συμπεράνει τα εξής:

α) Το κυνήγι είναι όντως μια παρωχημένης εποχής δραστηριότητα, που ακόμα και αν δεν έβλαπτε το Περιβάλλον θα έπρεπε να έχει σταματήσει, όπως και κάθε αιματηρή εις βάρος των άγριων ζώων δραστηριότητα εκ μέρους των ανθρώπων. Τα άγρια πτηνά δεν ανήκουν στους κυνηγούς, αλλά σε κανέναν, και κανείς δεν θα έπρεπε να τα πειράζει, τουλάχιστον στις ευνομούμενες Δημοκρατίες, όπου το Περιβάλλον τυγχάνει αποδέκτης σεβασμού και προστασίας.
β) Η πλευρά των κυνηγών συγχέει συνεχώς το Ηθικό με το Νόμιμο, προβάλλοντας επιχειρήματα του τύπου "Κοιτάξτε, αυτός κι αυτός είναι χειρότερος από εμάς" ή "εμείς είμαστε οι νόμιμοι, κάποιοι άλλοι είναι οι παράνομοι", το αποτέλεσμα όμως είναι, όπως φαίνεται και από το έγκυρο έγγραφο της ΕΕ και άλλα στοιχεία που παρουσιάστηκαν εδώ, ότι πολύ εύκολα και γρήγορα περνούν οι κυνηγοί από το στρατόπεδο του "νόμιμου" σε εκείνο του "παράνομου" και πάλι οπίσω, χωρίς να μπορεί κανείς να τους ελέγξει. Αδιαμφισβήτητη απόδειξη, αυτά που συμβαίνουν κάθε χρόνο στη Ζάκυνθο ή στη Μάλτα, αλλά δυστυχώς και στο δικό μου τόπο (Κρήτη). Οι κυνηγοί δεν μπορούν να ομιλούν για "νόμιμο" κυνήγι με αυτές τις συνθήκες που πάντα κάποιος "άλλος" φταίει για τα κακώς κείμενα.
γ) Η κρατική υποδομή ή η πολιτική βούληση που θα επέτρεπε τον αυστηρό έλεγχο των κυνηγών και θα τους υποχρέωνε σε συμμόρφωση δεν υπάρχει, όπως λένε ακόμη και οι ίδιοι οι κυνηγοί, όταν διαμαρτύρονται για το "παράνομο" κυνήγι. Κατά συνέπεια, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτα. Άρα, ακόμα και αν τα πράγματα ήταν όπως τα παρουσιάζουν οι κυνηγοί εδώ ή σε άλλες χώρες, το κυνήγι θα έπρεπε να απαγορευθεί μέχρι να δημιουργηθούν οι αναγκαίες και προπάντων αποδοτικές υποδομές ελέγχου. Αυτό που γίνεται σήμερα αποτελεί έγκλημα κατά της Φύσης και της Ανθρωπότητας, καταδεικνύοντας de facto την πολιτική και οικονομική συναλλαγή που λαμβάνει χώρα και συντηρεί αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.
δ)Η τακτική που ακολουθούν οι κυνηγοί δεν τους τιμά, επειδή της λείπει η ειλικρίνεια. Αφού το πρόβλημα είναι το ΠΑΡΑΝΟΜΟ κυνήγι, αγαπητοί κυνηγοί, δεχθείτε λοιπόν να κρεμάσετε το όπλο επί πέντε χρόνια, όπως επανειλλημένα έχει ζητηθεί, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να απομονωθούν και να τιμωρηθούν οι "παράνομοι" τους οποίους επικαλείστε συνεχώς και ταυτόχρονα να ανακάμψουν οι πληθυσμοί των θηραμάτων. Γιατί δεν το δέχεστε; Αντίθετα, σας βλέπουμε να κυνηγάτε συστηματικά σε περίοδο απαγόρευσης σε όλη την Επικράτεια και μετά υποστηρίζετε "μα αυτοί που κυνηγούν είναι οι παράνομοι, δεν είμαστε εμείς!" Μα, ποιοί είστε τελικά "εσείς" και ποιοι οι "άλλοι"; Καθαρίστε τον οίκο σας πριν κατηγορήσετε αλλού.

Η διαμάχη ιδεών που έλαβε χώρα εδώ, είναι μάλλον τυπική στα δικά μου μάτια. Η πλευρά που εισβάλλει στα δικαιώματα του Κοινωνικού Συνόλου δυστυχώς είναι εκείνη των κυνηγών, οι οποίοι ζητούν να τους επιτρέπεται η αποκλειστική πρόσβαση σε ένα φυσικό πόρο (τα θηράματα), τα οποία κατά συνέπεια στερούν ως περιβάλλον από τους μη κυνηγούς. Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα. Είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι παρά το μεγάλο αριθμό των κυνηγών (22 εκατομμύρια στην Ευρώπη, άλλη μια σοβαρή ένδειξη ότι το υποτιθέμενο "νόμιμο" κυνήγι έχει ξεπεράσει πλέον κατά πολύ το όριο αντοχής της Φύσης) η βούληση της ΕΕ είναι η σταδιακή απαγόρευσή του ως δραστηριότητα, κατά την ταπεινή μου γνώμη θα πράξουν σωστά και θα ήταν ευχής έργον να συντομεύουν, επειδή το Περιβάλλον δεν έχει πια καθόλου περιθώρια αντοχής σε κακοποίηση.

Με τιμή,
Ιωάννης Ζ.

Ανώνυμος είπε...

Υστερόγραφον: Το γεγονός ότι και άλλες ακόμα πρακτικές όπως είναι οι μέθοδοι γεωργίας είναι εις κάποιο μικρό ή μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την μείωση των πληθυσμών των μεταναστευτικών πτηνών, δεν σημαίνει ότι δικαιολογούνται αυτομάτως όλες οι άλλες αιτίες μείωσης, όπως είναι και το κυνήγι, να συμβάλλουν κι αυτές στην καταστροφή. Αυτό, διότι παρατηρώ συχνά την τάση των κυνηγών να κατηγορούν, εκτός του "παρανόμου" κυνηγιού, δραστηριότητες όπως η γεωργία για τα δεινά των θηραμάτων. Κι αυτοί λοιπόν πώς αντιδρούν; Κατηγορούν ναι μεν με ευκολία τις άλλες αιτίες καταστροφής, και συνεχίζουν παράλληλα από μέρους τους τη δική τους καταστροφή με ήσυχη τη συνείδηση. Η στάση τους όμως αυτή δεν έχει κανένα απολύτως ηθικό έρεισμα, ακόμα και αν το κυνήγι ήταν στον πιο μικρό βαθμό συντελεστής στην καταστροφή.

Με τιμή,
Ιωάννης Ζ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΞΙΣΤΙΚΗ ΑΦΙΣΑ??? ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΙΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΟΣΑ ΒΛΕΠΩ ΕΔΩ:
- ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΟΤΙ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ)
- ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ (Ο ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΙΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΘΑΡΑ)
- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΕΙΔΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ
- ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΙΚΗ ΑΣΧΟΛΙΑ, ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ. Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΛΥΝΘΕΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ.
- ΤΟ ΚΕΡΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΜΠΙ ΤΟΥ.
- ΟΛΟΙ ΜΙΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΑΤΕΝΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
- ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΦΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΦΕΚΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
- ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΥΧΝΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΣΕΞ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
- ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΛΙΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΗΔΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Η κυρια τα ειπε ακριβως οπως ειναι.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις εχετε την εντυπωση οτι αν αυριο σταματησει το κυνηγι οι πληθυσμοι των θηραματων θα ανακαμψουν? Η πεδινη περδικα εχει απαγορευτει περιπου εικοσι χρονια και σχεδον εξαφανιστηκε,γιατι τα θηραματα θελουν καλυψη,τροφη και ασφαλεια,τα οποια ειναι ανυπαρκτα..που θα φωλιαζουν τα πουλια? στις ταρατσες των 5αστερων ξενοδοχειων? Θα πιουν νερο στα μολυσμενα απο λιοζουμα και φυτοφαρμακα ρεματα?η θα φανε χορταρακι απο ραντισμενο χωραφι?Ξερετε ποσα αποδημητικα σκοτωνονται στις "οικολογικες" ανεμογεννητριες ενω ταξιδευουν?τα αδεσποτα σκυλια και γατια δεν τα αποδεκατιζουν?Ναι μερικοι κυνηγοι ειναι απολιτιστοι και αφηνουν σκουπιδια οπως και καποιοι αλλοι "φυσιολατρες" εκδρομεις που δεν ξερουν να ξεχωρισουν τη μυρτια απο το θυμαρι..Δεν νιοθω οτι πρεπει να απολογηθω σε κανενα γιατι ειμαι κυνηγος,για κατι που απο γενια σε γενια περασε σε μας,και που απο την αρχαιοτητα ακομη ο Ξενοφωντας υμνησε (οχι δεν κυνηγουσαν μονο για τροφη τοτε,υπηρχε κτηνοτροφια)οπως επισης δεν εχει δικαιωμα κανεις να μου πει αν θα φαω μοσχαρι η λαγο τον οποιο εχω κυνηγησει 3-4 ωρες στα βουνα..μπορω ομως να δεσμευτω οτι οταν παψουν οι αλλες αιτιες αφανισμου της πανιδας και ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ συνεχισει αυτη να μειωνεται απο τη θηρα,πρωτος θα κρεμασω το οπλο.Μεχρι τοτε ομως εχετε πολλα να αποδειξετε.Και κατι για τα σχολια των κυριων περι σεξισμου..η θεα αρτεμις,ηταν γυναικα..

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους αποδεικνύεται....η σχέση μικρού πέους και το να είσαι κυνηγός σε δυτική κοινωνία!!!..δείτε έρευνες από ΗΠΑ..

http://dmgd.org/

Ανώνυμος είπε...

Δείτε πως τιμωρούν οι κυνηγοί τα κυνηγόσκυλά τους..Σκηνές φρίκης στη Κρήτη


ΠΩΣ ΚΡΕΜΑΣΑΝ 5 ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΣΗΤΕΙΑ . ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ .



http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1535:2009-05-23-09-56-08&catid=44:2009-02-22-08-58-03


ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ AGROSCHANNEL ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ .
Ένα συγκλονιστικό , ΒΙΝΤΕΟ , εικόνες που πρσβάλλουν το ΄΄ανθρώπινο είδος. Το βίντεο έφτασε μόλις χθές στο Agroschannel απο τη φιλοζωική οργάνωση της Σητείας στην Κρήτη . Στις 14 του μήνα τα μέλη της ομάδας δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα μας λέει η Πρόεδρος κ. Παπαδάκη Μαρία , και πήγαν σε ένα αγρόκτημα ένα χιλιόμετρο έξω απο τη πόλη . Το θέαμα φρικτό , 4 σκυλιά σκυλιά κρεμασμένα , σε μια ελιά, και ένα ακόμη σκυλί ΄΄κρεμασμένο΄΄ απέναντι .Αποφασίσαμε να δείξουμε τις εικόνες χωρίς επεξεργασία γιατί αυτό είναι ΄΄ανθρώπινο έργο΄΄. Εικόνες που σοκάρουν και ντροπιάζουν την λέξη άνθρωπος . Οι κτηνίατροι που πήγαν στο σημαίο είπαν οτι τα τέσσερα σκυλιά κρεμάστηκαν με τέτοιο τρόπο που αρχικά πατούσαν στο έδαφος και άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά απο 8 ώρες . Η αστυνομία έκανε μήνυση κατα αγνώστων ενω τα μέλη της Οργάνωσης κάνουν έκκληση μέσω του Agroschannel όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να ενημερώσει τη φιλοζωϊκή οργάνωση αλλά και το Αστυνομικό τμήμα.ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ .

Ανώνυμος είπε...

'Οι κυνηγοί έχουν χωρίσει τα ζώα σε 'επιβλαβή' και 'χρήσιμα'. Τα 'επιβλαβή' είναι εκείνα που κυνηγούν τα 'χρήσιμα', οπότε μειώνουν τις πιθανότητες για τον κυνηγό να σκοτώσει τα 'χρήσιμα'. Κάποια από τα 'επιβλαβή' είναι ο λύκος και η αλεπού. Για τους παραπάνω λόγους σκοτώνουν 'τα επιβλαβή' με φρικτούς -και παράνομους- τρόπους όπως φόλες. Πολλοί συχνά τα πυροβολούν και μετά τα κρεμάνε από τα δέντρα.
Σας παραθέτω καταγγελία που έκανε πρόσφατα ο Αρκτούρος για την εξολόθρευση λύκων (ένα από τα προστατευόμενα είδη στην Ευρώπη και απειλούμενα στην Ελλάδα) από κυνηγούς:
http://www.arcturos.gr/gr/news/details.asp?ID=122&div=3' ΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Στη Λέσβο, ενόψει των προσπαθειών που γίνονται για να δημιουργηθεί Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην Λέσβο και συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του χαρακτηρισμού της ευρύτερης περιοχής της Αλυκής Λέσβου ως Καταφύγιο Άγριας Ζωής, συνέβηκαν τα εξής:
Κάψανε το παρατηρητήριο πουλιών στη Λέσβο και στη συνέχεια, πέταξαν ξεκοιλιασμένα ζώα μπροστά από το παρατηρητήριο στέλνοντας πιθανόν με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα βίας και προειδοποιώντας αυτούς που αγωνίζονται για να προστατεύσουν την ορνιθοπανίδα της περιοχής και να αναδείξουν το φυσικό κάλλος του νησιού ότι θα αντιμετωπίσουν τα τουφέκια αυτών που θεωρούν τη φύση αντικείμενο βάναυσης εκμετάλλευσης.

Είναι ευνόητο λοιπόν να θέτονται ερωτήματα ως προς το ρόλο αυτών που τα έκαναν και που υποψιαζόμαστε έντονα ότι είναι εκείνοι που σκοτώνουν την άγρια ζωή για λόγους ψυχαγωγίας, δηλαδή τους κυνηγούς.

Δείτε τη σχετική ιστοσελίδα: http://naftilosendrasi.blogspot.com/'

Ανώνυμος είπε...

HΡΩΕΣ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΣ.,.!

--- http://www.ibex-hunting-greece.com/photogallery/pages/photo01_winter07.htm

Μ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμε 5:10, όταν οι πληθυσμοί για οποιοδήποτε λόγο πέσουν κάτω από ένα κρίσιμο όριο, μπορεί να μην ανακάμψουν ποτέ από μόνοι τους, έτσι ακριβώς εξαφανίζονται διάφορα είδη. Γι'αυτό το λόγο σε όσα είδη είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης αναλαμβάνει ο άνθρωπος την προστασία και αναπαραγωγή τους σε αιχμαλωσία. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνεστε τελικά οι κυνηγοί (ίσως επειδή κάποιοι δεν θέλουν να το αντιληφθείτε και να σταματήσετε από μόνοι σας το κυνήγι, προκαλώντας τους οικονομική ζημία), είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο "σημείο χωρίς επιστροφή" για διάφορα είδη μεταναστευτικών πουλιών, όπως έγινε και για την πεδινή πέρδικα που αναφέρεις. Ρωτήστε όποιον παλιό κυνηγό γνωρίζετε, θα σας πει ότι πριν 30 χρόνια κυριολεκτικά σκοτείνιαζε ο ουρανός από τα πουλιά. Πού είναι αυτά τα πουλιά τώρα; Μέσα σε 30 χρόνια φτάσαμε από το ένα άκρο στο άλλο.
Μπορεί λοιπόν ίσως το κυνήγι να μην είναι ο κύριος λόγος μείωσης πληθυσμών, αλλά σε μια χρονική στιγμή που όλα είναι αντίξοα για τα είδη αυτά, συμβάλλει κι εκείνο σε κάποιο βαθμό για τη συντελούμενη εξαφάνιση. Αυτά, πέρα από το γεγονός ότι είναι μια δραστηριότητα που όλο και περισσότερο δεν γίνεται αποδεκτή από την κοινωνία μας λόγω του βίαιου χαρακτήρα της, αλλά και της μη αναγκαιότητάς της για την επιβίωση των ανθρώπων στις Δυτικές κοινωνίες. Η μέχρι τώρα αντίδραση των κυνηγών είναι μάλλον συναισθηματική παρά λογική, αλλά θα πρέπει σύντομα να αναρωτηθούν: "Θέλουμε να έχουμε παίξει κι εμείς το ρόλο μας όταν το τάδε ή το δείνα είδος που σήμερα κυνηγάμε θα έχει πια εξαφανιστεί;"

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ 5.10, ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΟ ΛΕΣ, ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝΕ 22 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΙ.
Ο ΚΑΘ΄ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ……….ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ…………ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ

TROMOS είπε...

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ!!!!ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!!ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ!!!ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ...ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ...
ΒΑΣΙΛΗΣ.

TROMOS είπε...

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΒΙΩΝΕΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ, ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!ΕΙΔΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΛΙΜΝΕΣ, ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΑ ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!!ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΛΟΥΣΙΩΝ!ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!!ΕΜΕΙΣ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!!ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΑΘΕΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΖΩΗ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Για το φιλο που ειπε οτι τα παλια χρονια δεν υπηρχαν καραμπινες κλπ απλα σημειωνω οτι τα μεσα τοτε ηταν ΠΟΛΥ πιο αποτελεσματικα βλεπε ξοβεργες,διχτυα,αγκιστρια κλπ.Οσο για την πεδινη περδικα στην Ελλαδα,εικοσι χρονια χωρις κυνηγι θα ηταν υπεραρκετα για εστω στοιχειωδη ανακαμψη αν αυτο και μονο ηταν η αιτια για μειωση των πληθυσμων.Μην γενικευετε φιλοι τα πραγματα,οι κυνηγοι ειναι και αυτοι μια μικρη κοινωνια με τους καλους και τους κακους.Δεν κρεμαμε ολοι τα σκυλια μας οπως (θελω να πιστευω)δεν χτυπαμε ολοι τα παιδια μας

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε στα Χανιώτικα Νέα πως εξοντώνουν στη Κρήτη κυνηγοί το Κρι-Κρι, ένα από τα σπανιότερα είδη στη χώρα μας που εξοντώνεται από τους κυνηγούς:

'ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ 11/05/09
Εξοντώνουν τον κρητικό αίγαγρο
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να πάρει η λαθροθηρία σε βάρος του κρητικού αγριμιού στα Λευκά Όρη. Καταγγελίες πολιτών μιλάνε για πλήρη αποθράσυνση των λαθροκυνηγών, οι οποίοι πλέον δεν διστάζουν να διαφημίσουν την πραμάτεια τους (η τιμή του αγριμιού φτάνει στα 50 ευρώ το κιλό), ενώ ταβέρνες τόσο στα Χανιά όσο και στην Αθήνα το σερβίρουν κανονικά σε επιλεγμένους πελάτες!
Την ίδια στιγμή, από πλευράς Δασικής Υπηρεσίας αναφέρεται ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ενώ το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα ξεκινήσει τον Ιούνιο στο πλαίσιο μιας μελέτης μια προσπάθεια καταγραφής του αριθμού των αγριμιών.
Σύμφωνα με καταγγελίες από πολίτες, που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα:
- Καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα από τη μεριά των Λάκκων, κυρίως από την τοποθεσία Πόρια, αλλά και του Θερίσου και των Κεραμειών, λαθροκυνηγοί μπαίνουν στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού και κυνηγούν ανεξέλεγκτα.
- Οι φύλακες εμφανίζονται αδύναμοι πολλές φορές να αντιμετωπίσουν τους λαθροκυνηγούς που είναι εξοπλισμένοι με αυτόματα όπλα τύπου καλάσνικοφ και που δεν διστάζουν να τους απειλήσουν για τη ζωή τους σε περίπτωση που τους αναφέρουν.
- Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες στα 50 ευρώ πουλούν το κιλό το κρέας του αγριμιού. Μάλιστα αυτό σερβίρεται σε ταβέρνες των Χανίων αλλά και στην Αθήνα. Παρόλο που εκτιμάται ότι 150 περίπου κρητικοί αίγαγροι σκοτώνονται κάθε χρόνο από λαθροθήρες ουδείς έχει συλληφθεί τα τελευταία χρόνια.
Η ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
'Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια φημολογία σε ό,τι αφορά τη λαθροθηρία του κρητικού αίγαγρου. Καταγγελίες στην υπηρεσία μου από υπαλλήλους μας δεν έχουμε. Έχουμε όμως από πολίτες', δηλώνει στα 'Χ.Ν.' η προϊσταμένη της διεύθυνσης Δασών, κα Χαρά Καργιολάκη, επισημαίνοντας ότι το ζήτημα έχει έλθει στη Βουλή με επερωτήσεις. Αναφορικά με τις καταγγελίες των πολιτών η κα Καργιολάκη αναφέρει πως ελέγχθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί κάτι, ωστόσο έλεγχοι δεν έγιναν ούτε σε ταβέρνες ούτε ενημερώθηκε σχετικά η αστυνομία.
'Η Διεύθυνση Δασών Χανίων έχει ένα συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων αφιερωμένων για να προστατεύουν το δασικό πλούτο, χλωρίδα, πανίδα σε όλη την περιοχή των Χανίων που κάθε μέρα γίνονται και λιγότεροι (αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης) με βάση το προσωπικό που έχουμε κάνουμε ό,τι μπορούμε' επισημαίνει.
ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι γνωστό για τη σημαντική του δράση στην προστασία του περιβάλλοντος. Όπως τονίζει ο ερευνητής του Μουσείου κ. Πέτρος Λυμπεράκης που έχει και την ευθύνη της πραγματοποίησης της έρευνας 'η λαθροθηρία του κρητικού αγριμιού τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις'.
Σύμφωνα με τον κ. Λυμπεράκη, πιθανότατα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονεί το Μουσείο μια προσπάθεια καταγραφής του αριθμού των αγριμιών. Για την καταμέτρηση θα χρησιμοποιηθεί ελικόπτερο, καθώς η διεθνής εμπειρία επιβάλλει αυτήν ως την καλύτερη μέθοδο.
'Κατά την άποψή μου το θέμα της λαθροθηρίας δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μέτρα καταστολής. Πρώτα από όλα είναι θέμα σωστής λειτουργίας του φορέα διαχείρισης που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε. Το δεύτερο είναι να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και να επισημανθεί η ανάγκη διατήρησης του είδους αυτού και η σημασία του για το οικοσύστημα. Αν ο κόσμος το καταλάβει πραγματικά ούτε θα το κυνηγάει ούτε θα το ζητάει στις ταβέρνες' δηλώνει ο ερευνητής.
Προστατευόμενες περιοχές
Σημειώνεται πως για τη σωτηρία των αγριμιών ένας μεγάλος αριθμός τους έχει μεταφερθεί εδώ και χρόνια στο νησί Θοδωρού στον Κόλπο των Χανίων και στο νησί Δία έξω από το Ηράκλειο, προκειμένου να πολλαπλασιαστούν.'ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ Γιώργος Κώνστας

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται με τα σκυλιά των κυνηγών; Υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες για τη παράνομη διακίνηση κυνηγετικών σκυλιών από Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία (τα οποία συνήθως είναι ανεκπαίδευτα οπότε και άχρηστα..για αυτό εν συνεχεία οδηγούνται σε θάνατο), παράνομα, άθλιων συνθηκών, εκτροφεία κυνηγετικών σκύλων, δέσιμο σε δέντρα χωρίς νερό και φαί, εγκατάλειψη σε βουνά ή/και τουφεκισμούς των κυνηγετικών σκυλιών που δεν τους εξυπηρετούν πλέον.., καθώς και τις πρόσφατες καταγγελίες για κρέμασμα κυνηγετικών σκύλων στην Κω και τη σχετική δημοσιότητα εντός και εκτός Ελλάδος που έλαβε το τελευταίο και τα υπόλοιπα παρόμοια περιστατικά http://uk.youtube.com/watch?v=IEHRREbMwss, ή λύκων παλαιότερα στο Μόρνο http://www.katafygio-oiti.gr/forum/index.php?topic=16.0new . Επίσης υπάρχουν και πιο πρόσφατες καταγγελίες: Εκείνες στο Γυμνό Ευβοίας όπου κυνηγοί σκόρπισαν, μέσα στα μέσα Μαρτίου (παράνομη περίοδος κυνηγιού), φόλες στις γύρω περιοχές έτσι ώστε να αφανιστούν ανάμεσα σε άλλα ζώα φυσικά- και οι αλεπούδες (σε αριθμό περίπου 200) με φρικτό τρόπο (καθότι η φόλα προκαλεί το πιο αργό και επώδυνο θάνατο) για να απομείνουν περισσότεροι λαγοί για να τουφεκιστούν από τους κυνηγούς. Παρεμπιπτόντως, η τοπική αστυνομία δεν έδειξε παρά αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών.'

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να έχει κάποιος πολύ κακή ερωτική ζωή για να πηγαίνει για κυνήγι τελικά..
Γιατί δεν επισκέφτεσε όλοι εσείς τον Ασκητή; ίσως σας κάνει και καλύτερη τιμή..

Ατσάραντος είπε...

Διαβάστε τι γράφουν για το παράνομο κυνήγι στη Ζάκυνθο στο e-artemis.gr

"Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Ζακύνθου όπου όπως φαίνεται η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Παρά τις έντονες προσπάθειες της Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων, που εδώ και χρόνια αγωνιά για το απαράδεκτο αυτό θέμα, και παρά το γεγονός ότι η περιοχή των Νήσων Στροφάδων βρίσκεται εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (ΕΘΠΖ), του πρώτου Πάρκου με Φορέα Διαχείρισης στην Ελλάδα, η λαθροθηρία δυστυχώς συνεχίζεται. Οι φήμες που ήθελαν λαθροθήρες να επιδίδονται και εφέτος στην παράνομη αυτή δραστηριότητα, επιβεβαιώθηκαν μετά από έφοδο που πραγματοποίησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ζακύνθου τα ξημερώματα της Πέμπτης 9 Απριλίου. Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο οποίο επέβαιναν ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου, μέλη του Λιμενικού Σώματος και αστυνομικοί του ΑΤ Ζακύνθου, εντόπισε 5 ταχύπλοα σκάφη στην περιοχή των Στροφάδων, τα οποία και προσπάθησε να προσεγγίσει για έλεγχο. Αυτά ανέπτυξαν ταχύτητα και κατάφεραν να διαφύγουν, αφού όπως είναι προφανές σε αυτά επέβαιναν λαθροθήρες.
Το επεισόδιο αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αντίστοιχων αποδεδειγμένων περιστατικών λαθροθηρίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά τα ελλιπή μέτρα επόπτευσης και φύλαξης της περιοχής από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
http://www.e-artemis.gr/news/last-news/2009/3870/
Διαβάζοντάς το θα καταλάβετε ότι δεν είναι όλα τα δάκτυλα του χεριού ίδια και ότι η γενίκευση μόνο αντιπαλότητα μπορεί να προσφέρει και όχι λύση στα υπαρκτά προβλήματα λαθροθηρίας.

Ανώνυμος είπε...

H koinonia twn kinigon mporei na exei kaloys kai kakous, afto omos den exei kammia perivallontiki simasia! To kinigi prepei se kathe periptosi na stamatisei mia kai kali, epeidi einai mia drastiriotita arnitiki gia to perivallon.

Ανώνυμος είπε...

Σωστος ο Ατσαραντος αλλο η θηρα και αλλο η λαθροθηρια

Ανώνυμος είπε...

Kατσε να δεις βρισιμο που εχει να φαει τωρα απο τον ανωνυμο...

Ανώνυμος είπε...

Σωστά, άλλο η θήρα και άλλο η λαθροθηρία, μόνο που όλοι βλέπουμε ότι σαν πολύ να ταυτίζονται οι δυο τους - ιδιαίτερα στη Ζάκυνθο, όπου αν τον Απρίλιο κυνήγησαν μόνο οι παράνομοι, οι νόμοιμοι πρέπει να είναι σαν την άσπρη μύγα. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει, μη προσπαθείτε με αυτό το χαζό επιχείρημα να κάνετε το μαύρο άσπρο. Το κυνήγι είναι καταστροφικό μαζί με τις άλλες αιτίες και πρέπει να ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος ούτε έβρισε κανέναν, ούτε θεωρεί ότι υβρίστηκε. Λυπάται που οι εκφράσεις του ίσως ήταν σκληρές στ'αυτιά κάποιων που έχουν έντονα συναισθήματα αγάπης για το κυνήγι, αλλά αυτός που μίλησε από την αρχή για τα "εσώψυχα" των άλλων, αν και εκείνος είναι που κρατά τουφέκι και πυροβολεί ζώα, ήταν ο φίλος Costas, και έπρεπε λοιπόν δια της κατάλληλης μεθόδου να φανερωθούν και τα δικά του, ως αντιπροσωπευτικά του μέσου κυνηγού, όπερ και σαφώς εγένετο.

Οι κυνηγοί πρέπει να συνηθίσουν ν'ακούν και την "άλλη πλευρά", ακόμα και όταν δεν τους αρέσει αυτό που ακούν, δεν έχουν παραπάνω δικαιώματα από τους άλλους, αντίθετα έχουν την ίδια ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον.

Όποιος παίρνει την ανώνυμη ανταλλαγή απόψεων προσωπικά και θυμώνει, απλά έχει άδικο, τον κυνηγάει (ο υπαινιγμός είναι σκόπιμος) η εσωτερική φωνή της συνείδησής του και γι'αυτό ακριβώς νιώθει έτσι.

kinigos είπε...

Δυστυχως για σενα Ανωνυμε scripta manent και φανερωσαν και το επιπεδο σου...
Για ξαναδιαβασε εσυ και οι υπολοιποι τι εχετε γραψει για μας τους κυνηγους...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε kinige,

Επειδή ακριβώς scripta manent, καλό θα ήταν από κάθε άποψη να ξαναδιαβάσετε οι κυνηγοί πολύ προσεκτικά όσα γράφτηκαν, κι ας σας "πονούν", για να εξετάσετε τι είδους εντυπώσεις δημιουργείτε στους άλλους ανθρώπους κάνοντας το "χόμπι" σας. Δεν μπορεί, κάποιος λόγος υπάρχει που σας χαρακτηρίζει με τόσο άσχημο τρόπο η κοινωνία, δε νομίζεις;

Όσο για "επίπεδο", άσε καλύτερα να μιλήσει γι'αυτό κάποιος που δεν θεωρεί "χόμπι" το να πυροβολεί ζώα για να "διασκεδάσει", να "ψυχαγωγηθεί" και να δείξει την "αγάπη του για τη φύση"...

Ανώνυμος είπε...

Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,,, ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ!!!!!!

FALCON είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΦΑΓΗΤΟ Κ ΠΡΟΦΥΛΑΣΑΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ Κ Τ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΠΙΤΑΡΩΝΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ Κ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥΣ.Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ?ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ?ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΙΖΩΜΕΝΟ ΣΤΟ DNA ΤΟΥΣ.

FALCON είπε...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΦΑΓΗΤΟ Κ ΠΡΟΦΥΛΑΣΑΝ ΤΑ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ Κ Τ ΑΓΡΙΑ ΘΗΡΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΠΙΤΑΡΩΝΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ Κ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΤΟΥΣ.Ο ΚΥΝΗΓΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ?ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ?ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΤΕ ΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Κανετε ενα λαθος,δεν μας αποκαλει η κοινωνια,μια ομαδα ειστε,που μαλλον δε σας παιρνει να τα βαλετε με αλλους που καταστρεφουν το περιβαλλον και χτυπατε εμας.Και για κατι "οικολογικες" οργανωσεις ακουγονται πολλα για το που πανε τα λεφτα που παιρνουν....

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κάνετε λάθος, φίλοι κυνηγοί. Ακόμα και στην Ιταλία, που ίσως είναι ακόμα πιο φανατικοί από εσάς εδώ στην Ελλάδα, η αναφορά της ΕΕ γράφει καθαρά και ξάστερα:

"Αντιθέτως, είναι εμφανές ότι, για την πλειονότητα του πληθυσμού, το κυνήγι και η παγίδευση άγριων αποδημητικών ειδών πτηνών – ιδίως κατά την άνοιξη όταν τα πτηνά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, δεν είναι κάτι που εγκρίνουν ή υποστηρίζουν [οι πολίτες]."

Οι κοινωνίες προοδεύουν με το χρόνο, δεν πάνε προς τα πίσω. Και στη Δημοκρατία, γίνεται εκείνο που επιθυμεί η πλειονότητα.

Δεύτερον, (παρόλο που είναι κατανοητό ότι έχετε μια κάποια μανία καταδίωξης), κανένας δεν εγκρίνει τις οικολογικές οργανώσεις που απώτερο σκοπό έχουν το κέρδος εις βάρος του περιβάλλοντος και πολιτών. Το θέμα όμως εδώ είναι το κυνήγι, όχι αυτές, θάρθει κι η δική τους σειρά. Εντωμεταξύ, είναι πολύ παράξενο, ενώ είστε πανίσχυροι πολιτικά και οικονομικά ("βαθειά το χέρι στην τσέπη", όπως είπε και κάποιος εδώ) και γι'αυτό ακριβώς και μόνο υπάρχει ακόμα κυνήγι, να θεωρείτε ότι είστε ο αδικούμενος "στόχος" μιας άλλης "ομάδας".

Δυστυχώς, η "άλλη ομάδα" είναι η πλειονότητα της Κοινωνίας, όσο και να θέλετε να εθελοτυφλείτε σχετικά...

Επίσης, αδικούμενοι δεν είστε καθόλου εσείς, φίλοι κυνηγοί, μόνο τα θηράματά σας ίσως...

Ανώνυμος είπε...

Για τον FALCON:

Φίλε, αυτά που γράφεις είναι μάλλον η αυστηρά προσωπική σου άποψη, άλλα λέει η Κοινωνιολογία, η Ηθολογία και η Ψυχολογία. Στην εποχή μας δεν ζει η Ανθρωπότητα σε σπηλιές (τουλάχιστο στα μέρη μας). Αν εσύ θες να επιβιώσεις με τα αρχέγονα ένστικτά σου, μπορείς να πας όπου θέλεις σε κάποια ζούγκλα και να τα εξασκήσεις όσο θέλεις, επιβιώνοντας αποκλειστικά από το κυνήγι αν είσαι ικανός. Κατά τα άλλα, εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να επιβάλλεις τα ένστικτά σου (που δεν είναι ένστικτα, αλλά τέλος πάντως...) ως κάποιου είδους κατεστημένο σε μια κοινωνία που έχει προσπεράσει προ πολλού το στάδιο αυτό - αλλιώτικα, άρχισε επίσης να σέρνεις τη γυναίκα σου από τα μαλλιά και να σκοτώνεις και όποιον σου φέρνει αντίρρηση σε οτιδήποτε, η πρακτική αυτή ήταν πολύ διαδεδομένη την εποχή που ήταν της μόδας το ένστικτό σου.

Και αν θέλεις, μη συγκρίνεις κυνηγούς με ομοφυλόφιλους, είναι πολύ ατυχής επιλογή παραδείγματος και θα σε πάρουν ακόμα και οι κυνηγοί στο κυνήγι.

Οι ομοφυλοφιλία, αν μη τι άλλο, δεν κάνει τους ανθρώπους να κρατάνε τουφέκια και να πυροβολούν για διασκέδαση ζώα, ούτε τους κάνει να γίνονται ενοχλητικοί σε εκείνους που δεν έχουν τον ίδιο "προσανατολισμό"...

Ανώνυμος είπε...

ενας εχει στο τραπεζι του ενα πουλι αγριο πιασμενο με κοπο, ενα πουλι που εχει ζησει στην αγρια φυση, και ξερει οτι σκοτωνει για να φαει, και κινδυνευει να σκοτωθει για να φαγωθει.
αλλος βαζει στο τραπεζι του ενα πουλι που πληρωσε να το παρει, που αλλος πληρωθηκε και εβαψε τα χερια του με αιμα, που τραφηκε και εζησε φυλακισμενο ολη του τη ζωη.

θεορω φτωχο σε γνωση και εμπειρεια αυτον που δεν εβαψε τα χερια του με αιμα με σκοπο να τραφει, αλλα πληρωνει αλλους να το κανουν, που δεν εμαθε οτι η τροφη του ποναει , και ματωνει αλλα ξερει μονο να κατηγορει την τροφη των αλλων.
κανενα ζωο στη φυση δεν πεθαινει απο γεραματα, οταν γερασει η αρρωστησει, συνηθως τρωγεται ζωντανο απο τα αλλα.αυτη ειναι η μοιρα του.
αν στην επομενη ζωη μου γεννηθω πουλι, προτιμω να ειμαι αυτο που κατεληξε στο πρωτο πιατο.

Ανώνυμος είπε...

O αιματηρός "ρομαντισμός" ορισμένων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν την όρεξή τους να σκοτώνουν ως ένδειξη αγάπης για τον κόσμο ετούτο, φθάνει στο αποκορύφωμα με την επιχειρηματολογία του ανώνυμου 8.31, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι όποιος δεν σκοτώνει το ζώο που τρώει, δεν το βλέπει να ματώνει και να ξεψυχάει στα χέρια του, είναι "φτωχός σε εμπειρία" σε σχέση με εκείνον που το σκοτώνει ο ίδιος.

Θα μπορούσε επίσης να μας ισχυριστεί, κατ'επέκταση της λογικής του, ότι παλιότερα, που υπερίσχυε μόνο το δίκαιο του ισχυρού και ο πιο αδύναμος ήταν στο έλεος του δυνατότερου σωματικά, καλά έκανε και σκότωνε ο δυνατός τον αδύναμο, αφού στο κάτω-κάτω ήταν δυνατότερος.

Ή, σε μια Γη όπου κυνηγιώνται τα πάντα να αλληλοσκοτωθούν και να αλληλοφαγωθούν, όπως την έχει στο μυαλό του, καλά θα έκανε και ένας ανώμαλος να του "πειράξει" το παιδί του, κι ο ανώμαλος "κυνηγός" θα ήταν στο κάτω-κάτω.

Αν αυτή είναι η λογική μας για την κοινωνία μας και την ευθύνη του ανθρώπου απέναντι στον άνθρωπο και τα άλλα ζώα, τότε δικαιολογείσαι, φίλε ανώνυμε, να με σκοτώσεις επειδή έχω διαφορετική άποψη από τη δική σου, και επίσης δεν κρατώ τουφέκι. Έτσι θα πλούτιζες σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις εμπειρίες σου.

Ανώνυμος είπε...

Καημενε Ξενοφωντα, μαλλον για αλλους εγραψες τον Κυνηγετικο σου και οχι για τους ερμους κατοικους αυτης της χωρας.Αυτους εδω τους εχει φαει η αστικοποιηση και παθαινουν αλεργια στην επαφη τους με τα χωματατα θηραματακαι τον αερα του βουνου.Αυτα τα παιδια θελουν κλιματιστικο για να επιβιωσουν και πλαστικο φαι απο το σπουπερ μαρκετ.Μπειτε στον κοπο και ρωτηστε οποιονδηποτε κατοικο της υπαιθρου 9βοσκο-γεωργο κλπ)για το τι αισθανεται για οποιαδηποτε πραξη αποκομιδης τροφης απο τη φυση και να εισαστε σιγουροι οτι η απαντηση του δεν θα περιεχει καμια αναφορα σε καημενα πουλακια ,αρνακια , λαγουδακια .Δεν ειναι αφυσικο και ας σας φαινεται περιεργο,καθε αλλο.Μην κανετε σαν την κολοβη αλεπου που προσπαθουσε να πεισει ολες τις αλλες οτι ειναι τελευταια μοδα η κοντη ουρα.Το οτι στον τροπο διεξαγωγης του κυνηγιου υπαρχουν υπερβολες , αυτο ειναι γεγονος ,αλλα καποιοι αντι να επικρινουν τις αρμοδιες για τον ελεγχο και την εφαρμογη του νομου αρχες ,προτιμουν τον ευκολο στοχο ,τους ιδιους τους κυνηγους.Η στειρα αντιπαραθεση δεν οδηγει πουθενα ,γονιμος διαλογος χωρις υστεροβουλιες και προπαντων μην αφηνετε την δημοσια διοικηση να καθευδει η να κανει τα στραβα ματια.

Ανώνυμος είπε...

ANΩΝΥΜΕ 1.50, ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ Η ΚΟΛΟΒΗ ΑΛΕΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΡΟΜΑΑΑΑΑΡΑ ΤΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο καημένος ο Ξενοφώντας, ρομαντικέ ανώνυμε κυνηγέ, δεν έγραψε τον Κυνηγετικό σε μια εποχή που 22 εκατομμύρια λυσσασμένοι για σμπάρα δεν αφήνουν πούπουλο και κέρατο σε όλη την Ευρώπη, οπλισμένοι με επαναληπτικά όπλα, τζιπάρες, κράχτες, παγίδες κι όλα τα υπόλοιπα "έντιμα" μέσα. Το έγραψε για μια εποχή που ο κυνηγός σεβόταν το θήραμα και δεν σκότωνε κατοσταριές για να φωτογραφηθεί μετά κορδωμένος σαν παγώνι πλάι στο τζιπ. Αν τον έγραφε σήμερα, θα τον ονόμαζε "Εξολοθρευτικό"!!
Άντε με τα χαζά πια, σας βαρεθήκαμε, εκεί που σας βολεύει κάνετε τους πολιτισμένους και όταν είναι να σκοτώσετε κάνα πουλάκι κάνετε σαν άγριοι λυσσαμένοι, ώστε όταν θα τα έχετε εξαφανίσει όλα θα σκοτωθείτε μεταξύ σας στο τέλος για να μη χάσετε τη "χαρά" σας.

Τα υπόλοιπα που γράφεις μην τα πεις ούτε στο γιό σου, θα νομίσει ότι έπαθες εγκεφαλικό και θα φωνάξει ασθενοφόρο.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 4.09 φαινεται οτι δεν εχεις ιδεα για τα αποτελεσματα που ειχαν τα θηρευτικα μεσα παλιοτερα..δεν πειραζει σε αφηνω στο σκοταδι σου,παω στοιχημα οτι οι περισσοτεροι που μας κατακρινετε δεν εχετε ιδεα περι φυσης,μονο ισως απο ντοκυμαντερ αντε και καμια βολτα στο βουνο τα κουλουμα.Κριτικη κατα του κυνηγιου δεχομαι μονο απο ανθρωπο που για ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥΣ λογους δεν τρωει κρεας,οι υπολοιποι ειστε υποκριτες.Οσο για το τι θα πω στο γιο μου ειναι δικη μου υποθεση..

Ανώνυμος είπε...

Εσένα περίμενα φίλε ανώνυμε να με μάθεις για τα θηρευτικά μέσα! Είναι ντροπή να λέει κάποιος ότι υπήρχε σύγκριση με τα σημερινά μέσα! Ακόμα και έτσι νάτανε όπως τα λες, ο αριθμός και μόνο των κυνηγών σήμερα είναι τεράστιος σε σχέση με το παρελθόν.
Προσωπικά μια και το λες εγώ μεγάλωσα μέσα στη φύση, δεν μου ήρθε ποτέ βέβαια να την αρχίσω στα σμπάρα, φαίνεται θάμαι προβληματικός. Όσο για τα υπόλοιπα, είπαμε, πρόσεχε, κυκλοφορούν εγκεφαλικά, άμα είσαι ξεροκέφαλος είναι και πιο επικίνδυνα! Το γιο σου τον λυπάμαι, θα πάρει λάθος πληροφορίες για πολλά πράγματα απότι φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

οταν λοιπον τα χρονια της ανθισης της οικολογιας στην Ελβετια καποιοι λυσασμενοι σαν μερικους εδω μεσα αναγκασαν την τοπικη κυβερνηση του καντονιου της Γενευης να απαγορευσουν το κυνηγι,οι αριθμοι των θηρευομενων αγριοχοιρων ηταν μεχρι 52 ετησιως σε ολο το καντονι.Μετα απο απο λιγα χρονια η κατασταση ηταν ανεξελεγκτη με αποτελεσμα να χρειαζεται καθε ετος η "οικολογικη εξοντωση" 1200 .Πως ειπατε?

Ανώνυμος είπε...

Θα ηθελα να υπενθυμισω σε καποιους οτι ο μυθικος ερυμανθιος καπρος εξολοθρευτηκε με ακρως προτογονα μεσα (ακοντια και τοξα ).Με την φιλοτιμη προσπαθεια κυνηγων μετα απο πολλα χρονια ομως εγινε επανεισαγωγη του ειδους και πολυ γρηγορα αποδειχτηκε ιδιαιτερα επιτυχης .

Ανώνυμος είπε...

Είναι αστεία η προσπάθεια των κυνηγών να αποδείξουν ότι σκοτώνοντας κάνουν καλό και αγαπάνε τη φύση. Αστεία, σαν την ηθική του ματοβαμμένου χόμπι τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΗΣ.
ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ.ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΩ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ.ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΘΗΡΕΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ "ΤΣΟΥΒΑΛΙ" ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕΣΑ ΠΑΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ.ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ Η ΦΥΣΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ, Η ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ, Ο ΠΙΣΤΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΑΣ Ο ΣΚΥΛΟΣ ,ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΝΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΟΥΝΕ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ, ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ;
ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΣΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΙ , ΑΛΛΑ ΚΡΕΑΤΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
ΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ. ΠΟΙΟΣ ΑΡΑΓΕ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ;ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ "ΚΥΝΗΓΟΙ" ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ "ΛΥΣΣΑ" ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗ!!
ΔΕΝ ΣΗΜΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ.ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ.Ο ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ.Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΚΑΛΥΚΕΣ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΔΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΕΙ . ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΜΑΖΕΨΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΥΝΗΓΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΝΗΓΟΙ !!ΑΛΛΑΞΑ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΑΝΠΙΝΑ ΜΕ 3 ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΔΙΚΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΘΗΡΑΜΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ.
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ , ΕΓΩ ΤΟΥ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ....ΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΤΑ ΖΩΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ , ΤΙ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΧΟΥΝ;;;;Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΣ ;;;ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ , ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΙΟΥ Η ΟΧΙ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ , ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.
ΓΙΑΝΝΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη,

Καλά μας τα λες θεωρητικά, αλλά μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις κιόλας πως γίνεται, ενώ ΔΕΝ πας στο βουνό για να σκοτώσεις, όπως γράφεις, στο τέλος να σκοτώνεις; Σου προκύπτει κατά λάθος, μήπως; Το τουφέκι το παίρνεις μαζί χωρίς να το καταλάβεις; Η σκανδάλη πατιέται από μόνη της;

Αντί να προσπαθείτε οι κυνηγοί να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα (φυσικό είναι, μιας και σας ελέγχει η συνείδησή σας), καλύτερα είναι να εκδηλώσετε τη φυσιολατρεία σας ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ. Κανείς δεν σας είπε να μην πηγαίνετε στο βουνό, ΜΟΝΟ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΦΕΚΙ! Τα υπόλοιπα που μας γράφεις είναι για να πείσεις τον εαυτό σου, αγαπητέ Γιάννη, και να καθησυχάσεις τη συνείδησή σου, που ξέρει καλά ότι η λογική σου "μπάζει".
Επίσης, το ότι γίνονται πολλά άλλα πράγματα εις βάρος των ζώων από τους ανθρώπους, δεν σημαίνει ότι το κυνήγι είναι αθώο, αντίθετα μάλιστα! Αν είσαι εναντίον της κακοποίησης ή θανάτωσης των ζώων, πώς μπορείς και τα σκοτώνεις ο ίδιος ΓΙΑ ΧΟΜΠΙ;; Άρα δεν μας λες την αλήθεια, όπως κι οι άλλοι κυνηγοί που έγραψαν εδώ.

Το ότι οι κυνηγοί χαρακτηρίζονται πολύ άσχημα από την κοινωνία, κάτι δείχνει. Αυτή την εικόνα, του αγρίου, παρουσιάζει όποιος ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ σκοτώνει αναίτια ζώα, που ήδη κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Μπορεί να είσαι πρόεδρος του συλλόγου κυνηγών και να μην μπορείς να τα πεις αυτά στους υπόλοιπους, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ότι έγραψες αυτά που έγραψες, δείχνει πολύ καθαρά ότι κι εσύ, από μέσα σου, το ξέρεις ότι κάνεις κακό.

kostas είπε...

Να ευχαριστησουμε βεβαια και τους καθε λογης Ανωνυμους που με την εμπαθεια τους και το αντικυνηγετικο τους μενος,βοηθησαν να πεσουν οι μασκες...
Τα καρναβαλια τελειωσαν και εκ του αποτελεσματος αποδειχτηκε οτι τα εσωψυχα παραμενουν εσωψυχα και τα υπολοιπα ευσεβεις ποθοι...
Τα ψεμματα,η εμπαθεια,η διαστρεβλωση της αληθειας και ο γκαιμπελισμος,τουλαχιστον τοπικα δεν περασαν και η μικρη Μαρια,που τοσο επιμονα προσπαθουσαν,να την νουθετησουν καποιοι,εβγαλε τα συμπερασματα της....
Στον φιλο Αητομαχο που ρωτουσε ,για το ποια ειναι γνωμη της κοινωνιας για τους κυνηγους ,ας δει τα αποτελεσματα...
Και να μην βιαστουν καποιοι να αναφερθουν στα γενικα αποτελεσματα,γιατι εκει σοφα σκεπτομενα οι οικολογοι δεν εβαλαν σαν σημαια τους το κυνηγι και τους ταχατες δολοφονους...
Εδω,τοπικα, που ειχαμε τετοια φαινομενα,επιστολες,δημοσιευματα,συζητησεις οπως εδω μεσα, ο πελεκυς ηταν βαρυς...

Ανώνυμος είπε...

Μα οι οικολόγοι Πράσινοι είναι ξεκάθαρα εναντίον του κυνηγιού..Δεν εχετε μπει στην ιστοσελίδα τους;;; και στα petitions και μπλογκς που κάνουν ενάντια στο κυνήγι;;
Είναι τεράστιο το ποσοστό των ατόμων που είναι ενάντια στο κυνηγι και στους κυνηγούς σήμερα..Καλά που ζείτε;;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Costas,

Καταλαβαίνω βέβαια ότι νιώθεις θιγμένος από όσα καταλογίζονται στους κυνηγούς από την υπόλοιπη κοινωνία, αλλά αυτή είναι η εικόνα. Όπως ίσως θα παραδεχτείς, υπάρχει μια πλατιά γκρίζα ζώνη μεταξύ νόμιμου και παράνομου κυνηγιού, πράγμα που δεν βοηθά καθόλου την ήδη άσχημη κατάσταση. Εγώ δεν παύω να έχω την άποψη ότι το κυνήγι (όπως και άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες) έχουν πια εκ των πραγμάτων ξεπεραστεί, έχουν γίνει δυσβάσταχτες για το περιβάλλον και πρέπει να αξιολογηθεί σύντομα ξανά η ανάγκη ύπαρξής τους - για το κυνήγι, φαίνεται καθαρά ότι ο μόνος λόγος που επιτρέπεται ακόμη είναι (τι άλλο;) τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα και το πανταχού παρών πολιτικό κόστος. Το ότι μπορεί το κυνήγι να μην ευθύνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό για την σταδιακή εξαφάνιση των θηραμάτων, δεν το απαλλάσσει από τη δική του μερίδα ευθύνης. Εκείνο που δεν νομίζω να αποτελεί διαστρέβλωση της αλήθειας, το βλέπουμε όλοι, κυνηγοί και μη, είναι το γεγονός ότι οι πληθυσμοί των μεταναστευτικών πουλιών μειώνονται συνεχώς. Λοιπόν, θα τσακωνόμαστε για το ποια ακριβώς θα είναι η αιτία που τελικά θα εξαφανιστούν, αν θα είναι τα φυτοφάρμακα ή το κυνήγι; Όχι, δεν είναι αυτός ο σκοπός, το ζητούμενο είναι μπας και γίνει κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην πλησιάσουμε άλλο το σημείο χωρίς επιστροφή. Εδώ είναι που κάποιος που αγαπά πραγματικά τη φύση θα πρέπει να σκεφτεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει, ατομικά ο καθένας και αλλά και συλλογικά.

Αητομάχος

kostas είπε...

Kαλυτερα δεν εναι να κοιταξουμε μαζι ,τι ακριβως επιβαρρυνει το περιβαλλον μας,με βαση αξιοπιστες μελετες,κοινα αποδεκτες,και να δρασουμε αναλογα?
Γιατι αλλιως,θεωρω,οτι ,κοιταζουμε το δεντρο και οχι το δασος...
Οπως ομως αντιλαμβανεσαι,με εκ προοιμιου αποκλεισμους και αναθεματα,δεν θα μπορεσουμε δυστυχως...
Προσωπικα εμενα ,συγχωρησε με,δεν με σοκαρουν οι δεκα τσιχλες σκοτωμενες αλλα πχ
A Y T O

Για αυτα τα εγκληματα,εκτος απο κορκοδειλια δακρυα,ειδες τιποτα να γινεται απο πχ τους κατ επευφησμο *οικολογους*?

ekatomiria prasines kardies είπε...

-Το κυνήγι δεν έχει γίνει ποτέ αιτία για τον αφανισμό ούτε ενός είδους.

-Από τα 425 είδη που ενδημούν ή αποδημούν στην Ελλάδα, θυρευονται μόνο τα 25.

-Το κυνήγι είναι ο πιο εύκολος στόχος γιατί οι υπόλοιποι έχουν...κόστος.

-Το κυνήγι κραταει ενεργές ολόκληρες κοινωνίες στην Ελληνική ύπαιθρο

-Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας διατηρεί μόνη της με τα χρήματα των κυνηγών την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή η οποία έχει καταβάλει τόσες μηνύσεις σε λίγους μήνες όσες δεν έχει καταβάλει το δημόσιο χρόνια ολόκληρα

-Γιατί δεν ανοίγουν τους ισολογισμούς των ΜΚΟ αντικυνηγετικών οργανώσεων;

-Ξέρετε πόσο πλήρωσε το Ελληνικό Δημόσιο για την μελέτη του Κορμοράνου; 2.500.000 € !!! (ο κορμοράνος σε όλο τον πλανήτη θεωρείται επιβλαβές)

-Μετά από 45 χρόνια στην Σουηδία επιτραπηκε το κυνήγι του λύκου.

-Οι περισσότεροι από τους επικρητες του κυνηγιου έχουν επαφή με την φύση μόνο μέσα από cd που δίνουν εφημερίδες.

Φίλοι μου αντικυνηγοί στρέψτε τα βέλη σας εκεί που πρέπει. Ηδη ο όρος "υπερθερμανση του πλανήτη" έχει δώσει την θέση του στον όρο "κλιματική αλλαγή". Μην αφήνετε τους ψευτο-οικολόγους να σας επιρεάζουν με συναισθηματικές κορώνες όταν αυτοί θυσαυρίζουν από την καινούρια μόδα της δήθεν "οικολογίας".

CavemanGR είπε...

Γεγονός 1:
Το κυνήγι είναι ένα κομμάτι της φύσης. Όπως ο άνθρωπος κυνηγάει ψαρόνια έτσι κυνηγάνε και τα γεράκια, ο μεν άνθρωπος χρησιμοποεί το μυαλό του και την εφευρετικότητά του το δε γεράκι τις τεχνικές του δεξιότητες. Ο άνθρωπος θα χτυπήσει 20, το γεράκι θα φάει 5. Το κυνήγι σίγουρα δεν επιβαρύνει την φύση αφού είναι κομμάτι της.

Γεγονός 2:
Η μορφολογία του εδάφους στον πλανήτη έχει αλλάξει λόγω της γεωργίας με αποτέλεσμα να επηρρεαστούν πολλοί πληθυσμοί πουλιών. Π.χ. ο πληθυσμός της αγριόχηνας μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έχει διπλασιαστεί από τα 10 εκατομμύρια πουλιά στην Ευρώπη στα 20 εκατομύρια με αρνητικά αποτελέσματα τόσο για τους αγρότες της Βόρειας Ευρώπης (όπου οι χήνες πηγαίνουν για να ζευγαρώσουν κατά τους θερινούς μήνες) όσο και για τον ίδιο τον πληθυσμό αφού υπάρχει υπερβόσκηση και δεν υπάρχει αρκετή τροφή για τα μικρά τους. Εκεί το κυνήγι βοηθά με την μείωση του πληθυσμού. Βεβαίως στην Ελλαδάρα η χήνα απαγορεύεται να κυνηγηθεί ( γιατί;;; Κανείς δεν ξέρει.... ) και επιτρέπεται μόνο η ασπρομέτωπη χήνα.

Γεγονός 3:
Μετά από πρωτοβουλίες κυνηγών εμφανίστηκαν αγριογούρουνα στην Πελοπόνησο. Όχι επειδή "κάποτε ζούσαν κι εκεί" (αυτή την μαλ@κία λένε οι οικολόγοι που θέλουν να αφήσουν και αρκούδες εκεί) αλλά επειδή μπορεί να γίνει μέλος του οικοσυστήματος αφού ο πληθυσμός τους θα ελέγχεται με το κυνήγι. ΟΚ, ο ακριβής πληθυσμος δεν θα είναι γνωστός αφού δεν γίνονται καταγραφές αλλά τουλάχιστον δεν θα γίνει το μπάχαλο που γίνεται με τα απελευθερωμένα λυκοειδή και τις αρκούδες, που αναπτύχθηκαν ανεξέλεγκτα όντας στην κορυφή της πυραμίδας. Διαβάστε για το συνέβη στην Γερμανία και πόσο χρήσιμο είναι το κυνήγι στην ανθρώπινη κοινωνία: http://oplognosia.sequent.gr/images/storie...thiramata1.html

Γεγονός 4:
Επειδή δεν γνωρίζετε την βιολογία και τις συνήθειες των ζωικών πληθυσμών καλό είναι να διαβάσετε λίγο (όχι πολύ, το πολύ διάβασμα λένε πως βλάπτει) για να καταλάβετε την έννοια της ανανέωσης του πληθυσμού. Σε όλες τις χώρες όπου επιτρέπεται το κυνήγι των ελαφοειδών χρησιμοποιούν το κυνήγι για να εξυγιαίνουν τους πληθυσμούς από άρρωστα, γέρικα και νεαρά ζώα ακατάλληλα για αναπαραγωγή. Αντίστοιχη διαχείρηση γίνεται στην νήσο Δία για τον κρητικό αίγαγρο, το κρι-κρι. Ναι, υπάρχει μέρος στην Ελλάδα όπου το κυνήγι ενός εθνικού μας συμβόλου ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ (όχι απλώς επιτρέπεται) για την διαιώνιση του είδους.

Γεγονός 5:
Επειδή εσείς θεωρείτε βάρβαρο το κυνήγι δεν σημαίνει απαραίτητα και πως είναι. Εγώ θεωρώ καλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα τον Ηρακλή (ειδικά μετά την χτεσινή τριάρα που ρίξαμε στον πάνθραξ πετάω στα ουράνια), πάει να πει πως είναι;;;;;

Γεγονός 6:
Σε αυτούς που λένε πως το κυνήγι είναι κάτι που πήραμε από τους προγόνους μας και είναι άχρηστο έχω να τους πω πως δεν υπάρχουν κριτήρια κατάργησης ηθών και συνηθειών που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. Όταν μια δραστηριότητα δεν μας είναι χρήσιμη πλεόν τότε την εγκαταλείπουμε σταδιακά, δεν την απαγαορεύουμε δια νόμου. Δεν είναι απλώς ένα ένστικτο, είναι μια συνήθεια. Δεν κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας την συνήθεια οι γυναίκες μας να γεννάνε στις σπηλιές παρόλο που είναι ένστικτό τους, δεν χορεύουμε γυμνοί στην πανσέληνο επειδή πλεόν δεν χρειάζεται. Απεναντίας κληρονομήσαμε την κυνηγετική δραστηριότητα. Ας μην συγχέουμε τα ένστικτά μας με τις συνήθειές μας. Με ποιά κριτήρια θα κρίνουμε το κυνήγι ως αταβιστικό με κακή έννοια και θα το "απαγορεύσουμε";;; Μήπως εκεί μπορούμε να βάλουμε και την δημοκρατία;;;

Ανώνυμος είπε...

@ekatomiria prasines kardies και Άνθρωπο των σπηλαίων CavemanGR:

Φίλοι, επιτρέψτε μου να ανατρέψω τα επιπόλαια, ανερμάτιστα επιχειρήματα που παραθέτετε υπέρ του "χόμπι" σας του βασανισμού και εκτέλεσης ζώων για διασκέδαση:

- το κυνήγι και η ανεξέλεγκτη, ασύδοτη δίψα των κυνηγών για αίμα έχει σταθεί αιτία για τον αφανισμό ή το σχεδόν αφανισμό ΠΟΛΛΩΝ ειδών. Μια μικρή αναζήτηση στο Google θα πείσει όποιον το αμφισβητεί. Αν ζητηθεί, θα παραθέσω πολλούς σχετικούς συνδέσμους. Τα απίστευτα που γράφονται στον κυνηγετικό Τύπο τα χαύουν μόνο κυνηγοί, κανείς άλλος νοήμων άνθρωπος.

- Όποιος νομίζει ότι οι κυνηγοί ενεργούν στοιχειωδώς νόμιμα, ή θηρεύουν επιτρεπόμενα μόνο είδη, ας έρθει στη Ζάκυνθο ή ας πάει σε άλλες κυνηγετικές περιοχές τον Απρίλιο να δει ποια είναι η αλήθεια. Ο καθένας κάνει ό,τι του αρέσει, ανεξέλεγκτα και με την κάλυψη των τοπικών "αρχών" για ψηφοθηρικούς λόγους.

- Η αφελής ή κουτοπόνηρη αντίληψη ότι το κυνήγι δεν επιβαρύνει τη φύση προκαλεί γέλια σε κάθε λογικό άνθρωπο, εκτός από τους κυνηγούς, που λένε οτιδήποτε για να δικαιολογήσουν το φρικώδες πάθος τους για το βασανισμό και την εκτέλεση ζώων για διασκέδαση.

- Το ότι υπάρχουν και άλλες αιτίες που προκαλούν μείωση ή και εξαφάνιση πληθυσμών δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι αθωώνεται το κυνήγι. Ίσα-ίσα!!! Ξέρουν λοιπόν ότι κάνουν κακό και αδιαφορούν.

- Τα οικονομικά των αντικυνηγετικών οργανώσεων δεν είναι τίποτε μπροστά σε εκείνα της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ του κυνηγιού, αυτό βρήκατε να αναφέρετε;;; Αυτοπυροβολισμός...

- Η απίστευτη μπαρούφα ότι το κυνήγι είναι "αναγκαίο", μόνο από "άνθρωπο των σπηλαίων" θα μπορούσε να έχει εφευρεθεί. Ακόμα και όταν πρέπει να ελεγχθεί κάποιος πληθυσμός, οι βάρβαροι βασανιστές ζώων που λέγονται "κυνηγοί" είναι οι τελευταίοι που θα έπρεπε να ανακατεύονται. Μόνο κακό κάνουν. Υπάρχουν πολύ πιο πολιτισμένοι τρόποι να επιτευχθεί ο έλεγχος, αποκλειστικά από επιστήμονες και όχι μέσω του βασανισμού και της ανεξέλεγκτης δραστηριότητας από αγριανθρώπους με αιμοβόρα ένστικτα "διασκέδασης".

- Η "αγάπη" των περισσότερων κυνηγών για τη Φύση περιορίζεται στο να την πυροβολούν, στο να βασανίζουν απάνθρωπα ζώα και να διασκεδάζουν απίστευτα μ'αυτό. Επίσης, βρωμίζουν, καταστρέφουν, κλέβουν και ενοχλούν κατοίκους των περιοχών όπου κυνηγούν. Σημαντικό έργο... για αγριανθρώπους. Άσε που κάθε λίγο αλληλοσκοτώνονται, επειδή δεν τηρούν καμμία διάταξη ασφάλειας. Πρόσφατα αυτοπυροβολήθηκε κάποιος στη Ζάκυνθο, νομίζω... Ούτε να κρατούν το όπλο δεν ξέρουν οι περισσότεροι, αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τον εαυτό τους και τους άλλους.

- Όποιοι θέλουν να τους επαινέσουμε κιόλας για τη βαρβαρότητα, την αγριότητα, την αναλγησία και τα σαδιστικά τους ένστικτα, εκλιπαρούν χωρίς ανταπόκριση. Οι ίδιες τους οι πράξεις εναντίον των ζώων τους χαρακτηρίζουν έτσι. Βασανίζουν και σκοτώνουν για διασκέδαση, τι άλλο να πει κανείς;

- Το κυνήγι ούτε παράδοση είναι, ούτε συνήθεια, ούτε τίποτε απ'όλα αυτά (εκτός βέβαια αν ζεις σε ημιάγρια κατάσταση σε σπηλιά και τα παιδιά σου γεννήθηκαν εκεί, οπότε έχεις και τα ανάλογα ένστικτα για την επιβίωσή σου).

Είναι μια βάρβαρη και αποτρόπαια πράξη προσβολής της Φύσης, αφού ο μόνος σκοπός που εξυπηρετεί είναι η διασκέδαση μιας μειονότητας σαδιστών βασανιστών και εκτελεστών μικρών ζώων, και ο πλουτισμός της τεράστιας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ του κυνηγιού.

- Οι ποδοσφαιρικού τύπου λογικές και το αλαζονικό ύφος του "ανώτερου όντος", που κάνει ό,τι θέλει τα "κατώτερα ζώα" είναι χαρακτηριστικό των απολίτιστων, άξεστων, αιμοδιψών και κατακριτέων "χομπιστών" του κυνηγιού. Τους χαρακτηρίζουν άριστα ως ανθρώπους περιορισμένης αντίληψης!

Γράψτε φίλοι κι άλλα τέτοια πολλά φαιδρά, αποκαλύψτε την οικτρή πνευματική κατάστασή σας με τα δικά σας λόγια, είστε οι καλύτεροι για να το κάνετε αυτό, για να αφυπνιστεί η Κοινωνία για το ποιον του κυνηγιού και των σαδιστών, βασανιστών και εκτελεστών μικρών ζώων που το ασκούν με μανία ψυχοπαθολογικού τύπου...

Σας ευχαριστούμε!

ekatomiria prasines kardies είπε...

Laska εκτός από συναισθηματικές φαμφάρες για αιμοσταγής δολοφόνους με πριόνια, έχεις να παραθέσεις κάποια έρευνα πανεπιστημίου που να καταλογίζει στο κυνήγι την εξαφάνιση κάποιου είδους;

Αλήθεια για την ταμπακιέρα θα πεις τίποτα; Μήπως γλείφεις και συ κανένα κοκκαλάκι από τα εκατομύρια € των ΜΚΟ.

Σας ευχαριστούμε που μας διασκεδάζετε με παραμύθια περι δράκων και βασανιστών αλλά ο κόσμος ξύπνησε, δεν μασάει.

Τον Ασωπό δεν τον γέμισαν εξασθενές χρώμιο οι κυνηγοί.

Τα φυτοφάρμακα και τους ψεκασμούς δεν τους εφηβραν οι κυνηγοί.

Αλήθεια εσύ που καίγεσαι για το καλό του περιβάλοντος, πες μας με πόσα κ.ε. αυτοκινήτου σέρνεις τις οικολογικές σου ανυσηχίες;

Τον Κεμαλ δεν τον αποκάλεσαν πολίτη της Θεσαλονίκης οι κυνηγοί αλλά οι φίλοι σου οι "οικολόγοι".

Την αποποινικοποίηση της πρέζας δεν την ζητάνε οι κυνηγοί.

Τα φωτοβολταικά στα καμμένα δάση δεν τα θέλουν οι κυνηγοί.

Τις βιλίτσες στα καμμένα τις Πάρνηθας δεν τις χτίζουν οι κυνηγοί.

Τα πράσινα τέλη που ισοσταθμίζουν την μόλυνση με την κονόμα δεν τα θέσπισαν οι κυνηγοί.

Η πατέντα της "κλιματικής αλλαγής" αφού πρώτα κατερευσε η προπαγανδα της υπερθέρμανσης δεν ήταν των κυνηγών.

Έχει πολύ ΜΑΣΑ η πράσινη οικολογία για να μιλάτε ακόμα για αιμοσταγής βασανιστες.
ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ, ΠΑΛΙΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ,,,ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΠΙΑΣΑΡΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

Πράσινες καρδιές,

Όλα αυτά τα βλαβερά για το περιβάλλον που παραθέτεις μπορεί να μην τα έκαναν οι κυνηγοί, αλλά ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΚΟ και τη φρικαλέα βαρβαρότητα του βασανισμού και εκτέλεσης μικρών ζώων για διασκέδαση. Κάθε λογικός άνθρωπος είναι αντίθετος με την όποια καταστροφή του περιβάλλοντος. Οι κυνηγοί όμως είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Επιπλέον, η δράση τους είναι όνειδος για τον πολιτισμό.

Τα "εκατομμύρια" μην τα μελετάς, δεν σε συμφέρει, δεν το βλέπεις; Τα ματωμένα εκατομμύρια της κυνηγετικής ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ γιατί δεν σε ενοχλούν;

Να και μια λίστα ειδών που εξαφανίστηκαν με πολύ σημαντική συμβολή του κυνηγιού τα τελευταία 100 χρόνια: http://www.buzzle.com/articles/extinct-animals-in-the-last-100-years.html.

Υπάρχουν ακόμα πολλά σημεία όπου αναφέρεται η συμβολή του κυνηγιού στην εξαφάνιση, αν θες θα βρεις δεκάδες. Θέλεις όμως; Ή μόνο κυνηγετικό τύπο διαβάζεις;

Η τακτική του θολώματος των νερών δεν θα ωφελήσει το κυνήγι και τους αιμοχαρείς βαρβάρους "χομπίστες" του. Ο βασανισμός και θανάτωση ζώων με απάνθρωπους και φρικτούς τρόπους για ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ είναι το αντικείμενο του κυνηγιού και δείχνει τα πρωτόγονα ένστικτα των ανθρώπων που ασχολούνται μ'αυτό. Καιρός να μπει στο περιθώριο, αρκετό κακό προκάλεσε.

Ευχαριστώ που στηρίζετε το σκοπό μου τόσο καλά!

ekatomiria prasines kardies είπε...

Σταμάτα γιατί γελοιοποιήσε. Η σελίδα που παρέθεσες φέρνει το εξής αποτέλεσμα

We apologize, but the page you were looking for does not exist.

Κάτι άλλο έχεις; Επίσης, ούτε μία απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα δεν έδωσες.

Έλα φτιάξε μου την μέρα, πες κι'άλλα για αιμοχαρής και αιμοσταγής βασανιστές. Έλεγα να πάω να δω ένα θρίλερ σήμερα αλλά τελικά εσείς δεν παίζεστε...είστε καλύτεροι και από τον Σπίλμπεργκ.

Ανώνυμος είπε...

Πράσινες καρδιές,

Προφανώς δεν ξέρεις να χρησιμοποιήσεις το φυλλομετρητή σου, αναμενόμενο για έναν άνθρωπο που ασχολείται με το βασανισμό και εκτέλεση ζώων για διασκέδαση, δεν σου μένει πολύς χρόνος για να μάθεις καλά κάτι πιο δημιουργικό...

Ξαναβάλε (copy-paste) την διεύθυνση ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ και η σελίδα θ'ανοίξει ως εκ θαύματος... Κάνε αναζήτηση της λέξης hunt στη σελίδα και θα δεις πόσες φορές αναφέρεται... Ελπίζω να τα καταφέρεις αυτή τη φορά.

Τί άλλες "απαντήσεις" γυρεύεις; Είπαμε, κανένας δεν απαλάσσεται από τις ευθύνες του για την καταστροφή που υφίσταται το περιβάλλον.

Πόσο μάλλον το κυνήγι, που εκτός από τη φυσική καταστροφή που επιφέρουν οι ορδές αγριανθρώπων "φυσιολατρών" με όπλα, που σκοτώνουν για διασκέδαση, είναι και από ηθικής άποψης απαράδεκτο και κατακριτέο.

Για τα εκατομμύρια της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ του κυνηγιού δεν μας λες τίποτε...

Είναι πολλά τα λεφτά, Πράσινες Καρδιές!!!

Ευχαριστώ που βρεθήκατε κάποιοι κυνηγοί να στηρίξετε το έργο μου... Υπάρχει ελπίδα.

ekatomiria prasines kardies είπε...

Μάλλον στο χωριό σου υπήρχαν λιοντάρια, τσιταχ, και πιγκουίνοι και τα εξαφάνισαν οι κυνηγοί. Αλήθεια πόσο γραφικοί μπορείτε να γίνετε εσείς οι οικολόγοι του καναπέ και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας...;

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ

Ο σκοπός του παρακάτω συμφωνητικού είναι η προστασία αφ' ενός των εθελοντών του προγράμματος και αφ' ετέρου των συμφερόντων του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, στην περίπτωση που ένα έκτακτο περιστατικό απαιτήσει άμεσες ενέργειες. Τέτοια έκτακτα περιστατικά συμβαίνουν πολύ σπάνια. Θεωρούμε όμως ότι είναι απαραίτητη η εξασφάλιση έναντι και της μικρότερης πιθανότητας, όπως επίσης και η λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα των εθελοντών του προγράμματος.

1. Ο/η αιτών/ούσα συμφωνεί ότι θα συμμετάσχει πλήρως σε όλες τις εργασίες του προγράμματος του ΕΚΠΑΖ και ως απόρροια αυτού συμφωνεί ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από το πλαίσιο των εργασιών, πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τον υπεύθυνο του προγράμματος. Εκτελεί δε όλες τις εργασίες πλην αυτών που εξ αρχής έχει δηλώσει ότι αδυνατεί να εκτελέσει.

2. Ο/η αιτών/ούσα συμφωνεί ότι η διοίκηση του ΕΚΠΑΖ μπορεί να διακόψει την συμμετοχή του στο πρόγραμμα, εάν αυτός/η εμπλέκεται σε δραστηριότητες που θέτουν σε κίνδυνο εαυτόν, τρίτους ή το πρόγραμμα. Είναι κατανοητό ότι στην περίπτωση αυτή ο/η αιτών/ούσα θα είναι υπεύθυνος για προβλήματα που απορρέουν από την συμπεριφορά του.

Δηλώνει ρητώς ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι δεν θα κάνει χρήση αλκοολούχων ποτών στους χώρους του ΕΚΠΑΖ. Θα είναι, για λόγους υγιεινής αλλά και ευπρέπειας σωστά ενδεδυμένος και θα φέρει υποδήματα όπως ορίζεται από τους υπεύθυνους του Κέντρου.

3. Οφείλει να είναι καλυμένος με αντιτετανικό ορό καθ' όλη την διάρκεια της συμμετοχής του.

4. Δικαιούται να του παρέχονται στέγη, κλίνη καθώς και χρήση κουζίνας, μαγειρικών σκευών, τουαλέτας και μπάνιου. Στις εργασίες καθαριότητας αυτών των χώρων συμμετέχουν όλοι οι εθελοντές

5. Οι εισφορές προς το ΕΚΠΑΖ δεν επιστρέφονται σε καμία περίπτωση

Για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα εργασίας στο ΕΚΠΑΖ ο κάθε εθελοντής θα εγγράφεται με 200 € που θα καταβάλλονται στο ΕΚΠΑΖ εφάπαξ (εάν δηλαδή αργότερα ο εγγεγραμμένος εθελοντής θελήσει να ξανασυμμετάσχει, δεν χρειάζεται να ξαναδώσει αυτό το ποσό).

Επίσης για τον πρώτο μήνα συμμετοχής του στο πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας και μόνο γι’ αυτό το διάστημα, ο κάθε εθελοντής υποχρεούται να συνεισφέρει με το ποσό των 40 € ανά βδομάδα. Δηλαδή, αν κάποιος εθελοντής έρθει στο ΕΚΠΑΖ για 2 εβδομάδες και για πρώτη φορά, θα εγγραφεί με 200 € και θα δώσει άλλα 2 x 40 € = 80 €.

Εάν όμως καθήσει πέραν του ενός μηνός, θα πληρώσει την εγγραφή και 4 x 40 € = 160 €, όσο διάστημα και αν καθίσει. Εάν έρθει για 2η ή πολλοστή φορά, θα πληρώσει μόνο το ποσό των 40 € ανά βδομάδα και μόνο μέχρι τις 4 βδομάδες της παραμονής του.

Με αυτά τα χρήματα καλύπτονται τα έξοδα από την χρήση ρεύματος, νερού κ.α. (accommodation cost) ενώ καλύπτεται και για πρωινό και 1 ημερήσιο γεύμα, ελληνικής κουζίνας χωρίς να περιλαμβάνεται κρέας. Το πρωινό λ.χ. περιλαμβάνει τσάι, καφέ, γάλα, ψωμί, μαρμελάδα, βούτυρο και το ημερήσιο γεύμα πατάτες, όσπρια, λαχανικά και σαλάτα. Επαναλαμβάνουμε ότι εάν ο εθελοντής παραμείνει στο κέντρο για περισσότερο από 4 μήνες, δεν θα χρειάζεται να πληρώνει για την τροφή του και τα γενικά έξοδα accommodation.

Το ΕΚΠΑΖ διαθέτει και ένα μίνι βαν για την απογευματινή έξοδο των εθελοντών, μιας και το κέντρο βρίσκεται στην εξοχή και περίπου 9 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Αίγινας, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία στο μέρος αυτό. Η κίνηση του αυτοκινήτου γίνεται μετά από συνεννόηση με το διαχειριστή του ΕΚΠΑΖ και το κόστος κίνησης δεν περιλαμβάνεται στο προαναφερόμενο χρηματικό πακέτο, όμως θα είναι οπωσδήποτε χαμηλότερο από το κόστος που θα χρειαζόταν για ένα ταξί.

ΖΗΤΩ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ...