Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Οι παράνομοι κυνηγοί δεν σκοτώνουν τρυγόνια, "σκοτώνουν" τη Ζάκυνθο.

Διαβάστε τις "απίστευτες" καταγγελίες δύο ανθρώπων που έκαναν το λάθος να έρθουν για διακοπές στη Ζάκυνθο εν μέσω "παράνομης κυνηγετικής περιόδου".

Ως πολίτες της Ελλάδος, μιας υποτιθέμενης Ευρωπαϊκής χώρας, έχουμε την υποχρέωση να αναφέρουμε μια άκρως παράνομη, επικίνδυνη και ανήθικη κατάσταση που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες του Πάσχα ως επισκέπτες στο νησί της Ζακύνθου. Μείναμε με μια παρέα σε έναν συνοικισμό της Ζακύνθου, τον Βασιλικό, από Μεγάλη Πέμπτη εώς την Τρίτη μετά το Πάσχα. Ο Βασιλικός είναι ένα φυσικής ομορφιάς, πανέμορφο τοπίο, δίπλα σε πυκνό δάσος. Όταν φτάσαμε αργά Πέμπτη βράδυ νομίζαμε ότι βρεθήκαμε στον παράδεισο, με την πλούσια βλάστηση, τα πουλάκια να κελαϊδούν, τα βατράχια από διπλανές λίμνες και την κατά τ’ άλλα ηρεμία που επικρατούσε. Για αυτούς τους λόγους άλλωστε είχαμε αποφασίσει να μείνουμε σε εκείνη την περιοχή. Η όλη παραδεισένια ατμόσφαιρα άλλαξε παρ’ όλα αυτά, ξημερώματα την Μεγ. Παρασκευή, γύρω στις 6:30 το πρωί, όταν ακούσαμε τους πρώτους πυροβολισμούς από κυνηγούς. Μετά από λίγο άρχισε να συμβαίνει κάτι που δύσκολα κάποιος που δεν το έχει ζήσει, μπορεί να πιστέψει ότι γίνεται: Οι πυροβολισμοί γινόντουσαν όλο και πιο συχνοί και πιο κοντινοί, και συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 50 κυνηγοί γύρω μας που... η συνέχεια εδώ.
Post: zantegreens

πυροβολούσαν ασταμάτητα. Βγήκαμε στο κήπο, και τα σκάγια πέφτανε πάνω μας και στα πιάτα μας. Από εκείνη τη μέρα αλλά και κάθε μέρα ξυπνάγαμε παίρνοντας τηλέφωνα την αστυνομία και τη Δασοφυλακή για τους απλούστατους λόγους,
1) ότι σε όλη την Ελλάδα το κυνήγι είναι παράνομο από τον μήνα Μάρτιο έως και τον Αύγουστο και
2) επειδή οι κυνηγοί πυροβολούσαν σε τόση κοντινή απόσταση που τίθετο πλέον θέμα ασφάλειας (νομικά πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 200-300 μέτρα μακρυά από το τελευταίο σπίτι).
Η Αστυνομία και η Δασοφυλακή, εκείνη αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες αντιδρούσαν με πολλαπλούς τρόπους – από το να ζητάνε συγγνώμη για την όλη κατάσταση, να αναγνωρίζουν τις παρανομίες που διαπράττονται, να δείχνουν ανήμποροι να διαχειριστούν την κατάσταση λόγω έλλειψης προσωπικού, να μην απαντούν στα τηλέφωνα, να καταφέρνουν να σταματούν τους πυροβολισμούς για λίγες ώρες- αλλά σε καμία περίπτωση δεν κατάφεραν ούτε να σταματήσουν την οικολογική καταστροφή, ούτε τις παράνομες πράξεις για περισσότερο από 2-3 ώρες τη μέρα, και φυσικά δεν έγινε καμία σύλληψη. Σημειωτέον ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν καθημερινά έως αργά το βράδυ όχι μόνο στη περιοχή του Βασιλικού αλλά και σε όλη τη Ζάκυνθο. Πιάνοντας συζήτηση με τους ντόπιους μάθαμε τα εξής:
1) Αυτή η καταστροφή της πανίδας στη Ζάκυνθο, μέσω του κυνηγιού, συμβαίνει κάθε χρόνο, κάθε φορά που γίνεται η μετανάστευση των πουλιών - ακριβώς την περίοδο που θα έπρεπε να απαγορεύεται,( στα Στροφάδια μονάχα υπολογίζεται οτι σκοτώνονται από κυνηγούς 15.000 τρυγόνια καθημερινά..)
2) Η Ζάκυνθος είναι ένα από τα νησιά που θεωρούνται από την Ευρωπαική Ένωση ότι χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας λόγω της πλούσιας πανίδας της, και ιδιαιτέρως των πτηνών που μεταναστεύουν συνεχώς μέσω αυτής.
3) Η Ορνιθολογική εταιρία είχε κάνει σχετικές μηνύσεις το 2008 χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα,
4) Η πλειοψηφία των ντόπιων δεν αρέσκεται στο κυνήγι, την παράνομη θήρα, και την καταστροφή της φύσης, και πάνω από όλα στη δυσαρέσκεια που προκαλούν οι πυροβολισμοί στους τουρίστες αλλά δεν τολμούν να μιλήσουν επειδή
5) φοβούνται τους κυνηγούς και
6) επειδή οι κυνηγοί έχουν την υποστήριξη του Νομάρχη Ζακύνθου και δεν τους αγγίζει κανείς.
7) Τέλος, πληροφορηθήκαμε ότι κυνηγοί και λαθροκυνηγοί είναι τα ίδια άτομα.
Την τελευταία μέρα, επειδή πια είχαμε απελπιστεί με την ανεπαρκή αντίδραση των αρχών, πήραμε τηλέφωνο τη Γ.Α.Δ.Α., η οποία μας συνέδεσε με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και εν συνεχεία με τη Κρατική Ασφαλεία. Κάναμε επώνυμη καταγγελία της κατάστασης, η οποία σταμάτησε μονάχα έως το απόγευμα. Τέλος, θα πρέπει να αναφέρω ότι η ανηθικότητα, η βία, η παρανομία, η έλλειψη ασφάλειας και η οικολογική καταστροφή στη Ζάκυνθο, με όλα τα παραπάνω στοιχεία έχουν ήδη σταλεί αλλά και θα σταλούν περαιτέρω στο ξένο τύπο. Λυπόμαστε πολύ που συνειδητοποιήσαμε πως ζούμε σε μια χώρα όπου συγκεκριμένες περιοχές της δεν θυμίζουν τίποτε άλλο παρά εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή.'

Τίνα Σταθοπούλου, PhD, Νευροψυχολόγος,
Αχιλλέας Γουάστωρ, Μουσικός

Bookmark and Share


70 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eμπαθεις,συκοφαντες και σε πολλα σημεια ψευτες και υπερβολικοι ....
Χρηζουν ψυχιατρικης εξετασης μετα μουσικης...
Και δεν θα τους στοιχισει και τιποτα...

Τα παιχνιδακια τους (ξερουν καλα τι εννοω)ας πανε να τα παιξουν αλλου ....

Ανώνυμος είπε...

επιτελους καποιος επρεπε να τα πει. Αυστηρες ποινες σε οσους κυνηγουν παρανομα!!

Ανώνυμος είπε...

*( στα Στροφάδια μονάχα υπολογίζεται οτι σκοτώνονται από κυνηγούς 15.000 τρυγόνια καθημερινά..)*

Το αλλο με τον Τοτο ,το ξερουν?

Βρε ουστ απο δω ,την επομενη φορα να πατε να μεινετε σε κανεναν που εχει περιουσια στν Δαφνη και του την εχουνε δεσμευσει για καμποσα χρονια...
Οικολογοι του γλυκου νερου...
Να σας δω μετα τι καταγγελιες θα κανετε....

Αλλα δεν φταιτε εσεις,φταινε εκεινει που σας εφεραν στην Ζακυνθο και σας εδωσαν και περιουσια...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος 7:49 ανήκει προφανώς στην ευγενέστατη τάξη των Τανγκάρων ή Βουρδούλων, που νομίζουν ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν έχουν δικαιώματα, μόνο η αφεντιά τους. Δεν μιλά παρά μόνο για τον εαυτό του, δεν είναι σαν κι αυτόν όλοι οι κάτοικοι του νησιού. Πολλοί βέβαια είναι οι Ζακυνθινοί που νομίζουν (με την πληρωμένη κάλυψη των αιρετών εργολάβων παρανομίας) ότι είναι πιο πάνω από τους Νόμους, και ενεργούν ανάλογα και θρασύτατα. Η κατάσταση που αντιμετώπισαν οι επισκέπτες του νησιού μας (στους οποίους κάθε ευσυνείδητος Ζακυνθινός οφείλει μια απολογία για τα αδικαιολόγητα) επικρατεί ακριβώς το ίδιο και σε πολλά άλλα μέρη του νησιού, με την ανοχή, κάλυψη, συμμετοχή και συνενοχή των υποτιθέμενων "αρχών". Τα σμπάρα πέφτουν μέσα στις αυλές των σπιτιών και οι κάτοικοι τρομοκρατημένοι μπαίνουν μέσα και κρύβονται για να προστατευτούν. Δεν παίρνουν πια την Αστυνομία, επειδή στο τέλος θα βρουν και το μπελά τους από πάνω, ενώ το Δασαρχείο (που δεν έχει πιάσει ούτε ένα λαθροθήρα και στο οποίο κανονικά πρέπει πάλι να κρεμάσουν σακιά με πούπουλα από απριλιάτικα τρυγόνια ως εξευτελισμό) παρακολουθεί ατάραχο να αποψιλώνονται από πεύκα καθημερινά ολόκληρες ράχες και τρίβει από χαρά τα "χέρια" του, υπάρχει βέβαια "λόγος" σοβαρός...
Το ίδιο ακριβώς ισχύει π.χ. για την οδηγική συμπεριφορά των Ζακυνθινών νεοπλουτόπαιδων με τα "φτιαγμένα" αμάξια, για τις μηχανές που οργώνουν όλη μέρα την πόλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα ξυπνώντας και ...πεθαμένους, και για άλλα πολλά παρόμοια θέματα. Ντροπή στους αιρετούς που τα ξεπουλάνε όλα για να μη δυσαρεστήσουν ψηφοφόρους και ξεκολλήσει ο κ... τους από την Καρέκλα της Κουτάλας, ντροπή στους Ζακυνθινούς που επιλέγουν να συμπεριφέρονται με αυθαιρεσία και ασέβεια προς τους συμπολίτες τους, ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα των τοπικών αρχόντων.
Από τους επισκέπτες μας ζητάμε κατανόηση και υπομονή, φίλοι μας εισέρχεστε δυστυχώς σε ζώνη οργιάζουσας αυθαιρεσίας και παρανομίας, όπου επικρατεί μόνο ο Νόμος του Θράσους. Εδώ, είμαστε δέσμιοι υπό το Κράτος των Τανγκάρων όπως ο κ. Ανώνυμος πιο πάνω. Απολογούμαστε, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνει τίποτα, γιατί το πολιτικό κόστος επιβάλλει ομερτά. Αν θέλετε να δείτε κι από αλλού τι σημαίνει Ζάκυνθος, ψάξτε δημοσιεύματα για την Πολεοδομία Ζακύνθου και θα καταλάβετε αμέσως!!!
Και πάλι συγγνώμη, προσπαθήστε να μας συγχωρήσετε. Δεν είμαστε σας λέω όλοι οι Ζακυνθινοί σε τέτοιο χάλι...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ 11.16 ΔΙΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΟΥΛΙΑΖΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΟΥΤΕ ΜΙΓΑ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΗ ΑΡΓΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ 11:16 ΚΑΙ 11:47 ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΗΝΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΚΡΙΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΓΑΣΠΑΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΘΙΜΟ. ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΙΚΟΥΝ, ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ. ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΛΙΓΟ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΣΕ ΑΝΤΡΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ. ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ, ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ ΛΙΓΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΩΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΜΑΣΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΚΑΙΝΕ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΘΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΦΕΛΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ 11.16
Για τιποτε αλλο φταινε οι κυνηγοι?
Μηπως και για το αντικυνηγετικο σου μενος,υπαρχει βαθυτερος λογος?
Εσυ τους εξισωσες(χωρις διαχωρισμο)με
κλεφτες, με τραμπουκους,με καταπατητες,με εμπρηστες,με ασυνειδητους,με,με,με,με ......
ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ...
Το απριλιατικο κυνηγι δεν καταφερε να το σταματησει ουτε η χουντα....
θα το σταματησετε εσεις?

Μαλλον απο μονο του θα σταματησει μιας και καθε χρονο λιγοστευει το θηραμα και οχι φυσικα απο τους κυνηγους...
Απο την ανοικοδομηση,την ασκοπη χρηση φυτοφαρμακων,των καμμενων εκτασεων κτλ...,λιγοστευει..
Συγνωμη πρεπει να ζητησουμε για τις ασχημες συμπεριφορες καποιων και οχι μονον μερικων κακων κυνηγων...

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ. ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΙ, ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ...ΕΔΩ ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Η' ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΧΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ????
ΨΑΞΤΕ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΨΗΦΑΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ. ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ (ΕΙΜΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ)ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ.
ΑΧ ΑΥΤΕΣ 15,000 ΤΡΥΓΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ .ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΑΤΕ.ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Προς Ανώνυμο 2:23

Μεγάλη σύγχυση έχετε, αγαπητέ! Χούντες και κυνήγια και θηράματα που λιγοστεύουν χωρίς ευθύνη του κυνηγιού, φασισμός και δημοκρατία είναι όλα ανακατωμένα στο μυαλό σας.

Μάθετε λοιπόν, ότι Ο ΚΥΝΗΓΟΣ (που υπήρξα κι εγώ):
- ΔΕΝ πηγαίνει κοντά σε σπίτια, αλλά τηρεί ευλαβικά το όριο των 300 μέτρων κι ακόμα παραπάνω
- ΔΕΝ προκαλεί φθορές σε περιουσίες
- ΔΕΝ κλέβει φρούτα, λαχανικά, σταφύλια, πεπόνια, καρπούζια κτλ.
- ΔΕΝ αφήνει τους κάλυκες και άλλα σκουπίδια στο δάσος
- ΔΕΝ ενοχλεί με κανένα τρόπο συγκυνηγούς και κατοίκους των περιοχών που κυνηγάει
- ΔΕΝ πυροβολεί αδιακρίτως χελιδόνια, πιτσούνια, γεράκια, αετούς, κότες, γάτες, σκύλους ή άλλα ζώα όταν δεν υπάρχουν θηράματα, έτσι, για να ξεδώσει
- ΔΕΝ χρησιμοποιεί παράνομα και άνανδρα μέσα προσέλκυσης θηραμάτων
- ΔΕΝ χρησιμοποιεί παρισσότερα φυσίγγια στο όπλο από αυτά που επιβάλλει ο νόμος και ο σεβασμός στο θήραμα (και βέβαια όχι οκτώ!!!)
- ΔΕΝ κυνηγά παράνομες ώρες και όταν απαγορεύεται το κυνήγι
- ΔΕΝ χρησιμοποιεί ΚΑΜΜΙΑ παράνομη τακτική κυνηγιού (π.χ. ισχυρά φώτα για λαγό)
- ΔΕΝ επιτρέπει στο σκύλο του να προκαλεί ζημίες σε περιουσίες
- ΔΕΝ αναζητεί ποτέ άλλο θήραμα αν δεν καταβάλλει κάθε προσπάθεια να βρει το τελευταίο που χτύπησε
- ΔΕΝ βασανίζει χτυπημένα θηράματα
- και βέβαια, ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ, επειδή καταλαβαίνει (αν έχει μυαλό και δεν είναι φανατισμένος, κομπλεξικός και ηλίθιος) ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το κάνει.

Αν αναρωτιέστε, αγαπητέ, γιατί άφησα εδώ και πολλά χρόνια το τουφέκι, ήταν επειδή σιχάθηκα να βλέπω "κυνηγούς" σαν κι εσάς να κάνουν συστηματικά όλα τα παραπάνω, και δεν ήθελα πια να ανήκω σε μια τόσο ασεβή και χαμηλού επιπέδου ομάδα "ανθρώπων". Δυστυχώς η πλειονότητα είναι ανάξιοι να λέγονται "κυνηγοί", είναι απλά ημιμαθείς πιτσιρικάδες με καραμπίνες.

Ελπίζω να απάντησα στην απορία σας. Τα όσα γράφω απαντούν και στο γιατί οι Ζακυνθινοί "κυνηγοί" έχουν τη χειρότερη δυνατή φήμη σε όλη την Ελλάδα με την ασυδοσία και τη γαϊδουριά τους, σε σημείο που σε πολλά μέρη ΔΕΝ τους νοικιάζουν κατάλυμα αν μάθουν ότι είναι από τη Ζάκυνθο!!! Αλλά αυτό σίγουρα εσείς ήδη το γνωρίζετε καλά...

Και ένα μεγάλο "ΜΠΡΑΒΟ", επειδή κανείς δεν μπορεί να σας σταματήσει από το να παρανομείτε, κυνηγώντας τώρα τον Απρίλη (τόσο "δημοκράτης" είστε!). Εσάς περιέγραφα με όλα τα πιο πάνω, μεγάλε σπόρτσμαν, παράνομε "κυνηγέ".

Ντροπή σας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ.ΠΑΣΧΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΛΛΛΛΟ ΚΥΝΗΓΟ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ μαλλον ειναι ο ιδιος που εκανε την απαπαδεκτη αυτη καταγγελια ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΤΟΥΦΕΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΚΘΝΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΥΝΗΓΟΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΖΗΛΕΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.ΜΗΠΩΣ ΘΕΡΙΖΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ?ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΠΟΥ ΕΡΧΟΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΜΠΑΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΗ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟΥ Μ. ΣΑΒΒΑΤΟΥ? ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΡΙΟΤΕΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΥΡΕΣΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΛΕΜΟΝΙΑ -ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ Κ.Τ.Λ.ΘΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΟΝΟΜΑ

Ανώνυμος είπε...

*Αν αναρωτιέστε, αγαπητέ, γιατί άφησα εδώ και πολλά χρόνια το τουφέκι, ήταν επειδή σιχάθηκα να βλέπω "κυνηγούς" σαν κι εσάς να κάνουν συστηματικά όλα τα παραπάνω, και δεν ήθελα πια να ανήκω σε μια τόσο ασεβή και χαμηλού επιπέδου ομάδα "ανθρώπων". Δυστυχώς η πλειονότητα είναι ανάξιοι να λέγονται "κυνηγοί", είναι απλά ημιμαθείς πιτσιρικάδες με καραμπίνες.*

Eχετε απολυτο δικιο σε οσα λετε και προπαντως στους χαρακτηρισμους σας...Σας τιμουν ιδιαιτερως..
Απο την αρχη φανηκατε οτι ειστε ατομο με ορμονικες #ιδιαιτεροτητες#....
Σας το ειπα εξαλλου απο τα πρωτα post...
Δεν πειραζει ομως...Παντως ΚΑΙ η αγκαλια,των σωστων ειναι ΜΕΓΑΛΗ, και μπορειτε οποτε θελετε να επιστρεψετε...
Καληνυχτα σας....

Οι υπολοιποι αναγνωστες ,ας με συγχωρησουν για το επιπεδο των απαντησεων αλλα η επιλογη ηταν αλλου...

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 9:12:00 δεν πρεπει να ξεχνατε οτι το ντουφεκι δεν ειναι προεκταση του πεους σας, ουτε το υποκαθιστα. Ενας κατοικος του νησιου.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι θέλουν να αποδείξουν οτι το όπλο κάνει τους άνδρες.
Ελα όμως που δεν...
Κι αυτό περί μη απαγόρευσης επι Χούντας να μην το επικαλούνται δεν τους τιμά,γιατί δεν τους φοβάται κανείς,απλά τους λυπούνται για όλα όσα τους λείπουν και νομίζουν οτι τα υποκαθιστούν με το όπλο.

Ανώνυμος είπε...

*πρεπει να ξεχνατε οτι το ντουφεκι δεν ειναι προεκταση του πεους σας, ουτε το υποκαθιστα*

Απο δω το πας, απο κει το πας,ολο εκει ειναι στο μυαλο σου...
Φτανει πια...
Απο μενα ΤΕΛΟΣ.
Καλο μηνα....

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ............

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΓΟΥΑΣΤΩΡ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ [ΕΑΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ] ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΣΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΜΠΑΡΟΚΟΠΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο Δημοκράτης!
Καλά κάνετε και επικαλείστε τη Χούντα.Αφού Φασισταριό είστε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι βέβαια κυνηγός, αλλά από αυτά που διαβάζω εδώ, ούτε θα ήθελα ποτέ να είμουν. Φαίνεται ότι πολλοί από τους κυνηγούς έχουν πολύ σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και απωθημένα, αλλά τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν με ένα όπλο στο χέρι και τη νοοτροπία που παρουσιάζεται πολύ καλά εδώ. Εκείνο το "ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΝΑΙ Η ΟΧΙ?ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ." είναι όλα τα λεφτά! Γραφολογικά, τα κεφαλαία γράμματα δείχνουν ότι πάσχει από μεγαλομανία και έμμονες ιδέες... Ο άνθρωπος χρειάζεται κατεπειγόντως ψυχολογική βοήθεια... Είναι δυνατόν να κρατάει όπλο; Πόσοι άλλοι άραγε είναι σαν κι αυτόν;

kostas είπε...

Αφιερωμενο,σε αυτους που δηλητηριαζουν ψυχες με αντικυνηγετικο μενος...

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=648280

Rec-memberX είπε...

Σε όποιον αφορά:

Άκου να δεις, θες δε θες, η χούντα έπεσε και η Ελλάδα έχει σύνταγμα και νόμους.

Επίσης, οι απειλές κατά προσώπων και περιουσιών, χρήζουν έρευνας.

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΛΕΕΙ "ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΨΑΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΕΡΑΤΑΣ"

Ανώνυμος είπε...

Αθλητες κυνηγοι πρεπει να καταλαβετε οτοι ΔΕΝ σας ανηκουν ολα τελικα....
Δεν πρεπει να κυνηγατε των Απριλη,αλλα αν κρινω απο της απαντησης σας!!!!!ειστε ακομα με τους προγονους μας στη σπηλια γυμνοι με ροπαλα,κυνηγια και εχει ο θεος...αξοιη της μοιρας σας.
θα επρεπε να τρεπεστε μονο για των τροπο που αντιδρατε οσω για το κυνηγι θα σας πω μονο οτι το τρηγωνη των Απριλη ταξηδευη 72 ωρες σηνεχια πανω απο την ερημω να παει να γενηση στην βορια Ευρωπη.και εσει αθλητη κυνυγε το σκωτονεις.αυτο και μονο τα λεει ολα.Βεβαια δεν υπαρχη προβλημα το νησι οπως σε ολα τους τομεις ετσι και εδω ειναι μπου..........λο και ετσι θα την περασουμε και φετος,αλλα εσει Ελληνα που παραπωνιεσε καθημερηνα απο σενα θα αλαξη αυτο....
Αλλα ξεχασα ουτε επει χουντας τωρα!!!!!!
Αυτα μην τα λες αγνωστε φιλε γιατη δεν σε τιμανε!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω στούντια σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ανάμεσα σε αυτά και στη Ζάκυνθο, και φέτος αλλά όπως και παλαιότερες χρονιές, πελάτες Ελληνες και ξένοι φύγανε από τη Ζάκυνθος, τώρα το Πάσχα χαρακτηρίζοντάς μας "τριτοκοσμικούς" σε σχέση με το όλο θέμα του κυνηγιού. Και ότι θα πληροφορούσαν σχετικά τα πρακτορεία τους και φίλους..

Ανώνυμος είπε...

Oπότε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου παραδέχεται ανοιχτά τη στήριξη της παρανομίας; είναι θρασύς ή ανόητος; Οποιοσδήποτε μπορεί να τον καταγγείλει τώρα..

http://www.imerazante.gr/imera/news/detail.php?ID=16207

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΔΙΚΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΗΜΙΚΟ ΘΗΡΑΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΙ ΔΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΥΓΟΝΑΚΙΑ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ..ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΝΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.ΜΙΑ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΝΑΤΕ?ΠΟΤΕ?..ΧΑΙΡΕΤΕ

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΦΙΛΟΙ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΟΙ?

Ανώνυμος είπε...

OTI ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΑΠΛΩΣ ΕΝΝΟΩ ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΚΥΝΗΓΙΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ Κ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ Η ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕΡΗ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ "ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ" ΠΕΡΤΙΕΡΓΑ..ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΜΙΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ..Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ?

Ανώνυμος είπε...

Α το θέμα είναι τα φυτοφάρμακα; Πως άλλαξε έτσι η θεματολογία;

Οι κυνηγοί οι ίδιοι στα blogs τους παραδέχονται ότι όλα όσα υποστηρίζουν ότι κάνουν για το περιβάλλον, πρώτον δεν τα κάνουν και δεύτερον αν/όταν τα κάνουν είναι για να φανούν "καλοί" προς τα έξω..

Ακόμη και να έκαναν οτιδήποτε για το περιβάλλον δεν δικαιολογεί με τίποτε τη καταστροφή του. Αυτά τα κάνουν οι Αμερικάνοι που λένε ότι μπορούν να βομβαρδίσουν το Ιράκ εφόσον μπορούν και να το ξαναφτιάξουν..

Ευτυχώς που έχουμε κάποιους Θεούς-κυνηγούς..σε αυτόν τον πλάνήτη να κρατάει τη φυσική ισσοροπία του, αλλιώς θα είχαν όλα αφανιστεί εως τώρα..

Αν μπει κάποιος στο ΕΘΙΑΓΕ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα δει ότι κινδυνεύουν τα επόμενα 20 χρόνια να εξαφανιστούν καμια 20 είδη εξαιτίας του κυνηγιού..

Τα άλλα είναι μπουρδολογίες για να σκοτώνετε για διασκέδαση ενώ οι γυναίκες σας-ως γνωστόν-περνάνε την ώρα τους σε πιο ευχάριστες αγκαλιές..

Ανώνυμος είπε...

OXI TO ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ "ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΘΕΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΚΩΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ "ΓΑΡΓΑΡΑ" ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ..ΚΑΝΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΕΚΕΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΡΥΓΟΝΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑ..ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΩΝ 15000 ΤΡΥΓΟΝΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣΤΕΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ ΟΠΟΥ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ..ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΘΗΜΕΝΑ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΝΩ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΟΧΙ?..ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.ΤΑ ΜΙΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι φίλε "Κυριακή, 3 Μάϊος 2009 8:49:00 μμ" να έφταιγαν "ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΕΡΗ" (!?)ούτε στον κάμπο δηλ. δεν πρέπει να χτίζουμε; Διότι μόνο την κρεββατο-κάμαρά μας δεν έχετε κάνει πόστο ακόμα.Τα σκάγια πέφτουν πανταχόθεν. Δεν τολμάς να βγείς απο το σπίτι μην πας απο αδέσποτη.
Οσο για τα Στροφάδια,ας μην ήταν ο Δεσπότης και σίγουρα θα έφτιαχναν εκεί τη Μαρίνα, για να δένουν τα χιλιάδες σκάφη που θα συνέρρεαν.
Ξεχνάμε τα προηγούμενα χρόνια;;;

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω να γίνεται χαμός με το θέμα:

Παρεπιπτόντως για όσους ζουν στο μικρό τους κόσμο..έχει γίνει σχετική επερώτηση στη Βουλή για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα αποδημητικά πουλιά των Ιονίων νήσων πρόσφατα
(http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9906), το Έθνος (://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13067&subid=2&tag=8400&pubid=3222763) αναφέρεται στο «πάρτυ» που στήνεται στα Στροφάδια, μια σειρά από σχετικές εκκλήσεις και καταγγελίες της Ορνοθολογικής Εταιρείας για τη Ζάκυνθο(http://www.ornithologiki.gr/gr/politiki/show_article.php?artID=276&locale=gr ) (http://www.ornithologiki.gr/gr/politiki/show_article.php?artID=337&locale=gr), και το Σκαι τη προηγούμενη βδομάδα είχε εκπομπή ακριβώς για την καταστροφή της πανίδας της Ζακύνθου από τους κυνηγούς..

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί θα πρέπει οι κυνηγοί που τηρούν τους νόμους και σέβονται το περιβάλλον να υπερασπίζονται κατ' αυτό τον τρόπο τους παράνομους, που σε τελική ανάλυση δεν σέβονται ούτε τους εαυτούς τους;

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα του Καραγκιόζη και του παραλόγου, ο παράνομος έχει δικαιώματα, ενώ ο νομοταγής όχι. Οι "υπηρεσίες" του "κράτους" εν τω μεταξύ, ανύπαρκτες - κάθε μέρα κυκλοφορούν στη Ζάκυνθο σε όλους τους αγροτικούς δρόμους δεκάδες τζιπ με το όπλο και το σκύλο στο κουτί πίσω και κανέναν δεν σταμάτησε το εξευτελισμένο δασαρχείο για έλεγχο. Αν εγώ κάθε μέρα βλέπω δεκάδες από δαύτους, γιατί δεν πιάνει ποτέ κανέναν η θηροφυλακή; Ποιον κοροϊδεύουν όλοι αυτοί για το μισθό που παίρνουν; Ντροπή τους που αφήνουν κάθε παράνομο να κάνει ότι θέλει και δίνουν και το δικαίωμα στον κόσμο να λέει ότι άλλα κίνητρα έχει η αδράνεια τους.
Και τελοσπάντων, το κυνήγι πρέπει πια να σταματήσει. Οι επιθυμίες μερικών άμυαλων ανθρώπων δεν μπορεί να είναι πάνω από το συλλογικό συμφέρον, και αυτοί πρέπει να τιμωρούνται όταν παρανομούν. Σε τούτη τη χώρα κάμαμε νόμο τη βλακεία και πληρώνουμε τα αποτελέσματα...

Ανώνυμος είπε...

ΗΜΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΑΦΗΣ ΝΟΜΙΖΩ,ΕΚΑΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ,Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ? ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΟΛΟΙ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟΝ ΑΤΣΑΡΑΝΤΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΗ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΩ,ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ,ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ(ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΝΕΚΡΑ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ?)Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ..

Ανώνυμος είπε...

Μεγάαααααααααλη ησυχία ακούγεται από Δασαρχείο μεριά... Κάτι φαίνεται θα έχει η ουρά τους!

Όσο για τον αγανακτισμένο τσιχλόμαγκα - "κυνηγό", απορώ γιατί δεν τούπε ακόμα κανείς τι ακριβώς να κανει την καραμπίνα του;!!

Ανώνυμος είπε...

Το να εχεις χομπυ τον θανατο ειναι ενδειξη ψυχικης ασθενειας.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε την απάντηση των καταγγελώντων προς τα ΜΜΕ και Κρατικούς φορείς στο in.gr, μετά τη δημοσίευση του θέματος στην "Ημέρα"



http://www.in.gr/news/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=829017&lngChapterID=878636&lngItemID=1008613

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΨΥΧΙΑΤΡΕ..ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΤΑ ΤΡΩΜΕ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΡΩΣ ΚΡΕΑΣ Η ΨΑΡΙ?

Ατσάραντος είπε...

Η ανταπάντηση των καταγγελώντων από το in.gr


Δευ 4/5/2009 6:32 μμ
Επίσημη και έγγραφη έγκριση παράνομου κυνηγιού στη Ζάκυνθο από τις αρχές!!!

'Προς αρμόδιους κρατικούς φορείς και ΜΜΕ:
Μετά από επιστολή μας προς τα Υπουργεία Τουρισμού, Δημοσίας Τάξης, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και σε συγκεκριμένα ΜΜΕ (http://www.in.gr/news/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=829017&lngChapterID=878636&lngItemID=1008613) σχετικά με την απίστευτη ασυδοσία του κυνηγιού στο νησί της Ζακύνθου, οι εξής απαντήσεις δόθηκαν στην εφημερίδα «Ημέρα», από το Νομάρχη Ζακύνθου Διονύση Γάσπαρο και τον πρόεδρο του κυνηγετικού συλλόγου Ζακύνθου Διονύση Μακρή σχετικά με το θέμα:

(http://www.imerazante.gr/imera/news/detail.php?ID=16207)

“Δεν είμαι αρμόδιος”
Στο δημοσίευμα, άμεση ήταν η αντίδραση του νομάρχη, Διονύση Γάσπαρου, που υποστήριξε ότι θα αναζητήσει κατ' αρχήν την ταυτότητα των δύο ατόμων και αν όσα αναφέρουν στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα. “Επειδή αναφέρονται στο νομάρχη, αν παρατήρησαν κάτι μη σύννομο και επειδή με εμπλέκουν, θα μπορούσαν να επισκεφθούν τη νομαρχία ή να με αναζητήσουν για να δοθούν εξηγήσεις”, υποστήριξε ο ίδιος.
Με δηλώσεις του στην “Ημέρα”, επεσήμανε ότι θα δώσει απάντηση μέσω της ιστοσελίδας της νομαρχίας στο διαδίκτυο, αναζητώντας παράλληλα τους καταγγέλλοντες. Επεσήμανε, ότι πρόκειται για θέμα που “δεν έχει αρμοδιότητα ο νομάρχης”, υπογραμμίζοντας πως του “φορτώνουν θέματα” χωρίς να εμπλέκεται. “Η κυνηγετική περίοδος αρχίζει τον Αύγουστο, τελειώνει το Μάρτιο και ορίζεται, από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης”, ανέφερε, καταλήγοντας πως δεν έχει δεχτεί για το θέμα καμία καταγγελία.

“Δεν πρόκειται να το απαγορεύσουμε εμείς”
Σκληρή ήταν η αντίδραση του προέδρου του κυνηγετικού συλλόγου, Διονύση Μακρή, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες και ψεύδη. “Εγώ δεν μπορώ να απαγορεύσω το κυνήγι. Αυτό δεν συνέβη ούτε το 1982 που ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις. Από τότε ως και σήμερα αυτή την περίοδο, στη Ζάκυνθο κυνηγάμε”, τόνισε.
Χαρακτήρισε ψέματα τις αναφορές για τα Στροφάδια, υπογραμμίζοντας ότι τα νησιά φυλάγονται τα τελευταία 10 χρόνια και κανείς δεν προσεγγίζει εκεί, ενώ σε σχέση με τις ημέρες του κυνηγιού υπογράμμισε πως τα θηράματα είναι λίγα και μόνο φέτος υπήρξε ορισμένη δραστηριότητα και όχι όλες τις μέρες. “Για τρία χρόνια, λόγω και των καιρικών συνθηκών δεν υπήρχε καθόλου δραστηριότητα”, υποστήριξε, προσθέτοντας πως τα μοναδικά είδη που μπορούν να κυνηγήσουν οι ζακυνθινοί είναι τα τρυγόνια και ο λαγός που προστατεύεται, εφόσον δεν υπάρχουν άλλα θηράματα.
Στάθηκε και στην οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται λόγω κυνηγιού, υποστηρίζοντας ότι απ' αυτό συντηρούνται δεκάδες καταστήματα με κυνηγετικά είδη, καφενεία στα χωριά, αλλά και συνταξιούχοι που νοικιάζουν “πόστα” στο Κερί και το Βασιλικό.
“Το κυνήγι τον Απρίλιο θεωρείτο παλαιότερα γιορτή. Αποτελεί για εμάς τρόπο ζωής και δεν το σταμάτησαν οι κατακτητές που βρέθηκαν κατά καιρούς στο νησί, ούτε η χούντα. Τώρα, αν θέλουν να σταματήσουμε ας αναλάβουν οι αρμόδιες αρχές. Εμείς δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό” κατέληξε.


Οι παραπάνω ανακοινώσεις βρίσκονται σε απόλυτη αντίφαση μεταξύ τους αλλά και με τον εαυτό τους.

Ο κ. Νομάρχης, φοβούμενος προφανώς το πολιτικό κόστος μιας ξεκάθαρης θέσης δηλώνει από τη μία ότι δεν είναι αρμόδιος για το θέμα και από την άλλη αναρωτιέται γιατί δεν τον επισκεφτήκαμε ώστε να δώσει εξηγήσεις. Αναρωτιόμαστε α) τι εξηγήσεις θα μπορούσε να δώσει κάποιος ο οποίος δεν είναι αρμόδιος και β) γιατί όταν τον καλούσαμε, εργάσιμη μέρα, δεν ήταν εκεί.

Επιπλέον, ο κ. Νομάρχης χρησιμοποιώντας 'απειλητικό' ύφος λέει ότι θα αναζητήσει τους καταγγέλλοντες ώστε να διερευνήσει αν όντως συνέβη κάτι που δεν είναι σύννομο, δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς μας λέει ότι όλα έγιναν με το γράμμα του νόμου, ενώ ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου λέει οτι το κυνήγι αυτή την περίοδο (τον Απρίλιο) είναι παράδοση και 'γιορτή' που ούτε καν η χούντα μπόρεσε να σταματήσει. Δηλαδή παραδέχεται και ευλογεί τη δράση αυτή. Μας πληροφορεί δηλαδή οτι οι κυνηγοί της Ζακύνθου είναι υπεράνω νόμου, νομαρχών, αρχών, αστυνομίας, δασοφυλακής, ακόμα και χούντας.

Ο νομάρχης Ζακύνθου δηλαδή, (που έχει διατελέσει και πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Ζακύνθου από το 1995 έως το 1999, όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα της νομαρχίας Ζακύνθου) ΘΕΛΕΙ να τηρήσει το νόμο αλλα δεν μπορεί, γιατί στο νησί της Ζακύνθου ίσως υπάρχουν τοπικοί νόμοι 'γιορτές', οι οποίοι υπερισχύουν των νόμων του κράτους.

Αναρωτιόμαστε τέλος πως ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου πέρα του ότι επίσημα και εγγράφως συναινεί σε παράνομη δράση, αρνείται το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στη Ζάκυνθο όταν μόλις πρόσφατα έγινε σχετική επερώτηση στη Βουλή για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα αποδημητικά πουλιά των Ιονίων νήσων (http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9906), όταν σε γνωστά κυνηγετικά περιοδικά της Ζακύνθου(π.χ., http://inzante.org/issues/16.pdf) προβάλλονται εικόνες παρανομίας (π.χ. , πολλά περισσότερα πτηνά σκοτωμένα από ότι προβλέπει ο νόμος ανά άτομο, ή κυνήγι στο χιόνι..), όταν το φιλοκυνηγετικό Έθνος (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=13067&subid=2&tag=8400&pubid=3222763) αναφέρεται στο «πάρτυ» που στήνεται στα Στροφάδια, όταν έχουν υπάρξει μια σειρά από σχετικές εκκλήσεις και καταγγελίες της Ορνοθολογικής Εταιρείας όλα τα τελευταία χρόνια (http://www.ornithologiki.gr/gr/politiki/show_article.php?artID=276&locale=gr ) (http://www.ornithologiki.gr/gr/politiki/show_article.php?artID=337&locale=gr), όταν το Σκάι μόλις την προηγούμενη βδομάδα, Πέμπτη 23 Απριλίου 2009, προβάλλει ειδικό αφιέρωμα για την ασυδοσία του Κυνηγιού στα Ιόνια νησιά και δη στη Ζάκυνθο, όταν στην τηλεφωνική έκκλησή μας στη Δασική Υπηρεσία να έρθει στο Βασιλικό που γίνεται «πόλεμος», μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν καθότι ο «πραγματικός πόλεμος» γίνεται στα Στροφάδια όπου και βρίσκονταν..

Τέλος, αν και εφόσον η Θηροφυλακή είναι ανίκανη να τηρήσει του νόμους (καθότι πληρώνεται από τη Κυνηγετική Συνομοσπονδία..), γιατί το κράτος εμφανίζεται ανίκανο να προσλάβει και να εκπαιδεύσει ανεξάρτητους πολίτες από, διαφορετικές από την προέλευσή τους περιοχές, υπεύθυνους για την εφαρμογή των σχετικών νόμων;

(Οφείλουμε να επαναλαμβάνουμε κάποια ερωτήματα, μέχρι να πάψουν να είναι ρητορικά..).

Με εκτίμηση.'

Αχιλλέας Γουάστωρ, Μουσικός,

Τίνα Σταθοπούλου, PhD, Νευροψυχολόγος

Ανώνυμος είπε...

Οι δικαιολογίες ή προφάσεις ή επιχειρήματα που προβάλλουν οι "κυνηγοί" δεν αντέχουν ούτε στην πιο καλοπροαίρετη κριτική. Όσο για τις υποτιθέμενες "αρχές" της Ζακύνθου, ασχολούνται μόνο με το τερπνόν και το ωφέλιμον! Τα άλλα, άστα!

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητέ Kostas,

Το "αντικυνηγετικό μένος" υπάρχει μόνο στη φαντασία σου. Οι πράξεις των "κυνηγών" είναι δεδομένες, και η αναστάτωση που προκαλούν ορισμένοι παράνομοι λειτουργεί ως ρετσινιά για το σύνολο των κυνηγών. Ας αποβάλλουν, αν θέλουν, οι "σωστοί" κυνηγοί τους ασύδοτους, για να μη δίνονται δικαιώματα κριτικής του συνόλου του κυνηγετικού κόσμου. Διαφορετικά, ας μη ζητούν τα ρέστα κιόλας.

Το δυσάρεστο γεγονός που μας έστειλες να θυμηθούμε πρέπει να μας κάνει να συμπαθήσουμε την παρανομία και την αυθαιρεσία; Όσο και αν παραδεχόμαστε όλοι ότι ο άνθρωπος που σήκωσε όπλο και αφαίρεσε ζωές συνανθρώπων μας πρέπει να κριθεί για την πράξη του, από την άλλη μεριά υπάρχει η μαρτυρία ότι τα θύματα έμπαιναν με το έτσι θέλω στην περιουσία του και του προκαλούσαν με τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους μεγάλη αναστάτωση για αρκετό διάστημα χρόνου, ώστε να τον φέρουν στην έξαλλη κατάσταση που τον οδήγησε στο φρικτό έγκλημα. Αναρωτιέται εύλογα κανείς: τι δουλειά είχαν στην περιουσία του και κοντά στα ζώα του, εφόσον τους είχε ζητήσει να μην πηγαίνουν εκεί; Χάθηκαν όλα τα άλλα μέρη να κυνηγήσουν; Αν ήταν η δική σου περιουσία και ζώα θα καθόσουν να τους κοιτάς αδιαμαρτύρητα, επειδή συμπαθείς το κυνήγι; Ας σοβαρευτούμε, λοιπόν, κάποτε. Ας σέβονται οι κυνηγοί τους νόμους και τους συνανθρώπους τους, πριν ζητήσουν τη συμπάθεια και συμπαράσταση του κόσμου. Δηλώσεις του τύπου "ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΣΜΠΑΡΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΜΠΑΡΟΚΟΠΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ." δεν κάνουν κανένα καλό στην εικόνα των κυνηγών, που ήδη είναι πολύ άσχημη στην Κοινή Γνώμη. Ο περιορισμένης, απ'ότι φαίνεται, κοινωνικής αντίληψης άνθρωπος που εκφράζεται έτσι, δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται να κρατά όπλο και να νομίζει ότι έτσι αποκτά κάποια αξία. Όταν κρατάς όπλο, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός και πολύ υπεύθυνος, επειδή ζεις μέσα στην Κοινωνία των Συνανθρώπων σου, που σου ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ να το κρατάς, ΥΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ?ΑΝ ΘΥΜΗΘΩ ΚΑΙ ΤΑ 15000 ΤΡΥΓΟΝΙΑ..ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΜΑΣ ΛΕΤΕ

kostas είπε...

#Όσο και αν παραδεχόμαστε όλοι ότι ο άνθρωπος που σήκωσε όπλο και αφαίρεσε ζωές συνανθρώπων μας πρέπει να κριθεί για την πράξη του, από την άλλη μεριά υπάρχει η μαρτυρία ότι τα θύματα έμπαιναν με το έτσι θέλω στην περιουσία του και του προκαλούσαν με τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους μεγάλη αναστάτωση για αρκετό διάστημα χρόνου, ώστε να τον φέρουν στην έξαλλη κατάσταση που τον οδήγησε στο φρικτό έγκλημα. Αναρωτιέται εύλογα κανείς: τι δουλειά είχαν στην περιουσία του και κοντά στα ζώα του, εφόσον τους είχε ζητήσει να μην πηγαίνουν εκεί; Χάθηκαν όλα τα άλλα μέρη να κυνηγήσουν; Αν ήταν η δική σου περιουσία και ζώα θα καθόσουν να τους κοιτάς αδιαμαρτύρητα, επειδή συμπαθείς το κυνήγι;#

Οχι,θα τους σκοτωνα....

Με συγχωρεις που θα στο πω :
Εισαι με τα καλα σου ανθρωπε μου?
Τι γραφεις μεσημεριατικα?
Παιδια εχεις?Αμα ηταν καποιο δικο σου και ακουγες τον φονια να σου τα ελεγε αυτα ,τι θα εκανες?
Πραγματικα, να σοβαρευτουμε λιγο...
Ντροπη...

kostas είπε...

#όταν σε γνωστά κυνηγετικά περιοδικά της Ζακύνθου(π.χ., http://inzante.org/issues/16.pdf) προβάλλονται εικόνες παρανομίας (π.χ. , πολλά περισσότερα πτηνά σκοτωμένα από ότι προβλέπει ο νόμος ανά άτομο, ή κυνήγι στο χιόνι..)#
http://www.imageshack.gr/view.php?file=t5ztd2gmarhxnc0lcikx.jpgΚαι ψευτης και συκοφαντης κατ εξακολουθηση και εν γνωσει του,ο συγκεκριμενος κυριος...
Μαλλον εχει μπερδεψει,το πουλι με το βιολι...
Αλλα δεν φταιει αυτος αλλα αυτοι που με δηλωσεις τους συντηρουν αυτην την υπερβολη...

Ανώνυμος είπε...

Κώστα θα σε στεναχωρήσω αλλά αυτό μου θυμίζει το "ουδεμία σχέση υπάρχει με υπαρκτά πρόσωπα και καταστάσεις". Ε δεν είμαστε και τόσο ηλίθιοι. Δηλαδή τα είχαν στην κατάψυξη από πέρυσι και τα ξεπάγωσαν για τη φωτογραφία!!!!
Έλεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Kostas,

Σύνελθε φίλτατε άνθρωπέ μου,

Κανείς δεν σου είπε να σκότωνες κανένα. Μη πιάνεις το τουφέκι. "Αδιαμαρτύρητα"
ήταν η λέξη. Εκτός αν για σένα "διαμαρτυρία" σημαίνει να σκοτώσεις αυτόν που σε ενοχλεί... Δε νομίζω.

Τα υπόλοιπα που μας λες είναι δυστυχώς άσχετα με το θέμα, και η προσπάθεια να ρίξουμε συναίσθημα τύπου σαπουνόπερας ("παιδιά έχεις" ή "ο φονιάς" κτλ.) δεν ταιριάζουν σε σοβαρή κουβέντα ανδρών, αν βέβαια επιθυμείς να κάνουμε τέτοια.

Το θέμα είναι αν κάποιοι, με την πρόφαση ότι είναι "κυνηγοί", δικαιούνται να παρανομούν. Ε, λοιπόν, ΔΕΝ δικαιούνται, όπως και να το κάνεις, όπως και να το δεις.

Όσο για τον άλλο φίλο που νομίζει (με το δικό του το μυαλό) ότι δίνονται "ελαφρυντικά" στον εγκληματία, προφανώς θεωρεί και εκείνος ότι οι προκλήσεις αποτελούν "ελαφρυντικό" όταν μετά από αυτές τελείται ένα έγκλημα. Δικά του λόγια...

Κύριοι, η υπερβολική σας "αγανάκτηση" και οι αντιδράσεις σας που ξεφεύγουν πάντοτε από το κύριο θέμα προδίδουν κάποια εμπάθεια, που είναι φανερή, όσο και αν θέλει κανείς να σας αναγνωρίσει το ελαφρυντικό της αγάπης σας προς το κυνήγι...

Απαλλαγείτε, αν μπορείτε, για λίγο από αυτήν και παραδεχτείτε, ότι η παρανομία είναι απαράδεκτη, από όπου και αν προέρχεται, και ότι οι Ζακυνθινοί, συνολικά ως Κοινωνία, ΔΕΝ θέλουμε την παρανομία και την αυθαιρεσία, όσα κι αν συμβαίνουν γύρω μας...

Εκτός κι αν εσείς τη θέλετε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ ΦΟΝΙΑ? ΓΙΑΤΙ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΣΕ?ΑΥΤΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΜΕΝΟΣ..ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Τα είδα τα πουλιά..βασικά είναι ψεύτικα..και το χιόνι είναι βαμβάκι από το Θεσσαλικό κάμπο..

kostas είπε...

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009 3:01:00 μμ EEST

Καλα απο κυνηγι δεν ξερεις,ελληνικα δεν ξερεις να διαβαζεις?
Διυκρινιζεται οτι πολλες απο τις φωτογραφιες με μεγαλο αριθμο θηραματων ειναι μετα απο ομαδικο κυνηγι η και πολλων ημερων..Ελεος πια..

Τρίτη, 5 Μάϊος 2009 3:01:00 μμ EEST

ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ,ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ...

Οποιος θελει προσυπογραφει και εμπρακτα αποδεικνυει οτι καυτηριαζει τα κακως κειμενα του κυνηγιου, χωρις εμπαθεια και προκαταληψη..
Για να δουμε λοιπον,τωρα,ποιος προσυπογραφει?
Να ειστε σιγουρος ουτε ο καταγγελων μετα της συζυγου του θα προσυπογραφαν,ουτε πολλοι απο τους πιο πανω που εριξαν ολη την χολη τους στους κυνηγους...
ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΣ ΠΟΣΤΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ..
Εκτος αν θεωρεις φιλε μου οτι εγω που ειμαι *εχθρος* του ποδοσφαιρου πχ δικαιουμαι να λεω οτι εμαι αντικεμενικος κριτης των οσων συμβαινουν εκει...
Για να αρχισουμε μετα και τα ανεκδοτα...

Ανώνυμος είπε...

Υποκλινόμαστε στην παράδοση...
Επίσης παράδοση ήταν οι ανθρωποθυσίες, η χρήση παιδιών στα ορυχεία, η έλλειψη δικαιωμάτων των γυναικών, οι σκλάβοι...
Ναι, ναι υποκλινόμαστε στην παράδοση, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο μόνος τρόπος για να νοιώθουν κάποιοι άντρες, άντρες..

Ανώνυμος είπε...

Μ΄αρέσει που βάζανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Παρέμβαση του Νομάρχη ζητούσαν οι άνθρωποι να σταματήσει το μακε-λειό,κι αναρωτιούνται επίσης που να ήταν εργάσιμη ώρα!
Τον πρώτο κυνηγό (προσόν αποτυπω-μένο & στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας)του νησιού μας αναζητούσαν;Και περίμεναν να παρέμβει;
Δεν ήξεραν,δεν ρώταγαν;
Το έντονο μαύρισμα των περισσό-τερων αιρετών & μη αυτό τον καιρό,δεν είναι απο σολάριουμ.
Μάντεψεεεεεεεεεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

@Kostas

Φίλε, δεν υπάρχουν "εχθροί του κυνηγιού". Δεν ξύπνησε ποτέ κανένας με την έμμονη ιδέα να τα βάλει ξαφνικά με το κυνήγι. Το κύριο πρόβλημα είναι ότι το κυνήγι έχει κανόνες, που δεν τηρούνται από πολλούς από όσους το εξασκούν, στρέφοντας εναντίον της δραστηριότητας αυτής την κοινή γνώμη.
Για παράδειγμα, το κυνήγι έρχεται πολλές φορές "στην πόρτα" των κατοίκων μιας περιοχής, θέλουν δεν θέλουν, ενώ π.χ. με το ψάρεμα δεν ενοχλείται ποτέ κανείς.
Καλό θα ήταν, όσο ακόμα υπάρχει το κυνήγι (επειδή σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν θηράματα έτσι που πάμε) οι κυνηγοί τουλάχιστον να μην ενοχλούν. Διότι, κακά τα ψέματα, η δραστηριότητα αυτή είναι πολύ ενοχλητική για τους κατοίκους των αγροτικών περιοχών οι οποίοι δεν κυνηγούν, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ενοχλεί κανέναν. Έχω δει μικρά παιδιά να τρομάζουν από τους πυροβολισμούς και να βάζουν τα κλάματα σε φιλικό σπίτι. Γιατί άραγε θα πρέπει να ανέχεται κάποιος μη κυνηγός αυτή την αντάρα κοντά στην κατοικία του;
Με λίγα λόγια, οι μόνοι "εχθροί" του κυνηγιού είναι εκείνοι που το εξασκούν παραβαίνοντας τους κανόνες του και την κοινή λογική. Εκεί ψάξε για τους "εχθρούς" του, και μόνο εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ.ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΠΑΝΤΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΛΑΘΟΣ.

kostas είπε...

#Φίλε, δεν υπάρχουν "εχθροί του κυνηγιού"#

Εισαι σιγουρος?Για κανε μια βολτα εδω να δεις αντικειμανικοτητα και χαρακτηρισμους...Αυτους οπως και μερικους αλλους,ποιος πηγε στην πορτα τους να κυνηγησει και τους ενοχλησε?
http://www.ecogreens.gr/gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=6201#6201?file=ku040e593acy30p60qz8.jpg

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ KOSTAS ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ,ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣΚΟΠΟ Η ΠΑΡΟΧΗΜΕΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗ ΦΥΣΗ ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΒΙΟΤΟΠΩΝ,Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΘΗΡΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΤΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ.ΑΣ ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΛΟΙΠΟΝ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ,ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΡΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Μια ερώτηση: Αφού οι κυνηγοί στη Ζάκυνθο και αλλού αγαπούν τόσο πολύ και φροντίζουν τη φύση, περισσότερο μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, από τους άλλους, γιατί ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν ως Σύλλογος ή έστω με μια ζωηρή παράσταση εμπρός από τη Νομαρχία για τη συνεχή καταπάτηση δασικών εκτάσεων που θα τους στερήσουν τελικά τους κυνηγότοπους; Για την αυθαίρετη κοπή δένδρων; Για την οικοπεδοποίηση των καμμένων; Για τα σκουπιδαριά στα βουνά; Καθάρισαν ποτέ κανένα λόγκο από τα σκουπίδια τους; Τι κάνουν για την εγκληματική αδράνεια και μακαριότητα δασάρχιδων και αιρετών;
Πώς ακριβώς εκφράζεται η οικολογική τους ευαισθησία, ως ατόμων και ως Συλλόγων, και δεν μπορούμε να τη δούμε εμείς οι αδαείς εχθροί του κυνηγιού;
Με τη στάση που τηρούν τα επίσημα όργανα των κυνηγών αλλά και μεμονωμένα ο καθένας τους, μόνο το σμπαροκόπι φαίνεται τελικά να τους νοιάζει. Μην περιμένουν πολλές συμπάθειες λοιπόν από τον κόσμο, επειδή δεν τους αξίζουν. Μυαλό έχουνε ακόμα και εκείνοι που δεν κυνηγάνε.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΩ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΣ.ΠΟΛΛΟΙ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΙΛΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ,ΚΑΙ Η ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΥΝΗΓΟΙ,ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ.ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΠΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ε, λοιπόν, φίλοι κυνηγοί, τί κάθεστε; Δραστηριοποιηθείτε ως κοινότητα και προστατέψτε αυτά που αξίζουν για σας, μαζί με εκείνα που έχουν αξία και για τους υπόλοιπους... Κανείς δεν κατηγορεί τη δράση, την υπευθυνότητα και τη συνέπεια, τα αντίθετά τους όμως είναι και θα είναι κατακριτέα από όλους...

Ανώνυμος είπε...

Οι κυνηγοί σκοτώνουν για να προστατέψουν τη φύση;;;Μόνο ένα παιδάκι θα το πίστευε (κάτω των 5)..
Όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν πως ο ρόλος των κυνηγών είναι να δολοφονούν για ευχαρίστηση..
Αηδία είστε

kostas είπε...

#Όλοι οι υπόλοιποι γνωρίζουν πως ο ρόλος των κυνηγών είναι να δολοφονούν για ευχαρίστηση..
Αηδία είστε#

Τα βλεπετε αυτα που σας ελεγα?
Ο/η πιο πανω μπορει να εφαγε ενα κατσικι μοναχος του το Πασχα....
Αλλα ο χασαπης που το σφαξε ητανε για την ευχαριστηση του πιο πανω και επειδη δεν ητανε απο κυνηγο,δεν τον ενδιαφερει....

Βρε να αγιασει το στομα του,αυτου που εκανε το πρωτο σχολιο...Ποσο δικιο ειχε...

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ KOSTAS ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΔΕΝ ΣΦΑΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΠΗΓΕ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΦΑΓΕ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

Ανώνυμος είπε...

σορυ φίλε αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που δεν τρώνε άλλα όντα που έχουν κεφάλι..αλλού λοιπόν τα επιχειρήματά σου..

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΟΣΟΙ ΤΡΩΜΕ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ..ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΟΒΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ...

kostas είπε...

Eννοεις αυτους που τρωνε λουλουδια?
Τους σεβομαι απολυτα και το ιδιο απαιτω και απο αυτους...

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα Ζακυνθινοί και να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες;;;

Ερχόμαστε κι εμείς στη Ζάκυνθο και δόξα τω θεώ μαθαίνουμε από πρώτο χέρι τι γίνεται!!! Μένουμε προς Αναφωνήτρια και ομολογούμε πως δεν έχουμε ξαναδεί αλλού τέτοια κατάσταση!!! Όχι μόνο κυνηγάνε λαθραία αλλά πηγαίνουν με τα αμάξια έχοντας τα όπλα στο παράθυρο!!!

Ένοια σας , μάθαμε από πρώτο χέρι και για τον μίστερ Πεταλούδα που σκάει με ελικόπτερο για να κυνηγήσει!

Ντροπή σας γιατί έχετε τα μούτρα να λέτε πως έχουν λιγοστέψει τα τρυγόνια , αλλά κανείς δεν αναρωτιέται το γιατί!

Ου να χαθείτε!!!